Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen met kerrie en saffraan

4 kg mosselen 2 uien 1 groene selder 3 dl room 1 dopje saffraan 1 el kerriepoeder Tijm Laurier Peper Zout Laat de mosselen samen met de grof gesneden froenten, tijm, laurier en peper op een hevig vuur openkoken Zeef het kooknat en laat tot de helft ... bekijk recept »

Mosselen met paprikas

2 kg mosselen 1 groene, gele en rode paprika Olijfolie Salie Tijm Peper Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken Was de paprika's eb droog ze goed af, verwijder de steeltjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes Bak de paprikablokjes al... bekijk recept »

Mosselen met trappist

4 kg mosselen 1 wortel 1 stengel witte selder 1 kleine prei 1 ui 1 donkere trappist 2 dl room Boter Tijm Laurier Zout Peper Laat de mosselen met de trappist en de kruiden op een hevig vuur openkoken Fruit ondertussen de gesnipperde groenten in wat b... bekijk recept »

Mosselen met tuinkruiden

4 kg Mosselen 3 uien 2 el van volgende kruiden peterselie, bieslook, kervel, waterkers, tuinkers, basilicum en kruizemunt 1 kl paprikapoeder 3 dl room 1 dl sherry Boter Zout Peper Snijd de uien in ringen en fruit ze in boter Leg er de mosselen op en... bekijk recept »

Mosselen met venkel

2 kg mosselen 2 venkels 2 el Pernod 3 dl room 1 tomaat Olijfolie Zout Peper Kook de venkel in gezouten water Laat uitlekken en afkoelen Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken en haal ze uit hun schelpen Zeef het kookvocht Verwarm de mosselen e... bekijk recept »

Mosselen met witlof en tomaat

4 kg mosselen 2 dl droge witte wijn 1 dl madeira 3 tomaten 2 stronkjes witlof Tijm Zout Peper Snijd de tomaten in blokjes en snipper het witlof op enkele blaadjes na (voor de garnituur) Laat de mosselen met de witte wijn, de madeira, de kruiden en d... bekijk recept »

Artisjokbodems met mosselen uit Yerseke

4 artisjokken Het sap van 1 citroen 1 kopje azijn 2 eetlepels bloem Zout 2 tomaten 1 prei 1 kg mosselen 1 grote ui Boter 2 dl witte wijn Het groen van 1 tak selderij Peper Tijm Laurier 2 dl room Enkele saffraandraadjes 120 gr gepelde garnalen Enkele ... bekijk recept »

mosselen uit de vendée

1 kilo mosselen 125 gr gerookte spekblokjes 1 middelgroot ui 1 pakje room culinair Was de mosselen goed en laat ze uitlekken. Bak in een wok de spekblokjes uit en voeg als de blokjes bruin zijn de gesnipperde ui toe. Voeg nu op een hoog vuur de mosse... bekijk recept »

Het beste van Zeeland: Mosselen van John van Leeuwen

1 kg mosselen1 wortel1 bosje selderij1 ui1/4 preigrof gemalen peper1 Zeeuws biertje of een flesje gewoon bier1. Was de mosselen door ze af te spoelen onder de koude kraan. Verwijder de mosselen die open blijven staan en gebruik alleen de schelpen die... bekijk recept »

Visstoofpotje met mosselen en langoustines

12 mosselen2 zeebarbelen (filets)1 zeebaarsfilet4 langoustines12 venusschelpen2 tenen knoflook1 venkel400 g tomatenblokjes1 chilipeper1 dopje saffraan200 ml mayonaise0.5 citroen200 ml droge, witte wijn2 el bladpeterselie4 takjes dillestokbroodolijfol... bekijk recept »

Pagina 96 van 100