1000 recepten met bloem
benodigheden voor 500g deeg:400g bloem1/2 e zout1 e olie3-4 eieren -zeef bloem met zout in een kom -maak in midden van bloem een kuiltje en schep daar de olie in -leg de eieren ook in de kuiltje -vervang desgewenst de laaste ei met twee halve eischal... bekijk recept »
200 g gezeefde bloem 7 g gedroogde gist 1/2 eetl suiker 1 theel zout 10 g zachte boter 100 ml warm water 25 g zwarte olijvenkleingesneden 50 g gedroogde tomaatjes 1 el ketchup Bereidingswijze meng de bloem met de gist meng de rest van de ingredienten... bekijk recept »
150 gram bloem 75 gram boter 175 gram witte basterd suiker 1 eidooier 2 eetlepels water iets zout Voor de vulling 4 eetlepels melk 4 eetlepels gesmolten boter 1 eetlepel bloem 200 gram pecan noten 2 eieren Het zout door de bloem heen doen ,daa... bekijk recept »
850 gr kippenvlees 1 liter gekruide kippenbouillon 125 gr boter 150 gr bloem eiwit paneermeel bloem 1. Snij het kippenvlees in kleine stukjes.2. Smelt de boter en voeg de bloem toe, roer en laat de bloem even bakken.3. Voeg beetje bij beetje bouil... bekijk recept »
15 g verse gist (of half zakje 3,5 g gistkorrels) 1 theel. suiker ca. 110 ml lauw water 200 g bloem snufje zout 2 el olijfolie 4 el bloem voor het bestuiven 4 el olijfolie voor de bakplaat Bereidingswijze Verkruimel de verste gist of los de gistkorre... bekijk recept »
500 gr bloem 500 gr zelfrijzende bloem 600 gr witte suiker 3 pakjes vanille suiker 1 snuifje zout 8 eieren 1 kopje melk (+/- 150 ml) 500 gr vloeibare soloIndien gewone bakboter: boter laten smelten en afkoelen. bloem + zelfrijzende bloem + suiker + z... bekijk recept »
1 kg kippenbout stukken zonder vel 600 ml melk en water in gelijke hoeveelhedenvermengd 100 g bloem peper mespunt cayannepeper aromat 1 ei 6 e olie VOOR DE MAÏSBEIGNETS: 1 ei gescheiden 200 g zoete maïskorrels uit blikuitgelekt 65 g gezeefde ... bekijk recept »
500 gram tarwebloem 4 dl. lauw water 1 zakje droge gist (7 gram) of 20 gram verse gist 1 eetlepel vloeibare honing 10 gram zout 100 gram blauwe rozijnen 150 gram halve walnoten in stukjes Hulpmiddelen Wat je nodig heb om te bakken Hulpmiddelen ... bekijk recept »
150 gr. bloem zout 150 gr. boter 3/4 dl. koud water 100 gr. amandelen 100 gr. suiker 1/2 citroen 1 ei Maak eerst de amandelpers; zet de amandelen op met ruim water, breng dit aan de kook en schep ze met een zeef uit het water. Druk de amandele... bekijk recept »
700 gr bakkersbloem 25 gr verse gist 4.25 dl lauw water 1 dl olijfolie 2 tl zout Bereidingswijze Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Roer in een maatbeker de gist door 3/4 dl water. Leng het gistpapje aan tot 3.5 dl. ... bekijk recept »