246 recepten met kreeft
Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.1 kleine verse kreeft, ca. 400 gram 3/4 liter visbouillon 1 dl. droge witte wijn 1 1/2 eetlepel (zonnebloemolie) 1 eetl. grof gesnipperde ui 1 eetl. grof gehakte bladselderij 1 eetl. grof gehakte peterseliestelen 6 tomaten, ontveld, vruchtvlees in st... bekijk recept »
2 kreeften van ? 400 g (diepvries, Kelvin) 150 g extra fijne erwten (diepvries, Ringis) 150 g fijne prinsessenbonen (diepvries, Ringis) 1 rode paprika 1 1/2 kop langekorrelrijst 1/2 L visbouillon (1 blokje opgelost in 1/2 L heet water) 2 sjalotten 4 ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 ravioliblaadjes 20 girollen ½ fijngehakt teentje look 1 kreeft 1 dl witte wijn 1 dl water 1 eetlepel PH Kreeftenbouillon 1 dl room Bakken & Braden 1 eigeel kervel 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 eetlepel PH Kreeftenbouillon... bekijk recept »
Farce voor de ravioli: 2 kreeften van 750 gr of 180 gr gekookte en gepelde kreeft 3 l court-bouillon 1 eetlepel boter 1 eetlepel gehakte sjalotten 3 eetlepels droge witte wijn 1/2 kopje dikke room 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakt basil... bekijk recept »
2 verse kreeften van ca. 500 gram per stuk [color=blue:f45ecee482]Voor de kreeftenvinaigrette:[/color:f45ecee482] Olijfolie 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden 1 wortel, in stukjes gesneden 1 ui, in grove stukken gesneden 3 teentjes knoflook... bekijk recept »
Voor 4 personen: 6 vitelottes (purperen aardappel) grof zeezout 4 Bretonse kreeften van ca. 500 g Voor de salade: 2 tomaten 8 ontpitte olijven 25 gr kappertjes 1 bos groene asperges 2 lenteuitjes olijfolie Voor het ratteschuim: 250 gr ratte-aardappel... bekijk recept »
600 g gepelde scampi's olijfolie een scheut cognac (facultatief) 150 g fijngesneden groenten (selder, prei, wortel), 2 sjalotjesBisque: 50 g boter 2 fijngesnipperde sjalotjes tot gruis geplette karkassen van kreeft een scheut whisky of cognac 3 dl vi... bekijk recept »
10 sint-jakobsnoten 1 kreeft (van 700 g) 4 stronkjes witloof 1 dl wijn (wit/zoet) 1 theelepel kerriepoeder 0.5 dl room 100 g bakboterDe sint-jakobsschelpen schoonmaken en de noten opzij zetten. De kreeft gedurende 6 minuten koken in court-bouillon. H... bekijk recept »
1 kreeftestaart - 5 eieren -3 dl melk - 45 gram boter - 45 gram bloem - 1 wortel - 2 dl azijn peterselie - 1 ui - zout, peper - laurier - tijmMaak ui en wortel schoon en snij ze in schijfjes. Doe ze in een pan met wat laurier, tijm, peterselie, de az... bekijk recept »
Canadese kreeft 500 gram een klein assortiment verse groenten peper en (zee)zout olijfolievoor de saus: 100 gram boter 1 gesnipperde sjalot 10 cl. witte wijn tijm en laurier cayennepeper zout Bereiding: Laat wat boter smelten in een pannetj... bekijk recept »