Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen met creme fraiche-saus

3 kg verse mosselen, 2 uien, 2 kruidnagels, 2 laurierbladeren, de schil van 1 citroen, 1 ltr. droge, witte wijn, 150 g creme fraiche, 2 eierdooiers 1 bosje dille peper uit de molen- Schil de uien en steek de kruidnagels erin. - Breng de uien met de l... bekijk recept »

Mosselen met een Spaanse pikante saus

1 kg panklare mosselen 3 eetlepels azijn 1 middelgrote gesnipperde ui enkele takjes peterselie enkele takjes bladselderij zout 4 eetlepels mayonaise of slasaus 2 eetlepels goudgele mosterd 1 eetlepel sherry 1 eetlepel citroensap 4 eetlepels zoetzure ... bekijk recept »

Mosselen met escargotboter

12 mosselen escargotboter wat saladede mosselen opensteken en in de halve schelp laten een beetje escargot boter op iedere mossel doen en onder de grill Het bord versieren met wat salade en daar de mosselen opleggen Lekker met geroosterd brood. bekijk recept »

Mosselen met kaassaus

50-75 gram boter 50-75 g bloem 1/2 - 3/4 l melk zout peper nootmuskaat 50-75 g geraspte kaas 200-300 g verse gekookte mosselen (zonder schelp) of 1-2 blikken mosselen 'naturel'. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat dit even pruttelen, maar ni... bekijk recept »

Mosselen met kerrie en saffraan van Micmac

Voor personen: 4 4 kg Super-Jumbo mosselen . 2 gewone uien 1 groene selder 4 dl room 1 dopje saffraan 2 el kerriepoeder Tijm en laurier Peper en zoutLaat de mosselen samen met de grof gesneden groenten, tijm, laurier en peper op een hevig vuur open-k... bekijk recept »

Mosselen met knoflook

Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 2 teentjes knoflook witte wijn 1 laurierblad 1 prei 1 el tomatenpuree 1 ui 1 el peterselie een paar takjes selderij peper en zoutDe knoflookteentjes, prei, ui en peterselie fijnsnijden. Schenk dan een bodempje witte ... bekijk recept »

Mosselen met look en basilicum

1 mespuntje peperkorrels 2 chilipepers (rood) (ontzaad en gehakt) 2 teentjes knoflook 1 eetlepel korianderwortel (fijngehakt) 3 eetlepels plantaardige olie 3 theelepels oestersaus 1 eetlepel vissaus 1 kg mosselen 4 eetlepels kippenbouillon 5 g suiker... bekijk recept »

Mosselen met paprika en tomaat

Voor 4 personen: 4 kg mosselen 300 g paprikamix 400 g tomatenstukjes (blik) 3 teentjes knoflook 2 sjalotten 1/2 bundel peterselie 1 dl cognac 2 eetl. olijfolie 1 chilipepertje pili-pili (bokaal) 1,5 eetl. kruidentuiltje peperWas de mossele... bekijk recept »

Mosselen met prei en dragon

Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 2 preien 1 el gedroogde dragon 1 dl witte wijn 2 el boter of olie 2 el kappertjesVerhit 2 eetlepels boter of olie in een grote pan. Bak hierin 2 in ringen gesneden preien al omscheppend ongeveer 3 minuten. Strooi er ... bekijk recept »

Mosselen met selder en witte wijn

Voor 4 personen: 4 kg mosselen 3 teentjes look 2 uien 3 stengels groene selder Bosje bladpeterselie (de helft bijhouden om te garneren) 2 dl witte wijn 2 dl room 20 g boter Zout en versgemalen peper Citroensap (naar believen)Maak de mosselen schoon d... bekijk recept »

Pagina 98 van 100