Recepten met melk

1000 recepten met melk

Melk

Melk

Antwerpse pannekoeken

1 voor het flensjesdeeg: 1 liter melk 500 gr bloem 3 eieren 2 eigelen 1 een snuifje zout 5 gm suiker 1 een scheutje elixir d'anvers 80 gm gesmolten boter 1 voor de pudding: 1 gm melk 60 gm vanillepuddingpoeder 2 eigelen 2 eiwitten 125 gm suiker 1 blo... bekijk recept »

Roomijs (basisrecept)

150 gm suiker 5 eierdooiers 500 ml kokende melk Bereiding: Roer de suiker en de eierdooiers door elkaar totdat het mengsel een lint vormt. Geleidelijk de melk toevoegen; op een zacht vuur roeren totdat de massa aan een lepel blijft hangen, LAAT HET M... bekijk recept »

Inge's flantaart

voor 4 taarten met een diameter van 18 cm Deeg : gerezen taartbodemdeeg, zie basisrecept Vulling : banketbakkersroom op basis van : 6 dl melk, 140 g suiker, 45 g vanillebloem, 1 ei 6 eierdooiers, 180 g fijne suiker, 40 g aardappelbloem, 40 g vanilleb... bekijk recept »

Limburgse kruimelvlaai (greumelkesvlaai)

bodem van gistdeeg (zie basisrecept hieronder)[color=blue:808bb41613]** pudding:[/color:808bb41613]4 dl melk36 gram custard40 gram suiker[color=blue:808bb41613]**kruimeldeeg:[/color:808bb41613]150 gram boter200 gram bloem150 gram suiker- Maak met een... bekijk recept »

Koffiekaatje

6 eierkoeken anderhalve liter melk 120 gram maizena 155 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 35 gram cacao koffielikeur, koffie extract en/of koffie 150 ml slagroom anderhalve eetlepel suiker nougatine 2 ananas schijven 6 sorbet glazen.- Leg eenderde de... bekijk recept »

Basisrecept voor muffins

75 gram boter275 gram bloem, gezeefd2 theelepel bakpoeder100 gram witte of lichtbruine basterdsuiker2 eieren, losgeklopt200 milliliter melkmuffinvorm, ingevet1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter. Meng de bloem, het bakpoeder, de basterdsu... bekijk recept »

Eclairs

soezendeeg:100 milliliter water100 milliliter melk100 gram boter100 gram bloem4 eierenspuitzak met grove kartelmond bakplaat met bakpapierbanketbakkersroom:1 vanillestokje250 milliliter melk2 eidooiers75 gram fijne suiker1 eetlepel bloemspuitzak met ... bekijk recept »

BAKKEN PANNEKOEKEN VOOR TWEE

100 GR BLOEM MESPUNT ZOUT 1 VOLLEDIG EI 2,5 DL MELK 1 EETLEPEL GESMOLTEN BOTER 1 KLONTJE BOTER1. DOE DE BLOEM EN HET ZOUT IN EEN KOM EN MAAK EEN KUILTJE.2. DOE IN HET KUILTJE HET EI EN EEN BEETJE MELK.3. ROER HET GEHEEL KLONTERVRIJ.4. VOEG DE HELFT... bekijk recept »

chocolademelk

1 liter melk 175 gr chocolade met stukjes noten(cote d'or) 1 kaneelstokje 1. * Verwarm de melk in een pannetje en voeg er een kaneelstok aan toe.2. * Breek de nootjeschocolade in stukjes en voeg deze toe aan de melk.3. * Roer regelmatig met een garde... bekijk recept »

Klassieke bechamelsaus

5 dl halfvolle melk 6 el Maïzena Express Wit zout en peper nootmuskaat 1. Vul een steelpan met een paar millimeter water en schenk de melk erbij (door het water zal de melk niet aanzetten). Breng de melk aan de kook en bind met de Maïzena Expr... bekijk recept »

Pagina 19 van 100