208 recepten met roodbaars
Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.600 g gemengde visfilets zoals zeewolf, roodbaars, tilapia, rode mul, zeeduivel, wijting, koolvis 2 teentjes knoflook geperst 1 eetlepel tijm fijngehakt 3 eetlepels olijfolie 1 ui in ringen 1 stengel bleekselderij in boogjes 1 wortel in plakjes 1 ven... bekijk recept »
150 gram gekookte mosselen 4 gepelde gamba's 150 gram roodbaarsfilet 1 rode paprika 1 grote ui 12 shii-take paddestoelen (gedroogde paddestoelen eerst weken) 8 sperziebonen 150 gram tempuramix 1 liter zonnebloemolie om te friturenRijg telkens 5 mosse... bekijk recept »
750 gram gefileerde zeevisbij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvisroodbaars en mul of rode poon 4 eetl. olijfolie 2 uiengrof gesnipperd 2 teentjes knoflookragfijn gehakt 2 bleekselderijstengelsgrof gesnipperd 2.5 dl droge witt... bekijk recept »
750 gram gefileerde zeevisbij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvisroodbaars en mul of rode poon - 4 eetl. olijfolie - 2 uiengrof gesnipperd - 2 teentjes knoflookragfijn gehakt - 2 bleekselderijstengelsgrof gesnipperd - 2.5 dl ... bekijk recept »
4 roodbaars- of doradefilets (elke stevige vis is goed) van elk circa 150 gram1 gesnipperde uisap van 1 citroen2 a 4 uitgeperste knoflooktenengemalen witte peper of sambal2 tl. gemalen komijnkwart tl. koenjit2 tl. paprikapoederzout3 el. olijfolie2 el... bekijk recept »
250 g tilapiafilet, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel chilipoeder, zoutversgemalen peper, 1 ui, 1 teen knoflook, 200 g wortel en/of broccoliroosjes 3 tomaten, 10 zwarte olijven zonder pit, 3 eetlepels olijfolie. Snijd de tilapiafilet in blokjes en b... bekijk recept »
4 vette zeebaarsfilets (of roodbaars of rode zeebrasem) a 225 gr 1 handvol gemengde verse tuinkruiden (basilicumbladperterselietijm) grof gehakt1 kg aardappels (afgeboend)2 of 3 tenen knoflook (fijngehakt)zout en zwarte peper uit de molen3 klonten b... bekijk recept »
350 g rauwe gamba's ongepeld500 g filets van roodbaars of zeebaarssap van 1 limoen1/2 el zeezout2 el bloem2 el olijfolie1 ui in halve ringen1 dikke teen knoflook gehakt1 rode gele en groene paprika in halve ringen2 pruimtomaten ontveld en in blokjes2... bekijk recept »
4 stukken baarsfilet (ca 150 gr)bijv. roodbaars of victoriabaars - 8 vellen fillodeeg (diepvriesEasy bakery) - 40 gr boter - 150 gr (wilde) spinaziekleingesneden - zoutversgemalen witte peper - 2 dl visbouillonvan tablet - 0,5 dl witte wijn - 2,5 dl ... bekijk recept »
Ingredienten 2 deciliter Bieroud bruin 120 gram Bloem 1 Ei 250 gram Groentengemengde 1 eetlepel Korianderversegehakte Frituur-olie 2 eetlepels Olijfolie Paprikapoeder 150 gram Visfilet 2 Vleestomaten Zout Benodigde materialen: keukenpapie... bekijk recept »