Recepten met bloem

1000 recepten met bloem

Bloem

Bloem

Paasbrood met walnoten en honing

500 gram tarwebloem 4 dl. lauw water 1 zakje droge gist (7 gram) of 20 gram verse gist 1 eetlepel vloeibare honing 10 gram zout 100 gram blauwe rozijnen 150 gram halve walnoten in stukjesVerwarm de oven voor op 220 °C Doe de bloem in een kom. Los de ... bekijk recept »

Wafels :

1 kilo zelfrijzende bloem 800 gram suiker 500 gram boter 8 eieren 0,5 liter melkdoe de bloem en de suiker in de beslagkom en roer het een beetje door elkaar klop de eieren losin een bakje smelt de boter voorzichtig in de pan en doe er dan de melk bij... bekijk recept »

Amandelruitjes

Voor ± 35 stuks: 100 g suiker 2 eetlepels ahornsiroop 150 g zachte boter 250 g bloem 1/2 theelepel maagzout 1 theelepel gemberpoeder kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, muskaatnoot: van elk 1/2 theelepel een twintigtal amandelen een beetje bloem om uit t... bekijk recept »

Chocomousse taart

biscuitbodem: 40gr bloem 50 gr fijne suiker 2 eieren 15gr cacaopoeder Chocomousse: 200gr fondant chocolade 3 el water 6 eiwitten 3 eigelen 1 pakje vanillesuiker 400ml room ( 40%) of 2 blikjes Nestle room van 170grbiscuit: Eieren + suiker schuimig klo... bekijk recept »

Ciabatta

700 gram bakkersbloem 25 gram verse gist 4 1/2 deciliter lauw water 1 deciliter olijfolie 2 tlheelepels zout- Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Roer in een maatbeker de gist door 1/2 dl water. Leng het gistpapje aan... bekijk recept »

Dinantse koeken

250 gr honing375 gr bloem1/2 koffielepel kruidnagelpoeder2 koffielepels kaneel1 koffielepel anijs1/2 koffielepel gemberpoeder1/2 koffielepel saffraandecoratieve vormenBereiding: - Smelt de honing, meng de bloem en de kruiden krachtig onder de warme h... bekijk recept »

Douillons met peren, room met perencider

Voor 4 personen: 200 g bloem 100 g boter van Normandië (bij voorkeur halfzoute) 8 cl bronwater 2 eierdooiers bakboter zout 4 peren 7 soeplepels griessuiker 25 cl Engelse room 5 cl perenciderDoe de bloem in een kom. Maak een putje in het midden, doe e... bekijk recept »

Duivekater

500 gram bloem 40 gram gist (of 20 gram gedroogd) 100 gram suiker 200 ml. warm water geraspte schil van 1 citroen 75 gram zachte roomboter 2 theelepels zout losgeklopt ei- Doe de bloem in een kom, maak er een kuil in en brokkel daarin de gist. Strooi... bekijk recept »

vruchtencake

4 eierdooiers 300 g bloem 250 g suiker 250 g boter 2 el rum ½ pakje bakpoeder 4 eiwitten 150 g krenten en rozijnen 50 g gehakte oranjesnippers 50 g sukade stukjes 1 citroen, geraspt nootmuskaat kaneel kruidnagel (gemalen) zout Verwarm de oven voor op... bekijk recept »

Crumblecake met yoghurt en appel

250 g bloem (voor de crumble)2 el suiker (voor de crumble)220 g bruine suiker (voor de crumble)snuifje zout (voor de crumble)1 kl kaneel (voor de crumble)250 g ijskoude boter (voor de crumble)250 g zachte boter (voor de cake)250 g suiker (voor de cak... bekijk recept »

Pagina 36 van 100