246 recepten met kreeft
Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.Voor 4 personen: 2 Zeeuwse kreeften van ca. 600 g per stuk, 12 witte asperges, peper en zout, 100 g fijngesnipperde sjalot, 2 eetlepels sushi-azijn, 10 cl olijfolie, 100 gr ibericoham in fijne plakjes, 15 cl basilicumolie, mespunt geraspte citroensch... bekijk recept »
2 levende kreeften met een gewicht van circa 800g elk ca. 3 liter water 2 eetl. sambal oelek 1 eetl. zout [color=blue:dd283e0e3e]voor de kruidige mayonaise [/color:dd283e0e3e] 3 eetl. zachte mayonaise 1 dl slagroom 2 eetl. verschillende fijngesneden ... bekijk recept »
2 fijne plakjes Ganda ham 1 kreeft van 400 a 500 gr 3 groene asperges 1 kwartelei 2 dl gevogeltebouillon 1 aubergine enkele nootjes boter saffraandraadjesKreeft gedurende 2 minuten koken in court-bouillon. Ontdoen van pantser. Asperges krokant koken ... bekijk recept »
75 g fijngesneden gravlax-zalm 1 (Noorse) kreeft (gekookt of ongekookt; als de kreeft nog gekookt moet worden, 2 wortels en 1 ui voorzien) 1 schapenyoghurt (om de vinaigrette te binden) 1 dl extra vierge olijfolie 10 cl Aquavit (voor de vinaigrette... bekijk recept »
1 zeekreeft cayennepeper zout olie sjalot ui wortel wit van prei 1 glaasje cognac 1 dl witte wijn 1 1/2 dl visbouillon 2 tomaten 1 dl Spaanse saus boter. Maak de kreeft schoon en verdeel hem in stukkken. Houd de lever en het vocht apart.... bekijk recept »
3 kilo vis 3/4 liter witte wijn 1 glas cognac 4 uien 6 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 tomaten bouquet garni peper zout 2 preien 3 eetlepels olijfolie saffraanpoeder aroma 1 kreeft 1 kilo mosselen in schelp 200 gram gepelde ... bekijk recept »
2 kreeften (van 450 g) 2 wortelen 1 ui 2 teentjes knoflook 40 g tomatenpuree 4 cl olijfolie (extra vierge) 5 eetlepels cognac 5 dl wijn (wit/droog) 15 dl visfumet 1 theelepel kerriepoeder peper zout De levende kreeft met de kop naar beneden onderdomp... bekijk recept »
Zeekreeft: 1 Europeese Zeekreeft 650 gr (levend) Lindenbloesemhoning/zwarte peper/fleur de sel Knoflooktuilles: 100 ml honing/100 ml gesmolten boter/100 gr suiker/85 gr bloem/2 knoflook teentjes/grof zeezout Kruidensla:1/4 bosje basilicum/1/4 bosje d... bekijk recept »
400 g tagliolini600 g gemengde zeevruchten (kokkels, mosselen, tapijtschelpjes, scheermessen,...)4 gamba's (schoongemaakt)1 kreeft (kleine gekookte)16 zongedroogde tomaten200 ml kreeftenfond1 scheutje witte wijn1 sjalot1 teentje knoflooksnuifje pimen... bekijk recept »
200 g Boontjes 1 kleine sjalot 2 dl limoensap Zout 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels verse basilicum 1 eetlepels dragon rucola peper 2 kleine kreeftjes van 400 g 1 rijpe tomaat 1. Zet een flinke pot water op het vuur en breng dit aan de kook. ... bekijk recept »