1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.½ zakje verse dille (a 15 g) 4 zongedroogde tomaten op olie (1 pot) 10 zwarte olijven zonder pit 1 rode peper 200 g boter (op kamertemperatuur) 200 g geraspte pittige kaas (bijvoorbeeld grana padano) 1 ei 200 g ... bekijk recept »
4 sneetjes boeren licht meerzaden brood 8 el zuivelspread naturel light 1 el dille 100 g gerookte zalm 1 komkommer geschildSnijd de korstjes van het brood, rol het brood met een deegroller dun uit. Schep de roomkaaserover en strijk deze dun uit. Bes... bekijk recept »
100 ml Griekse yoghurt (vetvrije) 2 eetlepels dille (vers of diepvries) 1 komkommer (in plakjes) 1 rode ui (gesnipperd) 1 ei (gesplitst) 100 ml halfvolle melk 100 g volkorenbloem 1 eetlepel zonnebloemolie 100 ... bekijk recept »
600 g vastkokende aardappels zout 1 prei 10 cocktailaugurken (zuur) 1 grote appel 1 bekertje zure room (125 ml) 1 eetlepel mosterd 1 zakje verse dille (15 g) (versgemalen) peper1. Aardappels schillen en in blokjes snijd... bekijk recept »
2 eieren 1 zak minikrieltjes (450 g) 1 pot tuinbonen (360 ml) 2 appels 1 zakje verse dille (25 g) 2 rode uien 2 potten haring in milde roomsaus (a 310 ml)1. Eieren in 7 min. hard koken. Krieltjes halveren, in 5 min. ga... bekijk recept »
2 komkommers 600 ml milde yoghurt 200 ml (vers) sinaasappelsap 1 zakje verse dille (15 g fijngeknipt) (groene) tabasco1. Komkommers schillen, in de lengte halveren en zaadlijsten met theelepel eruit schrapen. Komkommers in stukjes snijde... bekijk recept »
95 g pistachenoten 500 g mager half-om-halfgehakt 1 pakje gehaktkruiden Grieks (Euroma Meatballs & Co.) 300 g penne 1 schaal tastytomtomaten 15 g dille 300 g rauwkost radijsmix 165 g olijven met witte kaas1. Hak de noten fijn. Doe ... bekijk recept »
3 teentjes knoflook 1/2 rode peper 1 zakje verse dille (11 g) 4 eetlepels olijfolie 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 1 zak slamelange (200 g) 1 eetlepel rode-wijnazijn zout en peper1. Knoflook pellen en grof hakken. Peper... bekijk recept »
400 g kabeljauwfilet (diepvries, zak a 750 g) 1 zak kruimige aardappels (1 kg) 600 g gebroken sperziebonen (diepvries, a 1 kg) 1 pot tomatensaus (creations mediterranean (770 g)) 1 schaaltje verse dille (15 g)1. Bevro... bekijk recept »
6 plakjes bladerdeeg 2 uien 250 g kastanjechampignons 75 g oude kaas 150 ml crème fraîche 50 g geraspte kaas 5 takjes dille deegroller Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar, bestuif met bloem en rol met de deegroller u... bekijk recept »