Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Catalaanse Mosselen

Body{background:url(http://home.hetnet.nl/~roelofkeemma/rore nederlands/achtergronden/vissen.jpg) fixed}-->1 eetlepel olijfolie 1 fijngesneden ui 2 teentjes knoflook uit de knijper 1 rode peper in kleine stukjes (let op: zaadjes verwijderen) snufje p... bekijk recept »

Jambalaya met kip en mosselen

4 kipfilets 1 rookworst 50 gm gekookte ham 1 kg kleine mosselen 2 kleine uien 1 gele paprika 1 groene paprika 100 gm doperwtjes (diepvries) 200 gm rijst 1 olijfolie 1 peper uit de molen 1 zout Bereidingswijze:Prik de rookworst in met een vork, Leg ze... bekijk recept »

Risotto met mosselen en garnalen

1 garnaal, hollandse (100 gram) 3 eetlepel(s) kaas, parmezaanse, geraspte 1 mossel, gekookte (150 gram) 2 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) peterselie, verse,gehakte 1 risottorijst (200 gram) 1 saffraan 1 ui 250 ml visbouillon 200 ml wijn, witte -... bekijk recept »

Mosselen Met Saffraansaus

10 mosselen 1 dl witte wijn pakje saffraandraadjes 1 teentje knoflook 3 eetl room peper van de molen takje dille 1. Was de mosselen grondig en doe ze samen met de witte wijn, de saffraandraadjes en het teentje knoflook in een pan. Zet het deksel erop... bekijk recept »

Jambalaya met kip en mosselen

4 kipfilets 1 rookworst 50 gm gekookte ham 1 kg kleine mosselen 2 small uien 1 gele paprika 1 groene paprika 100 gm doperwtjes (diepvries) 200 gm rijst 1 olijfolie 1 peper uit de molen 1 zout Bereidingswijze:Prik de rookworst in met een vork, Leg ze ... bekijk recept »

Mosselen met trappist

4 kg mosselen 1 wortel 1 stengel witte selder 1 kleine prei 1 ui 1 donkere trappist 2 dl room Boter Tijm Laurier Zout Peper Laat de mosselen met de trappist en de kruiden op een hevig vuur openkoken Fruit ondertussen de gesnipperde groenten in wat b... bekijk recept »

Mosselen met tuinkruiden

4 kg Mosselen 3 uien 2 el van volgende kruiden peterselie, bieslook, kervel, waterkers, tuinkers, basilicum en kruizemunt 1 kl paprikapoeder 3 dl room 1 dl sherry Boter Zout Peper Snijd de uien in ringen en fruit ze in boter Leg er de mosselen op en... bekijk recept »

Mosselen met venkel

2 kg mosselen 2 venkels 2 el Pernod 3 dl room 1 tomaat Olijfolie Zout Peper Kook de venkel in gezouten water Laat uitlekken en afkoelen Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken en haal ze uit hun schelpen Zeef het kookvocht Verwarm de mosselen e... bekijk recept »

Mosselen met witlof en tomaat

4 kg mosselen 2 dl droge witte wijn 1 dl madeira 3 tomaten 2 stronkjes witlof Tijm Zout Peper Snijd de tomaten in blokjes en snipper het witlof op enkele blaadjes na (voor de garnituur) Laat de mosselen met de witte wijn, de madeira, de kruiden en d... bekijk recept »

Artisjokbodems met mosselen uit Yerseke

4 artisjokken Het sap van 1 citroen 1 kopje azijn 2 eetlepels bloem Zout 2 tomaten 1 prei 1 kg mosselen 1 grote ui Boter 2 dl witte wijn Het groen van 1 tak selderij Peper Tijm Laurier 2 dl room Enkele saffraandraadjes 120 gr gepelde garnalen Enkele ... bekijk recept »

Pagina 100 van 100