1000 recepten met bloem
180 g bloem ( wat extra)90 g boter ( wat extra)55 g suiker2 eidooiers1 el water2 appels2 el abrikozenconfituur125 g zachte boter75 g suiker2 eieren125 g amandelen (gemalen)1. Meng de bloem in een kom met de boter, de suiker, de eidooiers en ... bekijk recept »
225 g bloem200 g boter125 g koud watersnuifje zout1. Doe de bloem en het zout in een kom en maak middenin een kuiltje. Verdeel de boter in blokjes en leg ze in het kuiltje. 2. Meng beetje bij beetje het water met de bloem en kneed snel tot een glad d... bekijk recept »
500 g bloem (voor wit brood)300 ml lauw water11 g instant gist1 el suiker1 kl grof zeezoutbloem (wat extra om te bestrooien)1 kl gedroogde tijm6 bamboescheuten (geweekt)1. Maak het brooddeeg. Stort de bloem op een schoon werkvlak en maak er een kuilt... bekijk recept »
140 g bloem140 g boter600 ml melk3 eidooiers200 g cheddar300 g gruyèrenootmuskaatpeper1. Maak een vrij dikke bechamelsaus met de boter, de bloem en de melk. Roer er de kaas door. Kruid met nootmuskaat en peper. 2. Verdeel de massa over een grote oven... bekijk recept »
250 g zelfrijzende bloem150 g suiker2 eieren (grote)175 ml melk150 ml zonnebloemolie125 g bosbessen1 sinaasappelschil (onbehandeld)mespuntje zout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter een rechthoekige cakevorm en bestuif lichtjes met bloem. 2... bekijk recept »
1 ei2.5 dl melk8 el lauw waterboter (voor de vorm)125 g boter (voor het suikermengsel)60 g boter11 g instant gistbloem (voor de vorm)500 g bloem150 g rozijnen100 g extra fijne suiker100 g kandijsuiker (voor het suikermengsel)1. Los de gist op in het ... bekijk recept »
1 eieidooier (om te doreren)100 ml melk1 el maïsolieboter (voor de vormpjes)2 el pruimenmousse (opgehoopt)400 bloem1 zakje gedroogde gist2 el fijne suiker100 g bittere chocolade2 el rozijnen100 g hazelnoten (grof gehakt)bloem (voor de vormpjes)kaneel... bekijk recept »
225 gr margarine 150 gr suiker 250 gr zelfrijzende bloem 50 gr gewone bloem 150 gr gekonfijt fruit 50 gr rozijnen 3 eierenRoer de boter tot room met de deegmenger. De suiker regenswijze toevoegen De eieren één na één eronder mengen De bloem in kleine... bekijk recept »
[color=blue:cb49cd47af]**Voor het deeg:[/color:cb49cd47af]175 gram bloem + bloem voor bestuiven1 theelepel Backin Bakpoeder65 gram kristalsuiker1 zakje vanillesuiker? theelepel zout50 gram boter of margarine1 eetlepel koud water[color=blue:cb49cd47af... bekijk recept »
115g harde tarwebloem 1/2 theelepel zout 75 g boter 2 dl koud water 3 eieren, losgeklopt 75 Gruyere of belegen Goudse kaas VULLING: 1 kleine ui, in plakjes 1 wortel, grof geraspt 225 g champignons, in plakjes 40 g boter of margarine 1 theelepel milde... bekijk recept »