Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Gegratineerde Mosselen

50 gram boter 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 eetlepel fijngehakte peterselie 350 gram gekookte mosselen 1 dl droge witte wijn 2 eetlepels paneermeel 50 gram geraspte oude kaas. Verhit de boter in een pan... bekijk recept »

Gestoomde Mosselen

1 kg.verse mosselen]1,5 dl.witte wijn]1 dl. slagroom]1 bosje waterkers,van stelen ontdaan]60 gr.boter]halve citroen]peper en zout] Breng het kookvocht aan de kook,voeg de room en de blaadjes waterkers toe.Kook dit alles terwijl u af en toe roert gedu... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen Met Kaas En Champignons

600 gr gekookte mosselen150 gr champignons100 gr geraspte kaas40 gr boter 30 gr bloem1 ei1 dl room2 dl bouillon1 teentje knoflook1 bosuitje en vers gemalen peper. Maak een sausje van de bloem,boter,room,ei,bouillon,en de knoflook. Hak de champignons ... bekijk recept »

Gegrilde Mosselen

Gekookte mosselenzoveel als je er over hebt 50 gram knoflookboter 2 eetlepels geraspte kaas. Verdeel de mosselen over kleine, met boter ingevette ovenbestendige schaaltjes. Bestrooi de mosselen met snippertjes harde kruidenboter en daarna heel dun ... bekijk recept »

Gestoomde Mosselen Met Kokosmelk

24 grote mosselen halve eetlepel rode currypasta 1 losgeklopt ei 1eetlepel maizena 75 ml dunne kokosmelk 75 ml dikke kokosmelk 1 grote rode chilipepervan zaden ontdaan en in reepjes gesneden Meng de mosselen met de rode currypasta, het ei, de maizena... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen.

400 gr. gele mosselen - 1 gesnipperde ui - 1 eetl. gehakte peterselie - 2 teentjes uitgeperste knoflook - 1/8 liter slagroom - geraspte oude kaas - 1 glas rode wijn - 100 gr. boter - vers gemalen peper - paneermeel. Klop dit alles luchtig do... bekijk recept »

Mosselen In Romige Saus

2kg mosselen1 zakje Mosselgroeten1 of 2 teentjes knoflookRomig kruiden kaasje ca 100g3 eetlepels creme fraiche1 dl Witte droge wijn. Gooi de mosselgroente in een pan knijp de knoflook er over uit. doe de wijn in de pan, doe de mosselen erbij. Kook he... bekijk recept »

Krabsalade In Oranje Schelpen

3 grote sinaasappel (of 6 kleine) 1 avocado sap van 1 citroen 1 eidooier 1 tl mosterd 2 dl olie 1 el tomatenketchup 1 tl cognac enkele druppels tabasco 1 tl worcestershiresaus ? ui 125g kleine garnalen10 krabsticks 2 tomaten ? bosje kervel zout en pe... bekijk recept »

Mosselen In Currysaus

1 bak verse mosselen van 2 kilo,- 2 uien,- 2 el zonnebloemolie,- 1 pot Patak's korma Indiase currysaus (400 ml),- 1 pakje romige kokosmelk (200 ml),- 1 zakje gemengde ijsbergsla (200 gr),- 5 el sladressing op yogurtbasis,- 1 stokbrood. Mosselen volge... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen

Mosselen 1 kg per persoon Bouillon Sheddar kaas 3 plakjes per persoon 1 klein uitje Knoflook Kruidenboter Mosselen wassen en koken in een sterke bouillon (je kunt ze ook meteen koken en later schoonmaken). Uit de schelp halen en in een ovenschaal doe... bekijk recept »

Pagina 95 van 100