1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.2 eetrijpe avocado's 125 ml zure room (bekertje) 2 el limoensap (flesje à 115 ml) 5 takjes dille 10 sprietjes bieslook 200 g Hollandse garnalen (bakje à 100 g)1. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en sche... bekijk recept »
300 g spaghetti 2 tenen knoflook 100 ml olijfolie 300 g gesneden ui 320 g tonijn in olijfolie 300 g tuinerwten (diepvries, ontdooid) 95 g pistachenoten 15 g dille 75 g rucola1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de... bekijk recept »
300 g gerookte zalmfilet 1 el dille (zakje 15 g) 170 g krab 3 el cocktailsaus 1 eetrijpe avocado ½ citroen1. Druk de huishoudfolie goed tegen de wand van de kopjes en laat wat over de rand hangen. Bekleed kopjes met de plakjes zal... bekijk recept »
10 plakjes bladerdeeg (diepvries) 2 eieren (1 ei gesplitst) 2 sjalotjes 3 takjes verse dille 2 gerookte zalmfilets (ca. 150 g) 1. Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. H... bekijk recept »
1 schaaltje Schotse zalmfilet (250 g) 2 eetlepels boter of margarine 8 takjes verse dille (zakje a 15 g) 100 ml crème fraîche (bekertje a 125 ml) 2 eetlepels droge witte wijn 1 zakje rucola slamelange (75 g) 8 pan tost... bekijk recept »
2 venkelknollen 2 citroenen 4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el gedroogde dille1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken. Breng een pan water aan de kook en kook de plakken 8 m... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 300 g zalmfilet 8 g dille (bakje 15 g) 3 takjes platte peterselie 1 bosui 2 el kappertjes 1 el olijfolie 2 el mayonaise 2 tl mierikswortel1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. ... bekijk recept »
4 eetlepels walnotenolie 1 eetlepel sherry 1 eetlepel azijn 1 teen knoflook 10 g verse dille 2 kleine gekookte bietjes 150 g manchego (Spaanse schapenkaas)1. In kom olie, sherry en azijn tot dressing kloppen. Knoflook erboven uitpersen. V... bekijk recept »
300 g snelkookrijst (basmati) 1 pak tuinbonen (fijn, diepvries 300 g) 2 blikken artisjokharten (a 400 g) 2 teentjes knoflook (gepeld) 150 g Griekse yoghurt 1 zakje verse dille (15 g) 2 schaaltjes lamsboutlapjes à ... bekijk recept »
2 courgettes 2 eetlepels olijfolie 1 blikje tonijn op water ((185 g), uitgelekt) 2 eetlepels mayonaise ½ zakje verse dille (a 15 g) 2 eetlepels kappertjes ((potje), fijngehakt) versgemalen zwarte peper 1. Grillpan vo... bekijk recept »