Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Vis Met Tagliatelle Balsamico

2 gefileerde visjes (roodbaars of tilapia)1 bekertje slankroom5 zwarte olijven zonder pittwee theelepels kappertjes3 zongedroogde tomaatjes op olie1 teentje knoflooktwee eetlepels balsamicoazijn1/2 eetlepel honing5 nestjes tagliatelle Voor de saus; f... bekijk recept »

Vistartaartjes Met Mosterd-dillesaus

TARTAARTJES: -60 g schoongemaakte prei(in dunne ringen) -10 g boter -500 g visfilet (schelvisroodbaars....) -4 sneetjes toast (70 g) -1 dl melk -40 g ui (gesnipperd) -1/2 knoflookteentje (fijn gehakt) -1/2 bosje dille -1 ei -zout en witte peper MOSTE... bekijk recept »

Vis In De Pan (een Grieks - Psari Plaki)

6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2) (Ik heb ook vaak Tilapia filet of Pangasius filet genomen dat is ook heerlijk). 3-4 uien in plakjes.(2) 2-3 rijpe tomaten (2) 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder(2 theelepels gebruik ik de laats... bekijk recept »

Vispastei

10 grote garnalen 1 eetlepel citroensap 400 gr tongschar- (of wijting)filet 2 eiwitten 2 dl creme fraiche Zout Peper 40 gr boter 4 sjalotten, fijngehakt 150 gr champignons, fijngehakt 4 eetlepels peterselie, fijngehakt 450 gr bladerdeeg (10 plakjes) ... bekijk recept »

Viscurry Met Safraanrijst

1 el. olijfolie. 1 el. mosterdzaadjes. 1 el. kerriepoeder. 1 grote uiin ringen gesneden. 1 teen knoflookgeperst. 1 zak koelverse tomatensoep met basilicum a 4 dl. (als je lekkere tomatensoep over hebt voeg daar dan verse basilicum aan toe en gebruik ... bekijk recept »

Gegrilde Roodbaarsfilet Met Waterkerspesto

1/2 zakje hazelnoten, 1 teentje knoflook, 1 zakje waterkers, 50 gr. zachte geitenkaas, versgemalen zwarte peper, 1 dl. olijfolie, 2 roodbaarsfilet, grof zeezout, 1/2 eetlepel om in te vetten. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat invetten. R... bekijk recept »

Visbrochette

voor 4 personen: 500 gr vis ( kabeljauw-wijting-roodbaars-zeeduivel), 300 gr paprika : gele ,groene en rode 200 gr champions, sap van 1 citroen, 1 grote ui, 1 dl olie, 1/2 dl azijn, mespunt komijn, tijm, rozemarijn en peperspoel de vis, droog hem en ... bekijk recept »

Bot met Mierikswortel

750 gram filet (bot, maar tong, roodbaars of schol schijnt ook te mogen) 1 theelepel azijn 30 gram gesmolten boter 100 gram geraspte mierikswortel 1 middelgrote, geschilde en geraspte appel 1,5 a 2 dl. zure room zout suikerBereiding: Doe een ... bekijk recept »

Visgratin met aardappelpuree

750 g aardappelen500 g visfilet (zalm, kabeljauw, roodbaars,...)100 g grijze garnalen100 g rivierkreeft1 venkel150 g champignons50 g gruyère (geraspt)0.5 citroen (sap van)500 ml visbouillon200 ml roomboternootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor o... bekijk recept »

Bouillabaisse zoals in Marseille

250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »

Pagina 18 van 21