Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Twee soorten kaaskoekjes

1/2 zakje dille 4 zongedroogde tomaatjes op olie 10 zwarte olijven zonder pit 1 rode peper 200 gm boter op kamertemperatuur 200 gm fijngeraspte pittige kaas (bv gran; padano) 1 ei 200 gm zelfrijzend bakmeel 1 plasticfolie 1 bakpapier Voorbereiding: d... bekijk recept »

Russische bietensoep

1 liter runderbouillon 4 middelgrote bieten, geraspt 200 gm wortels, geraspt 2 eetlepel(s) verse dille, gehakt + extra om te; garneren 1 het sap van 2 sinaasappels 3 tomaten, ontveld en in blokjes 3 eetlepel(s) tomatenpuree 2 eetlepel(s) bruine baste... bekijk recept »

Bieten-veldslastamppot met vispakketjes

300 gr kabeljauw 50 gr boter 1 bosje dille 50 gr boter zwarte peper en zout uit de molen 1 dl droge witte wijn 500 gr kruimige aardappelen 1 kg voorgekookte bieten 4 lente-uitjes 1/8 liter demi-cr egrave me fra icirc che 150 gr veldsla Verwarm de ove... bekijk recept »

Asperges met tomatensaus

1 kg asperges 10 gr zout 250 gr tomaten 1 el mayonaise 1 el dille 1 el citroenmelisse 6 el room 1 tl mosterd 1 bakje tuinkers 1 krop sla Begin met de asperges volgens de aanwijzingen van het basisrecept gereed te maken voor het gaarproces ... bekijk recept »

rundvlees carpaccio met gorgonzola en mosterd

300 g runder carpaccio 5 el extra vergine olijfolie 2 el grof zeezout 300 g knolselderij sap van een ½ citroen 3 el walnotenolie 200 g veldsla zout peper Voor de dressing 1 eierdooier 2 el dijonmosterd 1 el witte-wijnazijn 2 tl bruine basterdsuiker 6... bekijk recept »

kabeljauw met spinazie en mosterdsaus

4 stukken kabeljauw (2 cm dik) 2 el boter 2 citroenen 500 g spinazie zout en peper naar smaak dille mosterdsaus: 30 g bloem 30 g boter 3 dl melk Spoel de vis goed af onder stromend water, de vis wordt geporcheerd: laat in een liter water eerst visgra... bekijk recept »

schol, gebakken (basisrecept)

4 schollen 2 citroenen 4 el bloem 8 el olijfolie dille of dragon zout en peper naar eigen smaak Spoel de schollen onder stromend water goed schoon, dep droog met een schone theedoek of keukenpapier. Besprenkel met citroensap en eventueel met versgema... bekijk recept »

Zalmtartaar met spinazieslaatje

200 g zalmfilets2 lente-uien2 takjes verse dille1 limoen200 g spinazie50 g hazelnoten (geroosterd)1 el citroensap2 el olijfolie0.5 appel (gespoeld en in blokjes)4 broodstengelsmaïsoliewitte wijnazijnzwarte peperzeezout1. Snij de zalm met een scherp m... bekijk recept »

Boterham met pladijs en garnalenboter

8 pladijsfilets1 roggebrood120 g garnalen (gepelde)2 tomaten (gepeld, ontpit en in blokjes)1 citroen (sap van)0.5 citroen (geraspte schil)0.5 bosje dille (gehakt)150 g boter (zachte)1 el bloemolijfoliepeperzout1. Doe 50 g garnalen en 100 g boter in e... bekijk recept »

Zalmtartaar met gebakken sint-jakobsvrucht

200 g zalmfilet (vers)50 g gerookte zalm1 el dille (gehakt)125 ml zure room50 ml slagroomtuinkersolijfolielimoensappeperzout2 stengels citroengras4 sint-jakobsvruchten1 limoen (in partjes)1. Snij de zalmfilet en de gerookte zalm met een scherp mes in... bekijk recept »

Pagina 98 van 100