246 recepten met kreeft
Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.1 el boter 1 ui gesnipperd 2 aardaapelen geschild in blokjes 400 gr knolselderij 7 dl visbouillon van tablet 2 dl witte wijn 1 el mierikswortel( optie) 125 ml slag of kookroom 200 gr gepelde rivierkreeftjes 1. Als tussengerecht van het kerstmenu ku... bekijk recept »
3 à 4 koningskrabbenpoten voorgekookt 130 g boter op kamertemperatuur sap van 1 citroen 1 tl geraspte citroenschil 1 mespunt piment d' Espelette 1 grote sjalot 1/2 busseltje koriander 1 el chiliolie 1 mespunt zeezout1. Snijd de ontdooide krabb... bekijk recept »
Rouille : 4 dikke sneetjes witbroodzonder korst - water voor het weken - 4 teentjes knoflookgeperst - 2 rode chilipepersfijngehakt - 2 eierdooiers - zout en versgemalen peper - 2 dl olijfolie - 1-2 vissenkoppen - 500 g grote reuzengarnalenpellendarmk... bekijk recept »
Lekker bij vis Nodig voor 3 deciliter: 6 rivierkreeftjes uit de diepvries 80 gram roomboter 1 1/2 deciliter witte wijn 1 grote gepelde en ontpitte tomaat 3 eetlepels geraspte wortel 1 kleine fijngesnipperde ui 1/4 laurierblad 3 geplette peperkorrels ... bekijk recept »
Recept: Welke wijn bij welk gerecht --> --> menu recepten --> laatste --> per categorie --> alfabetisch --> zoeken extra --> links --> gastenboek --> info Welke wijn bij welk gerecht100 gerechten en de wijn die ze nog lekkerder maakt. Alfabetisch vol... bekijk recept »
Voor de tortes: 8 plakken fillodeeg150 g gesmolten boter voor de kreeftenvulling: 100 g kreeftenvlees130 g coquilles (sint-jacobsschelpen)35 g kipfilet10 g kalfsvlees1 el cognac1 el Noilly Prat(droge vermouth)1 el citroensap1 sneetje witbrood zonder... bekijk recept »