208 recepten met roodbaars
Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.TARTAARTJES: -60 g schoongemaakte prei(in dunne ringen) -10 g boter -500 g visfilet (schelvisroodbaars....) -4 sneetjes toast (70 g) -1 dl melk -40 g ui (gesnipperd) -1/2 knoflookteentje (fijn gehakt) -1/2 bosje dille -1 ei -zout en witte peper MOSTE... bekijk recept »
2 sjalotten 1 gele paprika 1 courgette 250 gr. champignons 1 eetl. boter peper en zout 4 kabeljauwfilets (of tilapiaroodbaarskoolvis) 2 limoenen 2 takjes dragon Fruit de sjalotjes 2 minuten in boter. Voeg de paprika, courgette en champignons toe en k... bekijk recept »
6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2) (Ik heb ook vaak Tilapia filet of Pangasius filet genomen dat is ook heerlijk). 3-4 uien in plakjes.(2) 2-3 rijpe tomaten (2) 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder(2 theelepels gebruik ik de laats... bekijk recept »
4 eetlepel(s) visfond 4 draadjes saffraan 4 eetlepel(s) olie 4 eetlepel(s) blanke azijn 1 zout 1 peper 2 roodbaarsfilet (of victoriabaars)v; an ca. 200 gr 2 eetlepel(s) bloem 2 eetlepel(s) dieetmargarine Voorbereiding: Breng de fond met de saffraan a... bekijk recept »
4 eetlepel(s) visfond 4 draadjes saffraan 4 eetlepel(s) olie 4 eetlepel(s) blanke azijn 1 zout 1 peper 2 roodbaarsfilet (of victoriabaars)v; an ca. 200 gr 2 eetlepel(s) bloem 2 eetlepel(s) dieetmargarine Voorbereiding: Breng de fond met de saffraan a... bekijk recept »
4 stukken baarsfilet (± 150 gr), bijv. roodbaars of victoriabaars 8 vellen fillodeeg (diepvries) 40 gr boter 150 gr (wilde) spinazie, kleingesneden Zout Versgemalen witte peper 2 dl visbouillon, van tablet 1/4 dl witte wijn 2 1/2 dl slagroom C... bekijk recept »
10 grote garnalen 1 eetlepel citroensap 400 gr tongschar- (of wijting)filet 2 eiwitten 2 dl creme fraiche Zout Peper 40 gr boter 4 sjalotten, fijngehakt 150 gr champignons, fijngehakt 4 eetlepels peterselie, fijngehakt 450 gr bladerdeeg (10 plakjes) ... bekijk recept »
450 g blokjes witte vis (kabeljauw, roodbaars, zeewolf, ...) 1 rode ui, gesnipperd enkele muntblaadjes voor de afwerking het sap van 2 limoenen 8 kleine vastkokende aardappelen olijfolie zout, zwarte peper1. Meng de vis, de ui en de munt. Kruid me... bekijk recept »
400 gr visfilet (kabeljauwwijtingzeewolftongscharroodbaars...) 300 gr gepelde scampi's1/2 kg mosselen (of andere kleine schelpjes) 2 eetlepels olijfolie1 ui1 kleine courgette1 groot blik gepelde tomaten1 teentje knoflook1 dl droge witte wijn2 eetlepe... bekijk recept »
400gr. visfilet(kabeljauwzeewolf,wijting,tongscharroodbaars....) 300gr.gepelde scampi1/2kg. mosselen,2 eetl.olijfolie,1ui1 kleine courgette1 groot blik gepelde tomaten1 teentje knoflook1 dl. droge witte wijn2 eetl. citroensap1theel. gedroogde rozemar... bekijk recept »