Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Roodbaars met witloof en gember

600 g roodbaarsfilets 600 g witloof 16 krielaardappelen 1 eetlepel gemberpasta 1 eetlepel honing olijfolie balsamico-azijn bloem peper en zoutSnij het witloof in grove stukken en stoof het 3 minuten in olijfolie. Voeg de gember toe en laat terug 3 mi... bekijk recept »

Roodbaars met witloof en gember

Voor 4 personen 600 gr roodbaardfilets 600 gr witloof 1 eetlepel gemberpasta olijfolie bloem 16 krielaardappelen of topinambur of roseval aardappel 1 eetlepel honing balsamico-azijn Peper en zout (pezo)Snij het witloof in grove stukken en stoof het 3... bekijk recept »

Roodbaars met zurkelvulling op een groentebedje

Voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets van 200 g 5 worteltjes 5 raapjes 3 courgettes 1 tuiltje zurkel 1 tuiltje waterkers 2 eetlepels mosterd 25 g gemalen noten 80 g broodkruim 200 g magere platte kaas 2 eiwitten olijfolie peperDe worteltjes, raapjes en ... bekijk recept »

Gebakken roodbaars

Voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets 400 g Rosevalaardappelen 3 preistengels 125 g shiitakes 1 bundeltje rucola Witte truffelolie of extra vierge olijfolie 8 blaadjes salieOntgraat de roodbaardfilets en maak voorzichtig twee lichte insnijdingen aan de ... bekijk recept »

Gebakken roodbaars met mozzarella en specerijen

voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g mozzarella 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel fijngesneden olijven 1 eetlepel fijngesneden gedroogde tomaten 1 eetlepel fijngesneden sjalot groene kruiden (bieslook, kervel, ...) 8 eetlepels olij... bekijk recept »

Gegrilde roodbaars met ansjovisboter, aardappel-po

voor 4 personen: 2 ansjovisfilets uit blik 1 citroen 175 gram roomboter 2 kg kruimige aardappels 400 gram postelein 1 kg verse capucijners, ongepeld (zie foto, kies anders verse doperwten) 1 sjalot 8 roodbaarsfilets met vel a 50 gram peper en zoutSni... bekijk recept »

Gepaneerde roodbaars met citroensaus

Voor 4 personen: ± 800 g roodbaarsfilet(diepvries) 300 g cornflakes natuur 4 eetl. vloeibare honing 1/2 citroen 3 eetl. olijfolie peper en zout Voor de citroensaus: 4 eetl. droge witte wijn 200 g boter 2 cm gember 2 sjalotten 5 eetl. citroensap 1 mes... bekijk recept »

Vispannetje met roodbaars en kerrie

600 g roodbaarsfilet1 ui1 teentje knoflook8 lente-uitjes1 rode paprika5 dl visfumet2,5 dl room40 g bloem35 g boterbieslook1 eetlepel kerrie1 mespuntje gemberpoederpeper en zoutDe roodbaarsfilets spoelen, droogdeppen, op graatjes controleren en in gro... bekijk recept »

Roodbaars in papillotte

4 roodbaarsfilets van 200 g 1/2 l tomatenpassata 2 limoenen 16 zwarte olijven enkele blaadjes basilicum een teentje geplette knoflook een takje tijm 3 eetlepels olijfolie 15 g boter 75 g bloem peper en zout aluminiumfolie- De tomatenpassata kruiden e... bekijk recept »

Roodbaars met appeltjes in honingroomsaus

Voor 4 personen:4 Roodbaarsfilets4 struikjes witlof1 appelongeveer 3 eetlepels bloem50 gram boter1 klein bosje waterkersenkele blaadjes veldsla1 dl vinaigrette (op basis van mosterd, olie, azijn, peper en zout)[color=blue:fdeb6d6c9a]**Voor de saus:[/... bekijk recept »

Pagina 12 van 21