1000 recepten met bloem
200 g bloem 100 g boter van Normandië (bij voorkeur halfzoute) bakboter 8 cl bronwater 2 eidooiers 25 cl Engelse room 7 eetlepels griessuiker 4 peren 5 cl perencider zout1. Doe de bloem in een kom. 2. Maak een putje in het midden, doe er de eierdooi... bekijk recept »
600 g kruimig kokende aardappels zout 140 g ongezouten cashewnoten 1 ei ½ zakje verse bieslook peper 2 eetlepels bloem 6 eetlepels paneermeel olie om te frituren1. In pan kokend water met zout aardappels in ca. 20 minuten gaar ko... bekijk recept »
750 g runderschenkel 1,5 ui 1 groene kool 0,5 l tomatenpuree 0,5 Hokkaidopompoen 1 teentje look tijm en laurier 1 blokje groentebouillon 0,5 l water olijfolie bloem1. Recept: Wentel het vlees in de bloem, zodat het verkleurt. Haal de bloem weg en voe... bekijk recept »
325 g bloem (voor het korstdeeg) 125 g bloem (voor de vulling) 100 g bloem voor het werkblad 50 cl water (voor het korstdeeg) 25 cl water (voor de vulling) 80 g boter (voor het korstdeeg) 0,125 schil van een bio-citroen (zonder het witte deel) 400 g ... bekijk recept »
350 g bloem type '00' 2 tl zout 200 ml lauw water 7 g gedroogde gist 1 tl suiker 1 el olijfolie 100 g gekookte hambolkjes 2 eieren 1 el geraspte Parmezaanse kaas 100 g geraspte gruyère 0.5 bos oregano 1 el Taggiasche olijven 3 el hazelnote... bekijk recept »
3 eetl groene pesto 3 plakken parmaham 250 gr bloem + een beetje Mespuntje suiker Snufje zout 2 eetl italiaanse kruiden ½ zakje gist 1 eetl olijfolie 180 ml lauw waterMeng 250 gr bloem, snufje zout, Italiaanse kruiden, suiker en gist door elkaar in e... bekijk recept »
175 g bloem 6 g bakpoeder 150 g boter 145 g witte basterdsuiker 0.25 ei zout Hazelnootnougatine Verwarm de oven op 180 ºC. Klop het eiwit los. Meng de hazelnoten door het eiwit en de suiker. Bak de hazelnoten in circa 15 mi... bekijk recept »
500 g gehakt (half-om-half) 2 eieren 2 sjalotten (gesnipperd) 1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngesneden) 50 g paneermeel (pakje 150 g) 5 el bloem 75 g blanke rozijnen (zak 375 g) 35 g boter 1 ui (ges... bekijk recept »
2 eieren 100 g bloem 1 bussel groene asperge 100 g ricotta 20 g parmezaan 5 dragonblaadjes1. Breek 1 ei in een kommetje en klop het op. 2. Giet het bloem op het werkblad en doe er zout bij. 3. Maak een putje en giet daarin het opgeklopte ei. 4. Verw... bekijk recept »
1½ kg kruimige aardappel 1 bloemkool 3 el olijfolie 4 kabeljauwburgers (gepaneerd, schaaltje à 2 stuks) 125 g magere spekreepjes (duopak à 2 x 125 g) 200 g crème fraîche (beker 200 g) 2 tl dille 2 el Limburgse moster... bekijk recept »