Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Padang sambalmie met visreepjes

350 g visfilet (bijv. wijting, koolvis of roodbaars) 800 g bahmigroentenpakket Ketjap Manis 0.5 zak (250 g) Mie nestjes Sambal Oelek Wok OlieBreng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap manis) aan de kook. Voeg de mie toe, kook ... bekijk recept »

Vis In Gebakken Tomatensaus

4 visfilets a 125 g (roodbaarskabeljauw of heilbot) zoutpeper 2-3 el citroensap 750 rijpe tros- of pruimtomaten 2 el olie 3 sjalotjesfijngesneden 5 teentjes knoflookfijngesneden 1 tl verse tijnblaadjes 1 tl gedroogde oregano 1 el paprikapoeder 3 el f... bekijk recept »

Zeebrasem Met Honing En Wijnazijn

4 zeebrasemfilets 6 struikjes witlof 1,2 dl olijfolie 1,2 dl water 4 el honing 200 g boter 2,2 dl witte wijnazijn zout en versgemalen zwarte peper Zeebrasem is een zachte zoetige rondvis die het hele jaar te koop is. De naam van de vis is afgeleid va... bekijk recept »

Indische knoflook-koolsoep

3 teentjes knoflook 1 limoen 1,5 l visbouillon (van 1 tablet) 1 zakje conimex kruidenmix voor nasi 0,5 spitskool 400 g stevige visfilet (bijv. roodbaars) 0,25 zak conimex mihoen conimex gebakken uitjes Bereidingswijze: - Pel en snijd de knoflook in ... bekijk recept »

Padang sambalmie met visreepjes

350 g visfilet (bijv. wijting, koolvis of; roodbaars) 800 g bahmigroentenpakket conimex ketjap manis 0,5 zak (250 g) conimex mie (nestjes) conimex sambal oelek conimex wok olie Bereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap... bekijk recept »

Visgratin met aardappelpuree

750 g aardappelen500 g visfilet (zalm, kabeljauw, roodbaars,...)100 g grijze garnalen100 g rivierkreeft1 venkel150 g champignons50 g gruyère (geraspt)0.5 citroen (sap van)500 ml visbouillon200 ml roomboternootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor o... bekijk recept »

Bouillabaisse zoals in Marseille

250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »

Zonnevis met Duvel

4 zonnevis, elk ongeveer 120 gr 3/4 liter Duvelbier 4 dl visbouillon 1/4 liter room verse dragon en peterselie 500 gr champignons solo, bakken en braden 2 appelen peper&zout (pezo)1. Breng de visbouillon met het bier aan de kook, kruid met pezo en ... bekijk recept »

Knorhaanfilet in rodewijnboter

8 knorhaanfilets (=rode poon = roodbaars) van 60 gr./stuk boter 1 eetlepel gehakte sjalot 2 dl rode wijn 1/2 dl rode porto 1 teentje look 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte dragon 4 peterselie bloemp... bekijk recept »

Zarzuela

1 kg mosselen 300 gram venusschelpen 600 gram visfilet (vb; kabeljauw, roodbaars, ...) 200 gram inktvisringen 8 gamba's 2 uien 4 knoflookteentjes 1/2 bosje peterselir 2 rode paprika 1 rood chilipepertje 1 eetl geconcentreerde tomatenpuree... bekijk recept »

Pagina 20 van 21