Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Kwark-Dilletaartje Met Roodbaars

4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid 150 gram roodbaars, of vis naar keuze 2 eieren 2 eetlepels fijngehakte dille 1 dl kwark peper en zout Vet 4 eenpersoonsovenvormpjes van circa 10 cm doorsnede in en bekleed de bodem en wanden met bladerdeeg (ro... bekijk recept »

gebakken roodbaars met salie

4 roodbaarsfilets 300 g aardappelen (roseval) Solo 3 preistengels 125 g shiitakes 1 busseltje rucola witte truffelolie of extra vierge olijfolie 8 blaadjes salie1. Ontgraat de roodbaardfilets en maak voorzichtig twee lichte insnijdingen aan de v... bekijk recept »

Bouillabaisse Voor Vrienden

BENODIGDHEDEN : 1,2 kg visfilet (van de grootste verscheidenheidzoals schelvisroodbaarsheilbotvictoriabaarskabeljauw…)1,5 kg schelpdieren (vb 1 kg mosselen500 gr venusschelpen…)6 gamba`s (eventueel vervangen door 300 gr grote ongepelde garnalen)1 kl... bekijk recept »

Noordzeebouillabaisse Met Rouille

150 g zeeduivel150 g kabeljauw150 g roodbaars500 gr rode poon100 g wijting12 scampi2 uien3 teentjes look3 tomaten1 takje tijm1 laurier1 venkel2 el peterselie3 L visfumet1 stukje sinaasappelschil1 doosje saffraan10 cl olijfoliepeperzout3 teentjes look... bekijk recept »

Mosterd-Vissoep.

50 gr. roodbaarsfilet. 2 sjalotjes. 1 eetl. boter. 3 eetl. dijonmosterd. 1 blik vissoep room . 4 eetl. crème fraïche. 20 gr. verse bieslook. .Roodbaars in reepjes snijden. Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten en sjalot 1 min. fruiten. M... bekijk recept »

Visfondue

2 liter water 5 tuinkruidenbouillonblokjes 1 uiin ringen 2 geperste knoflook teentjes vis: zalmgarnalenpangasiustonijntilapiaroodbaars of zeeduivel. Giet de bouillon in de fonduepan en verwarm het opnieuw. doe telkens een stukje vis in een fondeunet... bekijk recept »

Provencaalse Visschotel

1 blik tonijn naturel 4 ansjovis 60 gr zwarte olijven zonder pit provencaalse kruiden 1 eetlepel kappertjes 4 eetlepels olijfolie versgemalen peper en zout 3 tenen knoflook verse peterselie (40 gr.) 1 citroen 4 vleestomaten 3 sneetjes witbrood 600 gr... bekijk recept »

Noordzeebouillabaisse Met Rouille.

150 g zeeduivelfilet 150 g kabeljauwfilet 150 g roodbaarsfilet 150 g rode-poonfilet 100 g wijtingfilet 12 scampi 2 uien 3 teentjes knoflook 3 tomaten 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 venkelknol 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 30 dl visfumet 1 stu... bekijk recept »

Noordzeebouillabaisse Met Rouille

150 g zeeduivelfilet 150 g kabeljauwfilet 150 g roodbaarsfilet 150 g rode-poonfilet 100 g wijtingfilet 12 scampi 2 uien 3 teentjes knoflook 3 tomaten 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 venkelknol 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 30 dl visfumet 1 stu... bekijk recept »

Gevulde

600 g roodbaarsfilet olijfolie peper en zout bloem ei paneermeel 100 g geschaafde amandelen 1 bosje platte peterselie 200 g bladspinazie 1. Groenten en Griekse pasta 2. Blancheer de boontjes een minuutje tot ze beetgaar zijn. 3. Verfris ze in ... bekijk recept »

Pagina 14 van 21