246 recepten met kreeft
Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.Voor 4 personen: 2 sjalotten, fijngesneden 1 teentje knoflook 3 takjes citroentijm 1/4 takje rozemarijn 250 gr roomboter 1 snufje fleur de sel 2 oosterscheldekreeften van 500 g 2 dikke,rauwe,geschilde asperges 1/2 winterwortel,geschild 1 ui 1/4 prei ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 Noordzeetongen 1 kreeft (van 700 g) 20 g truffel 10 dl visfumet 15 g tomatenpuree 1 ui 1 wortel 1 preiwit 1 stengel groene selderij 1 takje tijm 0.5 bosje peterselie 1 blaadje laurier 4 theelepels maiszetmeel 1 dl room 2 cl maderaw... bekijk recept »
Voor 4 personen 2 gekookte kreeften 1 wit van prei 20 cl slagroom 25 cl visfumet boter 3 koffielepels zachte curry 1 takje groene selder Verse koriander 1 uiSnij de kreeften van kop naar staart in twee en hak de scharen open. Haal het vlees uit de s... bekijk recept »
4 demoisellekreeftjes boter 1 teentje look 4 soeplepels gehakte kruiden sap van ? citroen gemengde sla Bereidingswijze - Stoom de kreeftjes 5 min in een stoompot. Snij ze in twee en verwijder de darm en de maag. Schik ze op een ovenplaat of schotel. ... bekijk recept »
250 gram gepelde garnalen. 1 grote of 2 kleinere grapefruits 3 eetlepels mayonaise 1 eetlepel tomatenketchup enkele druppels citroensap 1 1/2 eetlepel droge witte vermouth zout enkele druppels tabasco 1/2 eetlepel peterselie 4 plakjes citroen. Voorbe... bekijk recept »
2 gekookte kreeften (diepvries? 400 g) - 200 g shi-itake - 400 ml visfond (bokaal) - 1,5 dl droge witte wijn - 2 eetl. olijfolie - 1 sjalot - 2 dl room - 3 koffiel. dijonmosterd - 1 eetl. boter - Ma?zena Express - peper en zout Kan grotendeels vooraf... bekijk recept »
Voor de court-bouillon 4 liter water 1 ui 1 wortel 1 stengel bleekselderij 2 eetlepels grofgemalen peper 1 scheut azijn Tijm Laurier 2 verse kreeften á 400 gr Voor de salade 150 gr gemengde sla 1 mango Voor de dressing 1 eetlepel mosterd 1 ei ... bekijk recept »
2 kreeften (450 à 500 g)2 wortelen (fijngesneden)1 ui (fijngesneden)2 teentjes knoflook (gesnipperd)35 g tomatenpuree4 cl extra vierge olijfolie5 el cognac5 dl droge, witte wijn15 dl visfond1 tl kerriepoederpeperzout1. Breng de visfumet aan de kook, ... bekijk recept »
2 kreeften1 venkel5 wortelen100 g asperges (Chinese, geblancheerd)25 dl water7.5 dl witte wijn1 scheut pernod1 kl wasabipasta (uit een tube)3 el limoensap1 kl oestersaus250 g gezouten boter2 el poedersuiker1 cm gember1 el zwarte peperkorrels (gekneus... bekijk recept »
4 coquilles 1 babykreeft 100 g zeekraal 250 g taglioni nero 2 uien 1 prei 1 winterpeen 1 bol knoflook 1 takje rozemarijn 2 el tomatenpuree 0.5 l droge witte wijn 0.5 l tomatensap grof zeezout fleur de sel 2 dl slagroom 2 el crème fraîche 100 g roombo... bekijk recept »