1000 recepten met mosselen
Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.4rode paprika's4t knoflook,geperstzout en peper naar smaak3el olijfolie600g varkenshaas of hamlappen3el boter2kilo verse mosselenfrietjesgemengde saladecitroen Hulpmiddelen Keukenmachine Hulpmiddelen - Keukenmachine Voorbereiding Paprika's goed wass... bekijk recept »
4 kilo mosselen1 dl. droge witte wijn2 grote uien1 kleine winterwortel1 prei -? bosje peterselie? bosje selderij -1 el. azijnmespuntje tijmout en peper Doe de wijn en alle groenten in een pan en voeg hier de azijn, peper en zout, de tijm en de schoon... bekijk recept »
2 zakken mosselen 1 ui boter 1 wortel 1,5 dl witte droge wijn peterselie en selderij 2 dl slagroom dille 6 plakjes bladerdeeg ei Boter in grote pan smelten, ui hierin fruiten;wortel, peterselie en selderie (enkele takjes) hieraan toevoegen; wijn erbi... bekijk recept »
-4 kg. mosselen. (reken altijd ca. 1 kg.p.p.) -2 uien. -2 laurierblaadjes. -2 preitjes. -peper uit de molen. -grote wortel. -een paar takjes selderie. -een scheut drogewitte wijnbier of water. -Leg de groenten onderin de pan en daar bovenop de mossel... bekijk recept »
2 sjalotjes 1 teen knoflook 2 vleestomaten 4 takjes peterselie 2 kg mosselen 2 tl Franse tuinkruiden peper 2 el medium sherry 1/2 visbouillontablet Bereidingswijze Ontvel de tomatenhaal de zaden eruit en snijd hem in stukjes en snipper de sja... bekijk recept »
10 loempia vellen 500 gr. Mosselen (gekookt) ? ui ? wortel 100 gr. Tauge snufje kerrie eidooier sojasaus peper/zout Voor de salade: tauge peulen shiitake bosui Groenten in reepjes snijden en even bakken in een beetje olie, op smaak brengen... bekijk recept »
32 mosselen (ca. 1/3 zak) 1 (rode) ui 4 takjes peterselie 2 takjes selderij 50 g boter of margarine 1 el citroensap zoutpeper 3 teentjes knoflook 3 sneetjes oud witbrood Oven voorverwarmen op 200 graden. Van elke mossel een schelphelft verwijderen. S... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 tak groene selderij peper 1 krulandijvie 1 venkel 4 el pijnboompitten 150 g champignons 1 zure appel 150 g rijpe gorgonzola kerriepoeder zout 6 el room 2 el citroensap Kruid met kerriepoeder, peper en zout. Meng room met c... bekijk recept »
125 gram (schelpjes)macaroni= zout= 3 eetlepels creme fraiche= 1 eetlepel citroensap= 1 eetlepel gembersiroop= 1 eetlepel whisky= versgemalen peper= 4 surimisticks= 75 gram gepelde (Noorse) garnalen= 75 gram gekookte mosselen= 4 blaadjes sla= 1 tomaa... bekijk recept »
1,75 kg mosselen 75 g gedroogde abrikozen in dunne plakken 4 lepels sinaasappelsap 4 lepels citroensap geraspte schil van 1 citroen 8 lepels droge witte wijn 2 fijngehakte teentjes knoflook 4 stukjes pijpkaneel a 2,5 cm 60 g boter 4 lepels versgehakt... bekijk recept »