Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Rivierkreeftjes amuse

rivierkreeftjes 2 lookteentjes zachte geitenkaas aardbeienBak 300 g geplede rivierkreeftjes samen met twee in plakjes gesneden knoflooktenen in olijfolie. Goed af laten koelen en mengen met in tweeën gesneden aardbeien. Zachte geitenkaas erover heen ... bekijk recept »

Kreeftje in witte wijnsaus

4 kreeftjes van 500 gr 1/2 liter witte wijn 1 gehakte sjalot 1/2 gehakte look 250 gr boter basilicumolieStoom de kreeftjes Snij ze in 2 en grill ze Kook de witte wijn in met de sjalot en de look tot er ongeveer 1 dl overblijft, werk deze op met de bo... bekijk recept »

Komkommer Soep.

Kleine komkommer.1 ltr.vis bouillon ( tablet) 200gr.krab of kreeft (blik).Dille uit de diepvries,sjalotje,teentje knoflook.2el.boter 1el.bloem,1tl.citroensap,1mespuntje cayennepeper.Zout en peper.2el.room cuisine. In 2el.boter ui en knoflook even smo... bekijk recept »

Vissaus (gravlaxsas)

7 eetl. olie 2 eetl. azijn 2 eetl. mosterd 1 eidooierlosgeklopt 1 eetl. suiker 0,25 theel. zout 0,25 theel. gedroogd dille Doe alle ingredienten in een kleine pot en sluit die goed af. Schud het krachtig tot alles vermengd is. Serveer bij zal... bekijk recept »

Kreeftgehakt

-2 blikjes kreeft -5 eieren -1 ui -snufje nootmuskaat -peper en zout -meng kreeftenvlees met nootmuskaat, peper en zout, 1 rauw ei , 1 losgeklopt ei en 3 fijngehakte hardgekookte eieren *kneed alles goed door elkaar *giet de olie in de wok en bak de ... bekijk recept »

Gravlaxsaus

7 el olie 2 el azijn 2 el mosterd 1 losgeklopte eierdooier 1 el suiker 1/4 tl zout 1/4 tl gedroogd dillegroen Doe alle ingredienten in een kleine pot en sluit die af Schud krachtig tot alles goed is vermengd Serveer deze saus bij zalm, vis in het zu... bekijk recept »

Ananas-borrelspitsje

250 gr varkens haas- 2 kalfsbraadworstjes,of 2 extra knakworstjes- 2 knakworstjes- 400 gr doorregen spek- 1 zure stevige appel- 4 plakken ananas-liefst verse- 10 noorse [kreeft]garnalen per pen- gepelde partjes madarijn- olie- De pennen in smeren met... bekijk recept »

Varkensvleesragoût

4 Chinese champignons 150 gr geroosterd varkensvlees 1/2 bosje gehakte selderij 150 gr Chinese kool 50 gr bamboescheuten 100 gr taugé 6 peultjes 2 schijfjes gemberwortel 1 teentje knoflook 3 eetl olie 1 eetl sherry 1 dl bouillon Laat de Chine... bekijk recept »

Kreeftensalade met gekonfijte tomaat en koriander

2 kreeften (gekookt, diepvries, Lidl)6 tomaten1 avocado0.5 kropsla4 el mayonaise4 el olijfolieverse koriander (voor de afwerking)versgemalen peperzout1. Verwarm de oven voor op 110°C en ontdooi de kreeft. 2. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in v... bekijk recept »

Kreeftensaus

3 dl visfond4 eidooiers100 g roomboter1 dl room0.5 citroen (sap)2 tl boter (kreeftenboter)peperzout1. Kreeftenboter wordt bekomen door boter te mengen met koraal (mannelijke en vrouwelijke voortplantingsorganen) van gekookte kreeft. 2. Laat de visfum... bekijk recept »

Pagina 21 van 25