1000 recepten met bloem
200 g bloem ( 2 eetlepels extra) 50 g poedersuiker 100 g koude boter (in kleine blokjes) 2 eieren 750 g pruimen 50 g gepelde pistachenootjes 2 eetlepels suiker 250 g vanillekwark 1. Zeef de bloem en poedersuiker boven een ko... bekijk recept »
500 g kruimige aardappelen 1 eidooier 200 g bloem 1 tl zout 1 pureestamper of pureeknijper1. Kook de aardappelen in de schil in water met een snufje zout in 20 min. gaar. Haal de schil van de aardappelen en stamp ze fijn. Prak met een vork de eid... bekijk recept »
230 g bloem ( extra om te bestuiven) 100 g Parmezaanse kaas (geraspt) 125 g koude boter 2 eieren 250 ml melk ( 2 el extra) 1 schaal kipfilet ((380 g), in stukjes) 3 preien (gewassen) 1 teen knoflook (fijnge... bekijk recept »
3 blikjes krab ((a 170 g),) 20 g boter 70 g bloem 100 ml melk 1 citroen (uitgeperst) 30 g paneermeel 1 bakje verse koriander ((15 g), blad fijngesneden) 3 el zonnebloemolie 4 el chilisaus1. Laat de krab uitlekken. Verhi... bekijk recept »
2 kipfilets 2 eetlepels bloem 2 eigelen 50 g cornflakes peper en zout1. Verwarm de friteuse voor op 160°C. 2. Snijd de kipfilets in grote repen. 3. Zet 3 kommetjes klaar: 1 met de bloem, 1 met de losgeklopte eigelen en 1 met de gecrushte cornflakes. ... bekijk recept »
35 g boter 1 dl melk 250 g bloem 1 zakje gedroogde gist (7 g) 35 g suiker 2 eieren snufje zout 750 g verse abrikozen 5 eetlepels witte basterdsuiker 1 eetlepel boter om in te vetten 2 eetlepels bloem om te bestuiven 1. In p... bekijk recept »
200 g extra bittere chocolade 200 g roomboter 2-3 eetlepels bloem 3 eieren 3 eierdooiers 100 g suiker cacaopoeder boter om in te vetten1. Oven voorverwarmen op 225 °C. In pan ruim water aan de kook brengen. Chocolade boven steelpan in s... bekijk recept »
500 g bloem 300 ml water 1 zakje gist zout olijfolie Deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en een scheutje olie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel... bekijk recept »
100 g bloem zout (versgemalen) peper 1 ei (M) 500 g sperziebonen olie om te frituren1. Boven schaal bloem zeven. Zout en peper door bloem mengen en in midden kuiltje maken. Ei splitsen en eierdooier in kuiltje bloem doen. Scheutje voor sche... bekijk recept »
675 g bloem 100 g bruine suiker 2 eieren op kamertemperatuur 14 g gedroogde gist 1,5 koffielepel komijnzaad 2 eetlepels plantaardige olie 200 g roggebloem 2 koffielepels sinaasappelzeste 450 ml water 2 koffielepels zout1. Breng het water aan de kook ... bekijk recept »