Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Surf & turf

4 T-bonesteaks 60 g solo boter 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 2 grote kreeftenstaarten 50 g peterselie (fijngehakt) 1. Leg de steaks op een hete grillplaat en bereid ze naar eigen smaak. Leg ze op een voorverwarmde borden en houd warm.2. Verhit d... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 kg verse vis : vier soorten, 2 l visbouillon, 2 glazen droge witte wijn, 4 gepelde tomaten of 1 doos gepelde tomaten, 1 doosje tomatenpuree, olijfolie of boter, 2 uien, 3 knoflookteentjes, verse peterselie, nootmuskaat, saffraan, peper en zout, 150... bekijk recept »

Zeevruchtenrisotto

350 g risottorijst 1/2 kreeft van 450 g 200 g inktvisringen 8 scampi's 8 gamba's 8 mosselen 8 venussschelpen 2 takjes platte peterselie 3 dl kreeftenbisque 3 dl visfumet 100 g roomboter peper en zout Fruit alle zeevruchten in zeer hete oli... bekijk recept »

Traditioneel: Stoofschotel Met Schaaldieren

1 el olie1 tl gemalen anatto250 g kreeftmet schaal125 g krabvlees250 g garnalen125 g rivierkreeftmet schaal250 g wulken259 g mosselenmet schelp250 g oesters2 tomatenfijngesneden2 maiskolvenin stukkenkokosmelksap van 2 limoenen1 hele Spaanse peper Ber... bekijk recept »

Demoisellekreeftjes met verse kruiden

4 demoisellekreeftjesboter1 teentje look4 soeplepels gehakte kruidensap van 1/2 citroengemengde sla- Stoom de kreeftjes 5 min in een stoompot. Snij ze in twee en verwijder de darm en de maag. Schik ze op een ovenplaat of schotel. - Hak de look fijn e... bekijk recept »

Bouillabaisse zoals in Marseille

250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »

Romige soep met rivierkreeftjes

1 el boter 1 ui gesnipperd 2 aardaapelen geschild in blokjes 400 gr knolselderij 7 dl visbouillon van tablet 2 dl witte wijn 1 el mierikswortel( optie) 125 ml slag of kookroom 200 gr gepelde rivierkreeftjes 1. Als tussengerecht van het kerstmenu ku... bekijk recept »

Koningskrab uit de oven met espelettepeper

3 à 4 koningskrabbenpoten voorgekookt 130 g boter op kamertemperatuur sap van 1 citroen 1 tl geraspte citroenschil 1 mespunt piment d' Espelette 1 grote sjalot 1/2 busseltje koriander 1 el chiliolie 1 mespunt zeezout1. Snijd de ontdooide krabb... bekijk recept »

Bisque De Homard A Ma Facon

- 10 Europese of Canadese kreeften van circa 500 gr - 2 uien of 10 sjalotten - 1 prei - 2 bollen knoflook - 1 winterwortel - 1/2 knolselderij - 4 laurierblaadjes - 1 takje tijm - 1 takje rozemarijn - 2 el venkelzaad - 1 el kerriepoeder - 2 el toma... bekijk recept »

Cacciucco Alla Livornese

500 gram pijlinktvis 500 gram kleine inkvisjes (op de markt te koop) 300 gram verse hondshaai 500 gram vis voor soep (op de markt allerlei vissoorten laten sorterenincluis vissekoppen) 500 gram schelpdieren (mosselen) 500 gram (rivier)kreeftgarnalenN... bekijk recept »

Pagina 23 van 25