Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Demoisellekreeftjes met verse kruiden

4 demoisellekreeftjesboter1 teentje look4 soeplepels gehakte kruidensap van 1/2 citroengemengde sla- Stoom de kreeftjes 5 min in een stoompot. Snij ze in twee en verwijder de darm en de maag. Schik ze op een ovenplaat of schotel. - Hak de look fijn e... bekijk recept »

Moderne variant op de traditionele grondwitloofsoe

voor 4 personen: 500 gr witloof 1 l kippenbouillon 5 eetlepels Anco groentensaus 200 ml melk Scheutje olijfolieMaak het witloof schoon en snipper het fijn. Fruit het een paar minuten aan in een scheutje olijfolie. Overgiet met de helft van de kippenb... bekijk recept »

Witloofsoep

Voor 4 personen: 400 gr witloof 1 dikke ajuin 1 eetlepel vetstof 1 l water of bouillon 4 eetlepels room peper, zout, gemberpoeder eventueel, als het witloof te bitter is, wat suikerHou een halve witloofstruik apart en snij deze in heel fijne reepjes.... bekijk recept »

Kreeftcoctail met Meloen

geraspte mierikswortel 1 meloen 1/2 borrelglas cognac 1,5 dl mayonaise 3 sinaasappels tomatenketchup 1/2 dl slagroom 250 gram gekookt kreeftenvlees- Snij de meloen doormidden, haal er de pitjes uit en snij er met een parisi?nneboor balletjes uit. - M... bekijk recept »

Zeevruchten met witloof en champagnesabayon

4 sint-jacobsschelpen1 kreeftenstaart (gekookt)4 flinke stronken witloofboter, olijfoliepeper en zoutsuikernootmuskaatzeste van sinaasappel[color=blue:5ea5cc165f]**Voor de sabayon[/color:5ea5cc165f]1,2 dl champagne of schuimwijn brut1,2 dl visfumet4 ... bekijk recept »

Tongfilets met gebakken hopscheuten en luchtige kr

Voor 4 personen: 4 tongfilets 4 ratte-aardappelen,gewassen 200 gr hopscheuten 4 reepjes gerookt spek l kreeft,gekookt in court-bouillon 2 eidooiers wit bier limoensap 1 tomaat,in stukjes arachideolieHet kreeftenvlees uit de schalen halen en in stukje... bekijk recept »

Pasta Met Kreeftsaus En Zalm

250 g pasta (penne of pipe rigate) ¿ blik kreeftsoep 1 dl room culinair 1 uigesnipperd olijfolie 1 klein blikje tomatenpuree cayennepeper 1 zalmfilet in blokjes of een bakje gerookte zalmsnippers Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dent... bekijk recept »

Traditioneel: Stoofschotel Met Schaaldieren

1 el olie1 tl gemalen anatto250 g kreeftmet schaal125 g krabvlees250 g garnalen125 g rivierkreeftmet schaal250 g wulken259 g mosselenmet schelp250 g oesters2 tomatenfijngesneden2 maiskolvenin stukkenkokosmelksap van 2 limoenen1 hele Spaanse peper Ber... bekijk recept »

Kreeftenragout

1/2 blikje kreeft 3/5 dl bechamelsaus tomatenpuree cayennepeper witte wijn citroensap blikje champignons 5 eetlepels slagroom zout. Bereidingswijze Voeg aan de bechamelsaus een eetlepel tomatenpureewat cayennepeper1 eetlepel witte wijnsap van... bekijk recept »

Italiaanse Vissalade

2 teentjes knoflook,uit de pers2 eierdooiers1/2 theel. zout1 snufje peper1.2 theel. Franse mosterd2,5 dl. olijfolie4 theel. wijnazijn16 kleine tomaatjes1 rode paprikain reepjes gesneden1 gele paprikain reepjes gesneden1 groene paprikain reepjes gesne... bekijk recept »

Pagina 22 van 25