208 recepten met roodbaars
Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.Voor 4 personen: 4 doradefilets (roodbaars) van 200 g 1 eetlepel mosterd boter 25 g bloem 2 dl melk 1 dessertlepel wijnazijn 1 theelepel kappertjes 1 citroen peper en zoutDe vis onder stromend water wassen en droogdeppen. Instrijken met mosterd en ve... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets van ca. 150 g2 eetlepel sojasaus1 kleine rode ui10 g bieslook2 eetlepels oosterse chilisaus2 eetlepels (roerbak)olie1 volle eetlepel sesamzaadjes- Verwarm de grill in de oven voor. - Bestrijk de roodbaarsfilets met 1 eetlepel sojasa... bekijk recept »
Voor 4 personen: Voor vier reuzengarnaalspiesjes: 16 zoetwater reuzengarnalen 1 limoen 4 takjes dille Voor vier sint-jakobspiesjes: 12 sint-jakobsnoten 12 kleine plakjes bacon 250 g gerookte, niet gesneden Atlantische zalm Voor vier mosselspiesjes: 2... bekijk recept »
voor 4 personen: 500 gr vis ( kabeljauw-wijting-roodbaars-zeeduivel), 300 gr paprika : gele ,groene en rode 200 gr champions, sap van 1 citroen, 1 grote ui, 1 dl olie, 1/2 dl azijn, mespunt komijn, tijm, rozemarijn en peperspoel de vis, droog hem en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten harder (of roodbaars of poon) 1 kg mosselen 1 ui 1 wit van prei 1 stengel groene selder 4 jonge wortelen 1 kleine courgette 1/2 liter witte wijn 1/2 dl room 1 bosje salie 1 blaadje laurier 1 takje tijm Peper en zoutDe wortele... bekijk recept »
750 gram filet (bot, maar tong, roodbaars of schol schijnt ook te mogen) 1 theelepel azijn 30 gram gesmolten boter 100 gram geraspte mierikswortel 1 middelgrote, geschilde en geraspte appel 1,5 a 2 dl. zure room zout suikerBereiding: Doe een ... bekijk recept »
1 el. olijfolie. 1 el. mosterdzaadjes. 1 el. kerriepoeder. 1 grote uiin ringen gesneden. 1 teen knoflookgeperst. 1 zak koelverse tomatensoep met basilicum a 4 dl. (als je lekkere tomatensoep over hebt voeg daar dan verse basilicum aan toe en gebruik ... bekijk recept »
Voor de visfond: 1-1½ kg visgraten en koppen. 1 bosje soepgroente peterseliestengels 1 laurierblad 1 theelepel zout 1 takje tijm snufje saffraan 1½ liter water. Voor de visschotel: 2 wortels 1 kleine prei 1 stengel bleekselderij 100 gram ... bekijk recept »
600 gram zeevisfilet (bijv. kabeljauw of roodbaars) zout 300 gr. tomaten 3 rode Spaanse pepertjes 2 el. olie 2 teentjes knoflook 50 gr. verse gember 2 tl. kukurma 1 tl. gemalen koriander 2. tl. gemalen komijn 4 dl. kokosmelk uit blik sap van 1 citroe... bekijk recept »
1 liter visbouilon. 500 gram gemengde visfilet.(roodbaars,kabeljouw,wijting,mul)in grove stukken. 200 gram gamba`s,inktvisringen n mosselen. (of een bakje fruit de mer) 1 glas witten wijn. 2 el pesto. 200 ml tomato frito. 3 el pesto. 3 el olijfolie.... bekijk recept »