246 recepten met kreeft
4 T-bonesteaks 60 g solo boter 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 2 grote kreeftenstaarten 50 g peterselie (fijngehakt) 1. Leg de steaks op een hete grillplaat en bereid ze naar eigen smaak. Leg ze op een voorverwarmde borden en houd warm.2. Verhit d... bekijk recept »
1 kg verse vis : vier soorten, 2 l visbouillon, 2 glazen droge witte wijn, 4 gepelde tomaten of 1 doos gepelde tomaten, 1 doosje tomatenpuree, olijfolie of boter, 2 uien, 3 knoflookteentjes, verse peterselie, nootmuskaat, saffraan, peper en zout, 150... bekijk recept »
350 g risottorijst 1/2 kreeft van 450 g 200 g inktvisringen 8 scampi's 8 gamba's 8 mosselen 8 venussschelpen 2 takjes platte peterselie 3 dl kreeftenbisque 3 dl visfumet 100 g roomboter peper en zout Fruit alle zeevruchten in zeer hete oli... bekijk recept »
1 el olie1 tl gemalen anatto250 g kreeftmet schaal125 g krabvlees250 g garnalen125 g rivierkreeftmet schaal250 g wulken259 g mosselenmet schelp250 g oesters2 tomatenfijngesneden2 maiskolvenin stukkenkokosmelksap van 2 limoenen1 hele Spaanse peper Ber... bekijk recept »
4 demoisellekreeftjesboter1 teentje look4 soeplepels gehakte kruidensap van 1/2 citroengemengde sla- Stoom de kreeftjes 5 min in een stoompot. Snij ze in twee en verwijder de darm en de maag. Schik ze op een ovenplaat of schotel. - Hak de look fijn e... bekijk recept »
250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »
1 el boter 1 ui gesnipperd 2 aardaapelen geschild in blokjes 400 gr knolselderij 7 dl visbouillon van tablet 2 dl witte wijn 1 el mierikswortel( optie) 125 ml slag of kookroom 200 gr gepelde rivierkreeftjes 1. Als tussengerecht van het kerstmenu ku... bekijk recept »
3 à 4 koningskrabbenpoten voorgekookt 130 g boter op kamertemperatuur sap van 1 citroen 1 tl geraspte citroenschil 1 mespunt piment d' Espelette 1 grote sjalot 1/2 busseltje koriander 1 el chiliolie 1 mespunt zeezout1. Snijd de ontdooide krabb... bekijk recept »
- 10 Europese of Canadese kreeften van circa 500 gr - 2 uien of 10 sjalotten - 1 prei - 2 bollen knoflook - 1 winterwortel - 1/2 knolselderij - 4 laurierblaadjes - 1 takje tijm - 1 takje rozemarijn - 2 el venkelzaad - 1 el kerriepoeder - 2 el toma... bekijk recept »
500 gram pijlinktvis 500 gram kleine inkvisjes (op de markt te koop) 300 gram verse hondshaai 500 gram vis voor soep (op de markt allerlei vissoorten laten sorterenincluis vissekoppen) 500 gram schelpdieren (mosselen) 500 gram (rivier)kreeftgarnalenN... bekijk recept »