1000 recepten met mosselen
Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.2 kg verse mosselen1 prei30 g bladselderij4 teentjes knoflook8 gedroogde tomaten op olie 6 eetlepels van die olie1/2 dl droge witte wijnzoutpeper Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook 3 minuten op een hoog vuur. ... bekijk recept »
Droge witte wijn mierikswortel (potje) vloeibare honing Franse mosterd dillegroen (vers of diepvries) 1 vloerwit 2 bekertjes zure room 3-4 kg mosselen 4 stelen bleekselderij 4 rode uitjes 350 g wortels Snijd de wortels en bleekselderij in r... bekijk recept »
48 gekookte mosselen 2 eieren 4 el paneermeel zout peper Haal de gekookte mosselen uit de schelpen en wentel ze in het losgeklopte ei, gekruid met peper en zout, en vervolgens in het paneermeel.Zet de mosselen 5 min in de koelkast zodat het paneersel... bekijk recept »
3 kg. mosselen 1 kg. tomaten 2 st. uien 6 teentjes knoflook 1 st. spaanse peper 5 blaadjes basilicum 1 bos selderie 1 st. citroen 1 dl. olijfolie zout naar smaak Saus. scheut olijf olie in pan , daarbij doen de ui, 3 teentjes knoflook, basilicum, tom... bekijk recept »
een zak mosselen van 2 kilogoed gewassen! 2 sjalotjes (niet te klein) fijnsnipperen 2 teentjes knoflookin plakjes blikje tomatenstukjes 2 dl. droge witte wijn 3 eetl. olijfolie extra vergine 2 eetl. versgesneden peterselie peper en zout van de molen... bekijk recept »
Body{background:url(http://home.hetnet.nl/~roelofkeemma/rore nederlands/achtergronden/vissen.jpg) fixed}-->1 eetlepel olijfolie 1 fijngesneden ui 2 teentjes knoflook uit de knijper 1 rode peper in kleine stukjes (let op: zaadjes verwijderen) snufje p... bekijk recept »
400 gram bloem type 00 4 eieren 2 eetl. olijfolie 1 eetl. water 1 theel. zout 2 dl. tomatensaus 200 gr. mosselen (gekookt) 8 eetl. olijfolie extra vergine 8 eetl. geraspte kaas (Parmenzaanse) 2 rode paprika's 1 ui wat zeer fijngesneden verse peterse... bekijk recept »
4 kipfilets 1 rookworst 50 gm gekookte ham 1 kg kleine mosselen 2 kleine uien 1 gele paprika 1 groene paprika 100 gm doperwtjes (diepvries) 200 gm rijst 1 olijfolie 1 peper uit de molen 1 zout Bereidingswijze:Prik de rookworst in met een vork, Leg ze... bekijk recept »
1 prei (± 100 g) 3 el boter of margarine 50 g gekookte mosselen 50 g olijven 3 eieren zout peper 1/2 mozzarellakaasje (75 gr) Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In ringen snijden. In zeef wassen. In braadpan 1 el boter verhitten. Prei ... bekijk recept »
4 kipfilets 1 rookworst 50 gm gekookte ham 1 kg kleine mosselen 2 small uien 1 gele paprika 1 groene paprika 100 gm doperwtjes (diepvries) 200 gm rijst 1 olijfolie 1 peper uit de molen 1 zout Bereidingswijze:Prik de rookworst in met een vork, Leg ze ... bekijk recept »