208 recepten met roodbaars
Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.800 gr. roodbaarsfilets 4 sneetjes gerookte zalm 250 gr. oude kaas 500 gr witlof olijfolie zwarte peper zout De oven voorverwarmen op 180 graden . De witlof schoonmaken en fijn snijden. Een ovenschaal invetten met olijfolie en de witlof op de bodem ... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets 300 g aardappelen (roseval) Solo 3 preistengels 125 g shiitakes 1 busseltje rucola witte truffelolie of extra vierge olijfolie 8 blaadjes salie1. Ontgraat de roodbaardfilets en maak voorzichtig twee lichte insnijdingen aan de v... bekijk recept »
BENODIGDHEDEN : 1,2 kg visfilet (van de grootste verscheidenheidzoals schelvisroodbaarsheilbotvictoriabaarskabeljauw…)1,5 kg schelpdieren (vb 1 kg mosselen500 gr venusschelpen…)6 gamba`s (eventueel vervangen door 300 gr grote ongepelde garnalen)1 kl... bekijk recept »
150 g zeeduivel150 g kabeljauw150 g roodbaars500 gr rode poon100 g wijting12 scampi2 uien3 teentjes look3 tomaten1 takje tijm1 laurier1 venkel2 el peterselie3 L visfumet1 stukje sinaasappelschil1 doosje saffraan10 cl olijfoliepeperzout3 teentjes look... bekijk recept »
50 gr. roodbaarsfilet. 2 sjalotjes. 1 eetl. boter. 3 eetl. dijonmosterd. 1 blik vissoep room . 4 eetl. crème fraïche. 20 gr. verse bieslook. .Roodbaars in reepjes snijden. Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten en sjalot 1 min. fruiten. M... bekijk recept »
1 blik tonijn naturel 4 ansjovis 60 gr zwarte olijven zonder pit provencaalse kruiden 1 eetlepel kappertjes 4 eetlepels olijfolie versgemalen peper en zout 3 tenen knoflook verse peterselie (40 gr.) 1 citroen 4 vleestomaten 3 sneetjes witbrood 600 gr... bekijk recept »
2 liter water 5 tuinkruidenbouillonblokjes 1 uiin ringen 2 geperste knoflook teentjes vis: zalmgarnalenpangasiustonijntilapiaroodbaars of zeeduivel. Giet de bouillon in de fonduepan en verwarm het opnieuw. doe telkens een stukje vis in een fondeunet... bekijk recept »
150 g zeeduivelfilet 150 g kabeljauwfilet 150 g roodbaarsfilet 150 g rode-poonfilet 100 g wijtingfilet 12 scampi 2 uien 3 teentjes knoflook 3 tomaten 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 venkelknol 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 30 dl visfumet 1 stu... bekijk recept »
150 g zeeduivelfilet 150 g kabeljauwfilet 150 g roodbaarsfilet 150 g rode-poonfilet 100 g wijtingfilet 12 scampi 2 uien 3 teentjes knoflook 3 tomaten 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 venkelknol 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 30 dl visfumet 1 stu... bekijk recept »
600 g roodbaarsfilet olijfolie peper en zout bloem ei paneermeel 100 g geschaafde amandelen 1 bosje platte peterselie 200 g bladspinazie 1. Groenten en Griekse pasta 2. Blancheer de boontjes een minuutje tot ze beetgaar zijn. 3. Verfris ze in ... bekijk recept »