1000 recepten met bloem
Voor 8 personen.500g kruimeldeeg- 400g volle verse kaas (Brabantse hoevekaascottage,ricotta)- 6 eieren- 160g fijne suiker- 100g krenten- 2 eetlepels rum- 20 cl melk- 40g maiszetmeel- 20g bloem- 1 onbespoten citroen- 2 eetlepels bloemsuiker- zout- blo... bekijk recept »
100 gram kleefrijst 1 kippenbouillonblokje 100 gram krab (versdiepvries of uit blik) 1 teentje knoflook 2 eetlepels vers gehakte koriander 1 eetlepel vers gehakte bieslook (of liever tai-soy) peper zout 50 gram bloem 1 ei 100 gram paneermee... bekijk recept »
Gistdeeg: 300g bloem van harde tarwe50g bloem om te bestuiven1 afgestreken theelepel zouteen snuif suiker15g droge gist (of 20g verse gist)1 losgeklopt ei2 eetlepels olijfolie.(hiervoor kunt u natuurlijk ook een voorgerolde pizzabodem uit de supermar... bekijk recept »
24 gr boter25 gr bloem750 ml water1,5 groentenbouillontablet1 eidooier1,5 el pittige mosterd125 ml slagroom1,5 el gemberstroop1 bakje tuinkers Bereidingswijze smelt de boter en de bloem doorelkaareven één minuutje laten bakken zodat de bl... bekijk recept »
Voor het deeg 150 g bloem + wat extra voor het bestuiven 75 g koude boter of margarine 1 tl zout voor de vulling 400 g gemengde visfilet (bijv. kabeljauwzalm)in stukken 1 visbouillontabletverkruimeld 50 g boter of margarine 50 g bloem 2 1/2 dl slagr... bekijk recept »
300 g geitenkaas 2 eierenlosgeklopt 1 tl gedroogde tijm 1 tl gedroogde oregano versgemalen peper 50 g bloem honing frituurolie Bereidingswijze Geitenkaas met verwarmd mes in plakken van ca. 1 cm snijden. Kaasplakken minimaal 30 min. in koelkast laten... bekijk recept »
Voor 8-10 stuks: 2 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 3 eetl olijfolie - 1 tl tijmblaadjes - 150 gr risottorijst - 6 a 7 dl groentebouillon (van tablet) - 1 kleine courgette - 100 gr geraspte pecorinokaas of parmezaanse kaas - 2 el fijngesnede... bekijk recept »
-75 g boter -300 g uien (in smalle ringen) -1/2 eetlepel suiker -1 eetlepel bloem -2 th lepels tomatenpuree -1 dl bier (pils) -1 l vleesbouillon (tabletje) -1 klein stokbroodje (in dunne plakjes geroosterd) -100 g extra belegenkorstloze Goudse kaas i... bekijk recept »
1 kg grote uien 1/2 zakje witte peper snuifje basilicum snuifje oregano wat kerrie 2 el bloem 250 gr margarine vleugje buisman snuifje knoflookpoeder 4 grote soeptabletten schone handen Bereidingswijze De uien in de boter bakkenniet glazig en net ni... bekijk recept »
Nodig: 175 g glutenvrije bloem 150 g suiker 150 g boter of margarine 100 gr witte rozijnen 3 eieren 1 grote koffielepel glutenvrij bakpoederLaat de rozijnen weken Roer de vetstof tot room en voeg er de suiker bij. Klop er 1 na 1 de eieren bij en ver... bekijk recept »