208 recepten met roodbaars
Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.1 hele roodbaars van 400-500 g – zonder kop, buikholte schoongemaakt 2 gedroogd chilipepertjes of ½ eetlepel chilipoeder 1 grote gele paprika – in stukjes 3 tenen knoflook – fijngehakt 2 theelepels oregano 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 eetle... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets van 150 g 2 citroenen, uitgeperst 5-6 eetlepels olijfolie ½ theelepel paprikapoeder peper, versgemalen 300 g couscous 3 bosuitjes, in smalle ringetjes 1 eetlepel verse munt, fijngehakt 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt 5 gedr... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets zonder vel 1 fijgesneden sjalot 4 gedroogde tomaten 4 tomaten 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten verse basilicum 6 eetlepels olijfolie 3 eetlepels witte wijnazijn zout en witte peper mosterdVerwarm de grill voor. Vet het rooster... bekijk recept »
500 gram roodbaarsfilet halve citroen (uitgeperst) 6 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook (fijngehakt) 1½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden 450 gram aardappelschijfjes (voorgekookt) 150 gram winterwortel (ikleine blokjes) 2 stengels bleekselderij... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets (à 150 gram) 1 sinaasappel 2½ dl medium dry sherry 2 dl visfond of visbouillon (van tablet) 2 takjes tijm 2 rode paprika’s 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels bloem 100 gram roomboter 125 ml slagroom zout en peperBoen de sinaasappel s... bekijk recept »
400 g roodbaarsfilet, 1 eetlepel mosterd, 25 g boter, 25 g bloem (tarwebloem), 2 dl melk (halfvol), 0.5 cl wijnazijn (wit), 0.5 eetlepel kappertjes, 1 citroen, peper, zout De vis onder stromend water wassen en vervolgens droogdeppen. Bestrijken met m... bekijk recept »
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid 150 gram roodbaars, of vis naar keuze 2 eieren 2 eetlepels fijngehakte dille 1 dl kwark peper en zout Vet 4 eenpersoonsovenvormpjes van circa 10 cm doorsnede in en bekleed de bodem en wanden met bladerdeeg (ro... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets a 150 g 100 gm pimientos (paprika uit blik) 4 ansjovisfilets, grof gehakt 12 zwarte olijven, ontpit, grof gehak; t 1 teentje knoflook, gehakt 1 eetlepel(s) kappertjes 100 ml visfond 3 eetlepel(s) olijfolie 1 versgemalen peper 1 eetl... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets a 150 g 100 gm pimientos (paprika uit blik) 4 ansjovisfilets, grof gehakt 12 zwarte olijven, ontpit, grof gehak; t 1 teentje knoflook, gehakt 1 eetlepel(s) kappertjes 100 ml visfond 3 eetlepel(s) olijfolie 1 versgemalen peper 1 eetl... bekijk recept »
2 sinaasappels 1 limoen 1 teentje knoflook, gepeld 4 roodbaarsfilets 1 gedroogde chilipeper, verkruimeld 1 rode ui, gesnipperd 125 ml crème fraîche Een sinaasappel en limoen uitpersen. Knoflook boven sap uitpersen. Visfilets naast elkaar in ovenschaa... bekijk recept »