Recepten met bloem

1000 recepten met bloem

Bloem

Bloem

Arabisch Brood

500 g. tarwe bloem van de bakker 15 g. verse gist1/2 tl. suiker21/2-3 dl. lauw water2 el. olijfolie2 tl. zoutolijfolie voor kom en platenbloem voor het werkvlak.ook nodig: een schoneplantenspuit met schoon water. Bereidingswijze 1. De bloem in een ko... bekijk recept »

Basilicum-tomatenbrood

750 g bloem 1 theel. zout 15 g gist of 1 zakje gedroogde gist 1 theel. suiker 3 dl lauwwarm water 4 eetl. tomatenpuree 175 g zongedroogde tomaten op olie 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) 4 eetl. olijfolie Bereidingswijze Gebruik voor het... bekijk recept »

Heerlijke Eigengemaakt Stokbroden Uit De Oven

1 kilo tarwebloem 4 tl zout 1 blokje verse gist ? l water (op kamertemperatuur ? eiwit bloem voor het werkbad Voorbereiding Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereidingswijze Zeef de bloem en voeg zout toeLos de gist in wat water op en laat het gehe... bekijk recept »

Pompoenbrood

1 kg bloem 500 g pompoen 150 g suiker 100 g boter 60 g verse gist of 2 pakjes droge gist 15 g zout half kopje lauw water Bereidingswijze Mix de pompoen met de suiker Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Brokkel de verse of droge... bekijk recept »

Tortilla's

200 g bloemgezeefd 140 g maismeelgezeefd 2,5 dl warm water Hulpmiddelen Plasticfolie deegroller Hulpmiddelen - Plasticfolie deegroller Bereidingswijze Bloem en maismeel in een grote kom doeneen kuiltje in het midden maken en het warme water geleidel... bekijk recept »

Zelfgemaakte Tortilla's

450 gram bloem.1 eetlepel zout.90 gram reuzel (of plantaardig vet).2.25 dl heet water. Bereidingswijze Zeef bloem met het zout boven een beslagkom en verwerk de reuzel of vet erdoor totdat er een kruimelige massa ontstaat. Meng geleidelijk heet water... bekijk recept »

Luikse Wafels

Voor ongeveer 20 wafels 500 g bloem 15 g verse gist 1 dl lauw water 125 g basterdsuiker 4 eieren 200 g ongezouten boter of vetstof een snuifje zout Hulpmiddelen Wafelijzer Hulpmiddelen - Wafelijzer Bereidingswijze Zeef de bloem. Los de gist op in h... bekijk recept »

Zuurdeeg

115 gram gezeefde bloem. 2 eetl. gezeefd maismeel1 eel. arachide-olie1,25 tot 1,75 dl lauwwarm water. Hulpmiddelen Het mengsel van bloem en water gaat gisten en fermenteert voordat het aan het brooddeeg wordt toegevoegd. Dit zuurdeeg kan jaren "leve... bekijk recept »

Hét basisrecept voor homemade hartig deeg (+ 10

120 gr bloem 60 gr koude boter in blokjes 1 ei losgeklopt 1 el koud water zeezout1. Zeef de bloem in een grote kom en doe er een snuf zeezout bij. Roer door elkaar en voeg de boter er in kleine blokjes aan toe. Knijp als het ware de boter door de b... bekijk recept »

Appel-havermoutcake

gram 115 licht gesmolten boter gram 5 Canderel suiker gram 125 bloem theelepel 1 vanille-extract theelepel 1/4 zout 2 appels eetlepels 2 bloem eetlepels 2 suiker theelepel 1 kaneel snuifje nootmuskaat gram 40 havermout gram 30 bloem gram 60 b... bekijk recept »

Pagina 17 van 100