1000 recepten met mascarpone
50 g rozijnen 50 ml PX 125 g mascarpone of room 125 ml volle melk 50 g lichte basterdsuiker Klop de mascarpone of room, melk en suiker door elkaar. Voeg de (gepureerde) sherryrozijnen toe en draai tot ijs. Schep het mengsel in een lage afsluitbare di... bekijk recept »
1 blaadje gelatine,2 eieren,4 eetlepels aspartaam(suiker)100 gr mager plattekaas,100 gr mascarpone,,10 boudoirkoekjes,een tas sterke koffie,een soeplepel amaretto,4 koffielepels cacaopoederDoe de mascarpone en de platte kaas te samen,doe er de eierdo... bekijk recept »
250 gram ricotta 100 gram mascarpone 40 gram geraspte parmesaanse kaas 40 gram heel fijn gesneden serranoham 80 gram gehakte pistachos (kan ook met walnotenhazelnoten etc.) Meng de ricotta, mascarpone, ham en parmesaanse kaas goed door elkaar Eventue... bekijk recept »
125 ml slagroom 125 ml kwark of mascarpone 1 citroen vanille (stokje,extract,of suiker) suiker De slagroom opkloppen met suiker en vanille. Citroenschil raspen, uitpersen, toevoegen en verder opkloppen. Spatel de kwark/mascarpone er door. even in de... bekijk recept »
4 Bagels 4 el Mascarpone 100 gram gerookte zalm 4 tomatenin dunne schijfjes versgemalen peper 8 takjes verse dille Snijd de broodjes horizontaal doormidden en besmeer de beide helften met de mascarpone. Beleg de ene helft met gerookte zalm en tomaat,... bekijk recept »
1 teentje look: 1 stokbrood: 2 takjes basilicum: 50 gram mascarpone: peper en zout 8 olijven): 100 gram verse geitenkaas: 4 in olie gekonfijte tomaten: Snij het stokbrood in sneetjes van 1,5 cm en gril ze.Wrijf elk sneetje in met het knoflookt... bekijk recept »
500 gr mascarpone kaas 1.25 dl sterke koffie 4 eierdooiers 2 eiwitten 100 gr poedersuiker 200 gr madeira boudoirs 10 cl amaretto cacaopoeder Maak een beslag met de mascarpone, de eierdooiers, de suiker en amaretto. Klop daarna het eiwit tot een lucht... bekijk recept »
150 gram gebraden ham100 gram mascarponevers gemalen zout en pepertabascoverse peterselie Pureer de ham met de mascarpone heel fijn in een keukenmachine. Strooi er wat verse peterselie door en naar smaak zout, peper en wat druppeltjes tabasco. Spuit ... bekijk recept »
200 gr pure chocolade 150 gr mascarpone-room 2 eetlepels amandellikeur 100 gr poedersuiker 1 zakje vanillesuiker pure hagelslag Smelt de chocolade (au-bain-marie tot 35 C), klop er de mascarpone-room,amandellikeur, poedersuiker en vanillesuiker door ... bekijk recept »
200 gr mascarpone150 gr gerookte zalmsap van 1 citroenzouttabasco4 citroenenpeterselie Mix de mascarpone met de zalm in de blender, doe er het citroensap bij en een paar druppels tabasco. Geef nog een paar toeren. Proef en doe een beetje zout bij ind... bekijk recept »