1000 recepten met mascarpone
8 blaadjes gelatine150 ml witte druivensap, uit een pak2 eetl. suikergezeefd sap van 6 zoete sinaasappels, ca. 600 ml100 g mascarpone of cream cheese1 sinaasappel in partjes1. Laat de blaadjes gelatine circa 5 minuten weken in koud water. Verwarm het... bekijk recept »
1 kg aardappelen, in dunne plakjes 400 g prei 250 ml groentenbouillon 3 teentjes look, in dunne plakjes peper en zout 350 g mascarpone 1 el tijm, fijngesneden 1 el boter1. Verwarm de oven voor op 180°. Verhit de boter en stoof de fijngesneden p... bekijk recept »
400 g risottorijst 1 l kippenbouillon 50 g boter 2 salieblaadjes 1 takje tijm 250 g pompoen in stukken 150 g pancetta in reepjes 125 g mascarpone 100 g parmezaan geraspt zeezout uit de molen peper 1. Verwarm de oven op 200°C2. Doe alle ingrediënt... bekijk recept »
100 gr melk chocolade 1 eetlp boter 4 eiwitten 4 peren (geschild in dobbelstenen gesneden) 1 dl sinaasappelsap 8 speculaaskoekjes 150 gr mascarpone 4 eetlp halfvolle yoghurt 1 snuifje zout sinaasappelschil 1. 1/ Smelt de chocolade en boter in d... bekijk recept »
500 gram mascarpone 250 gram suiker 2 hele eieren 250 gram speculoos 1 blik peren 2 koppen sterke koffie 1. Tiramisu met peren en speculoos2. Meng het eigeel met de suiker, de mascarpone en 2 eetlepels perenlikeur.3. Klop op tot een witte massa en... bekijk recept »
250 gr mascarpone 100 gr gezoete gecondenseerde melk 5-6 el koude sterke koffie 100 gr amarettine of bitterkoekjes 2 el koffielikeur 1 tl bruine suiker1. - roer de mascarpone en de gecondenseerde melk tot een glad mengsel, verbrokkel de bitterkoekj... bekijk recept »
500 gr platte perziken 1 flinke scheut crème de cassis ( likeur van zwarte bessen) 200 gr frambozen 1 vanille stokje room of room met mascarpone 1. Voor de vanilleroom:2. 250 ml dikke room (of half mascarpone en slagroom)1 vanillestokje3. Perziken o... bekijk recept »
1 blik vlaaifruit van Hak 150 gr bloem 150 gr boter 150 gr suiker 80 gr pecannoten 250 gr mascarpone 3 el poedersuiker1. Verwarm de oven voor op 200°C.2. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel het vlaaifruit over de bodem.3. Vermaal de pecannot... bekijk recept »
100 ml koude sterke koffie 100 g boudoirs (lange vingers) 200 g mascarpone 50 ml amaretto 9 bolletjes Carte d’Or Gelateria Stracciatella-ijs 20 g cacaopoeder Optioneel als afwerking: chocoladeschilfers of koffiebonen bekleed met chocolade1. Dompel e... bekijk recept »
125 gram mascarpone 8 eieren 1 teentje knoflook 1/2 courgette 25 gram parmezaanse kaas 2 takjes basilicum 4 el olijfolie 1. Klop met een vork de mascarpone los. Klop de eieren los. Meng er de mascarpone, de knoflook, de courgette, de kaas en he... bekijk recept »