1000 recepten met bloem
- 260 gr getruffeerde bloem - 60 gr tarwebloem - snuifje zout - 1 dl water - 1 ei - 1 soeplepel olijfolie voor de vulling: - 250 gr boschampignons - 1 sjalot - 1 bosje bieslook - eventueel truffels voor de afwerking: - 50 gr. parmesanschilfers Bloem... bekijk recept »
450 gr. pure chocolade30 ml. sterke koffie30 ml. cognac6 eieren90 gr. kristalsuiker275 ml. slagroompoedersuikerverse aardbeienheet water. Hulpmiddelen Taartvorm van 22 cm. ovenvelletje bakpapier. mixer. braadslee. Hulpmiddelen - Taartvorm van 22 cm.... bekijk recept »
1? kop witte bloem ? kop zelfrijzend bakmeel ? kop tarwebloem 1 pakje droge gist 6 dl warm water ? theelepel baksoda ? theelepel zout Meng de verschillende soorten bloem, het zelfrijzend bakmeel en de gist in een glazen kom. Voeg het warme water toe ... bekijk recept »
450 gr. pure chocolade 30 ML sterke koffie 30 ML cognac 6 eieren 90 gr. kristalsuiker 275 ML slagroom poedersuiker verse aardbeien heet water Hulpmiddelen Braadslee taartvorm vetvrij papier bakpapier Hulpmiddelen - Braadslee taartvorm vetvrij papier... bekijk recept »
350 g pure chocolade20 ml Brandewijn (brandy)250 g zachte boter250 g suiker7 eieren250 g amandelpoederboter (of olie, om in te vetten)zout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Hak 250 g chocolade grof en doe er de brandy bij. Laat au bain-marie sm... bekijk recept »
100 gram boter 75 gram bloem Roer de boter zacht Zeef de bloem Meng de bloem goed door de boter Bewaar de boter in de koelkast Wanneer men een saus af maakt met deze boter, dan mag de saus niet meer koken bekijk recept »
- 200 gr bloem - zout - 2 eieren (nr. 3) - 1 tl olie Hulpmiddelen weegschaal theelepel kom plasticfolie deegroller mes of deegradertje theedoek Hulpmiddelen - weegschaal theelepel kom plasticfolie deegroller mes of deegradertje theedoek Voorbereid... bekijk recept »
2 grote zoetige uien (spanish onions) 375 ml bloem 375 ml karnemelk 1 tl zout 1/8 tl cayenne peper 1/4 tl peper (1/4 tl koreander) olie om te bakken of te frituren Hulpmiddelen Frituurpan of koekepan 2 beslagkommen 1 schuimspaan bakblik Hulpmiddelen... bekijk recept »
25 g gist 1 theelepel suiker 600 g bloem 100 g bloem zout Bereidingswijze Roer de gistde suiker en 1 of 2 theeleperls bloem aan met 1/4 kopje water en laat 15 minuten rusten. Meng de aangeroerde gist1 kopje waterde boter en 2 theelepels zout door de ... bekijk recept »
700 gr bakkersbloem 25 gr verse gist 4.25 dl lauw water 1 dl olijfolie 2 tl zout Voorbereiding Oven voorverwarmen op 200 graden. Bereidingswijze Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Roer in een maatbeker de gist door 3... bekijk recept »