Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Twee soorten kaaskoekjes

1/2 zakje dille 4 zongedroogde tomaatjes op olie 10 zwarte olijven zonder pit 1 rode peper 200 gm boter op kamertemperatuur 200 gm fijngeraspte pittige kaas (bv gran; padano) 1 ei 200 gm zelfrijzend bakmeel 1 plasticfolie 1 bakpapier Voorbereiding: d... bekijk recept »

Mosselsalade Met Feta

1/2 krop ijsbergsla 1 rode peper 4 eetlepels olijfolie 3 eetlepels rode wijnazijn 1 theelepel honing zout 1 zakje verse dille (15 g) 2 trostomaten 300 g gekookte mosselen 1 potje fetakaas in olie (150 g) Voorbereiden Sla in repen van ca. 1 cm snijde... bekijk recept »

Russische bietensoep

1 liter runderbouillon 4 middelgrote bieten, geraspt 200 gm wortels, geraspt 2 eetlepel(s) verse dille, gehakt + extra om te; garneren 1 het sap van 2 sinaasappels 3 tomaten, ontveld en in blokjes 3 eetlepel(s) tomatenpuree 2 eetlepel(s) bruine baste... bekijk recept »

Twee soorten kaaskoekjes

1/2 zakje dille 4 zongedroogde tomaatjes op olie 10 zwarte olijven zonder pit 1 rode peper 200 gm boter op kamertemperatuur 200 gm fijngeraspte pittige kaas (bv gran; padano) 1 ei 200 gm zelfrijzend bakmeel 1 plasticfolie 1 bakpapier Voorbereiding: d... bekijk recept »

Russische bietensoep

1 liter runderbouillon 4 middelgrote bieten, geraspt 200 gm wortels, geraspt 2 eetlepel(s) verse dille, gehakt + extra om te; garneren 1 het sap van 2 sinaasappels 3 tomaten, ontveld en in blokjes 3 eetlepel(s) tomatenpuree 2 eetlepel(s) bruine baste... bekijk recept »

Bieten-veldslastamppot met vispakketjes

300 gr kabeljauw 50 gr boter 1 bosje dille 50 gr boter zwarte peper en zout uit de molen 1 dl droge witte wijn 500 gr kruimige aardappelen 1 kg voorgekookte bieten 4 lente-uitjes 1/8 liter demi-cr egrave me fra icirc che 150 gr veldsla Verwarm de ove... bekijk recept »

Zeevruchtentaart

500 gram kabeljauwfilet 250 gram zalmfilet 4 dl melk nog wat melk voor de puree laurierblad 1 kg aardappels 100 gram gepelde garnalen 4 el vloeibare margarine 4 el bloem scheut witte wijn 1 el verse gehakte dille 2 el kappertjes zout en peper 1 zakje... bekijk recept »

rundvlees carpaccio met gorgonzola en mosterd

300 g runder carpaccio 5 el extra vergine olijfolie 2 el grof zeezout 300 g knolselderij sap van een ½ citroen 3 el walnotenolie 200 g veldsla zout peper Voor de dressing 1 eierdooier 2 el dijonmosterd 1 el witte-wijnazijn 2 tl bruine basterdsuiker 6... bekijk recept »

kabeljauw met spinazie en mosterdsaus

4 stukken kabeljauw (2 cm dik) 2 el boter 2 citroenen 500 g spinazie zout en peper naar smaak dille mosterdsaus: 30 g bloem 30 g boter 3 dl melk Spoel de vis goed af onder stromend water, de vis wordt geporcheerd: laat in een liter water eerst visgra... bekijk recept »

schol, gebakken (basisrecept)

4 schollen 2 citroenen 4 el bloem 8 el olijfolie dille of dragon zout en peper naar eigen smaak Spoel de schollen onder stromend water goed schoon, dep droog met een schone theedoek of keukenpapier. Besprenkel met citroensap en eventueel met versgema... bekijk recept »

Pagina 100 van 100