Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Bouillabaisse

1 kilo vis in stukjes gesneden 1 kilo kreeft 36 mosselen 3 preien in stukjes gesneden 2 uiengesnipperd 3 teentjes knoflook 3 tomatenvelletjes en zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden 1/3 kop olijfolie 1 bouquet garni (tijmpeterselierosemarijnlaur... bekijk recept »

Sushi

150 gr Sushirijst 1 theelepel wasabimosterd 2 a 3 eetlepels sushiazijn 4 dunne plakjes eendenlever 16 plakjes truffel 1 kreeft ca. 600 gram 8 coquilles Saint-Jacques peper en zeezout Court bouillon Van de overige rijst 4 balletje en 4 kubusjes vormen... bekijk recept »

Kakavia

-2 kg (drie a vier verschillende soorten vis bijv: zeebaarsheek,schelvisheilbotrode poonwijtingforel..) in moten gesneden -1 kreeft in stukken gesneden (de scharen gekraakt) -500 g gepelde garnalen -500 g levende mosselen in de schelp -130 g voorjaar... bekijk recept »

Keitetyt Ravut

3 liter koud water4 eetlepels zout3 eetlepels dillezaad3 flinke bosjes verse dille30 levende rivierkreeftjes. Hulpmiddelen Voor de garnering: 1 bosje verse dillegeroosterd wit brood. verder: een 6-8 liter pan. Hulpmiddelen - Voor de garnering: 1 bos... bekijk recept »

Artisjok Bodems Toselli

Verse artisjok of blik en verse krab of blik Bereidingswijze Artisjokbodems laten uitlekken en vullen met krab of kreeft uit blik Maak een bechamelsaus: verdeel over de artisjokbodems en bestrooi met parmezaanse kaas. Zet ze gedurende 10 tal minuten ... bekijk recept »

Helgolandse Vis-vooraf

-750 g schelvis -1 citroen -zoutnootmuskaat -50 g boter en 20 g bloem -1/4 l melk -1 pakje diepvrieserwtjes (circa 300 g) -peterselie -1 blikje kreeft of krab (200 g) -75 g kreeftenboter -de vis uit de pan halen en het vel eraf trekken en de graten v... bekijk recept »

Kreeftensoep

Kreeftbouquettomatenpuree,kruiden,water,congac,boter Streekgerechtrecept Kreeftensoep | Smulweb.nl   Recept Kreeftensoep bart1234 heeft dit recept op 4 januari 2001 toegevoegd. Dit recept is 2.567 keer bekeken, 3 x bew... bekijk recept »

Salade 'Monte Carlo'

-3/4 el droogkokende rijst -1 appel -4 plakken ananas -150 gram kreeft uit blik -20 gram boter -50 gram geschaafde amandelen (witte) voor de marinade: -2 el mayonaise -1 el ananassap -1 th.el citroensap -witte peper -mespunt zout -mespunt suiker -pap... bekijk recept »

HOMARD A LA NAGE DE PROVENCE

RECEPTUUR KREEFT: 2-4 kreeften van 500 gr, 8 ltr water met zout en bouquet, olijfoliezout en peper, RECEPTUUR NAGE: olijfolie en/of boter 1 knoflookteen, 1 sjalotjegesnipperd, 1 tl saffraandraadjes 50 ml noilly prat 200 ml visfond 100gr knoflookboter... bekijk recept »

Tropische Garnalen-kreeftsalade

450 g gekookte garnalen2x150 g kreeft (uit blik) afgegoten en in stukjes van 1 cm,1 verse mango in blikjes1/2 gesnipperde ui1 groene paprika in dunne reepjes100 g selderrij in dunne reepjes225 g blikjes ananas100 ml yoghurt100 ml zure room,100 ml ver... bekijk recept »

Pagina 19 van 25