Recepten met bloem

1000 recepten met bloem

Bloem

Bloem

Croissant met rabarberconfituur

1 kg rabarber1 kg suiker (met pectine)5 kardemompeulen500 g bloem (plus wat extra)30 g verse gist20 g kristalsuiker8 g zout200 g roomboter (of beter: toerboter, te verkrijgen in speciale bakkerszaken)2 eidooiers1. Snij de rabarber in kleine stukken e... bekijk recept »

Saffraan-sinaas-appelcakjes

500 g bloem1 blokje verse gist200 ml melk (lauwe)100 g suiker100 g botersaffraanpoeder3 eieren1 sinaasappel (voor de vulling)250 g marsepein (voor de vulling)150 g boter (voor de vulling, zachte)50 g amandelschilfers (voor de vulling)poedersuiker1. Z... bekijk recept »

Citroencake volgens Wim

160 g boter (op kamertemperatuur, extra)100 g griessuiker180 g bloem ( extra)4 eieren250 g griessuiker (voor de vulling)1 citroen30 g bloem (voor de vulling)3 el bloemsuiker0.5 kl bakpoeder100 g amandelschilfers1. Verwarm de oven voor op 180°C. ... bekijk recept »

Kruimelige bosbessencakejes

360 g zelfrijzende bloemzout (1/2 kl)2 eieren230 g kristalsuiker100 g gesmolten boter240 ml melkcitroenzeste (van 1 onbehandelde citroen )1 appel (geschild en in stukjes )200 g bosbessen ( extra)150 g bloem (Voor de crumble)50 g kristalsuiker (Voor d... bekijk recept »

Speculaaskoekjes

400 g speculaasmix1 ei100 g boter1. Voeg de ingrediënten voor de speculaas samen en kneed ze tot een glad deeg. Kneed niet te lang; anders wordt de boter te zacht en het deeg te slap. Bestrooi het deeg met bloem en laat 15 à 30 minuten afkoelen in de... bekijk recept »

Kramiek

50 g rozijnen3 eieren2.5 dl melk100 g zachte boter25 g verse gist500 g witte bloem50 g witte suikerparel1 el extra fijne suiker1 tl zout1. Laat de rozijntjes weken in lauw water. 2. Zeef de bloem in een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje. ... bekijk recept »

Pizza calzone

100 g Italiaanse salami800 g bloem200 g pastabloem5 pruimtomaten4 el zwarte olijven2 bollen mozzarella650 ml water14 g gedroogde gist4 el olijfolie1 el bruine suiker0.5 bosje basilicum2 el kappertjes2 tenen knoflookpeperzout1 el zout1. Meng de twee s... bekijk recept »

Toren van Berlijnse bollen

4 eieren1 kg bloem50 g verse gist80 g zachte boter80 g suiker8 g zout1 el cacaopoeder75 g griessuiker500 ml melk25 g vanillepuddingpoeder25 g bloem1 vanillestokje1 pot aardbeienconfituur1 pot choco1. Breek de eieren in een mengkom van een keukenrobot... bekijk recept »

Perentaart met abrikozenglazuur

200 g bloem ( wat extra)1 kl suikersnuifje zout100 g ijskoude boter ( extra)1 ei100 g boter100 g suiker1 zakje vanillesuiker2 eieren50 g bloem75 g amandelpoeder1 el perenlikeur3 peren4 el abrikozengelei1. Kneed de ingrediënten voor het deeg kort door... bekijk recept »

Appeltaart met crumble

2 friszure appelscitroensap2 el calvados300 g bloem1 kl bakpoeder1 kl natriumbicarbonaat (baksoda)snuifje zout1 kl kaneel180 g suiker1 zakje vanillesuiker125 ml olie3 eieren100 g hazelnoten100 g bloem (voor de crumble)75 g boter (voor de crumble)75 g... bekijk recept »

Pagina 37 van 100