Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Soepje van kabeljauw 'in 't groen'

200 g kabeljauwfilet 2 sjalotten 50 g spinazie 2 bakjes waterkers 50 g kervel 2 takjes citroenmelisse 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 2 takjes bonenkruid 2 takjes dille 1 citroen 15 dl visfumet 5 dl wijn (wit/droog) 1 dl room 70 g boter (roombote... bekijk recept »

Romige slasoep met hollandse garnalen

2 kroppen sla, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel boter, 2 visbouillonblokjes, 3 takjes verse dille, 1 tomaat, 200g Hollandse garnalen, 125ml slagroom, zout, peper, snufje nootmuskaat.Bereidingswijze: Was de bladeren sla en laat de nerven z... bekijk recept »

Bietensalade Met Geitenkaas En Hazelnoten

1 schaal rode bietjes (500 g)gekookt 1 eetlepel walnootolie (flesje a 250 ml) 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 eetlepel medium sherry 1 eetlepel rode-wijnazijn 2 theelepels vloeibare honing 1 zak waterkers (75 g) 1/2 zakje hazelnoten (a 55 g) 100... bekijk recept »

Risotto Met Mosselen

1 kg mosselen.1 dl droge witte wijn.4 el olijfolie.2 sjalotjesfijngesneden.zout en peper.200 gram risottorijst.1-1 1/4 liter hete visbouillon van een tablet.1 el fijgesneden dille. Hulpmiddelen Lage wijde pan met dikke bodem van ong 1 1/2 liter inho... bekijk recept »

Zalmtartaar met spinazieslaatje

200 g zalmfilets2 lente-uien2 takjes verse dille1 limoen200 g spinazie50 g hazelnoten (geroosterd)1 el citroensap2 el olijfolie0.5 appel (gespoeld en in blokjes)4 broodstengelsmaïsoliewitte wijnazijnzwarte peperzeezout1. Snij de zalm met een scherp m... bekijk recept »

Zalmtartaar met gebakken sint-jakobsvrucht

200 g zalmfilet (vers)50 g gerookte zalm1 el dille (gehakt)125 ml zure room50 ml slagroomtuinkersolijfolielimoensappeperzout2 stengels citroengras4 sint-jakobsvruchten1 limoen (in partjes)1. Snij de zalmfilet en de gerookte zalm met een scherp mes in... bekijk recept »

Gevulde venkelschuitjes

4 venkelknollen400 g aardappelen150 g gerookte zalm0.5 bosje dille1 potje zure roommelkboter1 el mierikswortelpastanootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Schil en kook de aardappelen gaar. Snipper de helft van de dille. Pureer de aa... bekijk recept »

Rusland: Gepekelde Augurken (snel)

2 kg grote augurken50 g dille50 g dragon50 g basilicum10 g geraspte mierikswortel2 teentjes knoflookSpaanse pepertjes60 g jodiumvrij zout Hulpmiddelen Glazen pot met inhoud van 3 liter Hulpmiddelen - Glazen pot met inhoud van 3 liter Bereidingswijze... bekijk recept »

Russische Zalmburger

150 gram aardappels400 gram zalmfiletfijngemalen100 gram gerookte zalmsnippersfijngesneden1 eidooier2 el. fijngesneden dille4 kleine dilletopjeszoutpeper1,25 dl. zure room1 mespunt mierikswortelpuree1 el. olie8 dikke (liefst handgesneden) sneden zuur... bekijk recept »

Zeewolf met aardappelkorst

4 zeewolffilets4 aardappelen2 komkommers (kleine)100 ml droge, witte wijn100 ml room2 el zure room40 g boter100 g gruyère (geraspte)2 el dille (gesnipperd)0.5 l visbouillon4 el olijfoliechilipoederzout1. Kook de aardappelen beetgaar (ze mogen niet ui... bekijk recept »

Pagina 96 van 100