1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.800 gr ossehaas 1 l. rode wijn 4 eetl gehakte dille (4 eetl) 1 l. vleesfond bouquet garni (worteluipreiselderij) 1 bosje koriander 1 avocado 2 theel. fijngehakte dille 2 theel. gehakte peterselie 0,5 l. groente fond 1 dl olijfolie 1 dl vinaigre 1 pas... bekijk recept »
4 tongscharren van 450 g, 1 rode kool, 1 groene kool, 1 kg aardappelen, arachideolie, alcoholazijn, paneermeel, eiwit, bloem, boter, dille, nootmuskaat, peper, zout. Bereidingswijze De tongscharren schoonmaken en enkel de zwarte velkant erafhalen. Kr... bekijk recept »
2 bosjes radijs2 tomaten1 kleine courgette2 rode paprika's1 kleine koolrabi1/4 bosje bieslook1/2 bosje dille1/4 bakje tuinkers VOOR DE DRESSING: 3 eetlepels zure room1 eetlepel azijn1 eetlepel middelscherpe mosterdzout en peper5 eetlepels olie en ver... bekijk recept »
75 gr. krabsalade 4 gr. gelatine 100 cc witte wijn of visbouillon 50 gr. gerookte heilbotfilet zonnebloemolie appelazijn honing zout en peper voor garnering: zalmeitjes en kleine takjes dille of kervel Hulpmiddelen Kleine timbaalvormpjes Hulpmiddel... bekijk recept »
900 gr nieuwe aardappeltjes 4 el olijfolie 4 lente uitjesfijngehakt 1 teentje knoflookgeperst 2 el verse dille (fijgesneden) of 1 el gedroogde 2 el wijnazijn 1/2 tl suiker zout en peper 2 el verse peterseliefijngesneden Bereidingswijze De aardappelt... bekijk recept »
3 eetlepels boter 500 gr mager lamsvlees in blokjes van ongeveer 1 1/2 cm 1 bosje fijngehakte worteltjes 1 bosje fijngehakt dillegroenof 1 eetlepel gedroogde dille 2 eetlepels fijngesneden peterselie 1 eetlepel fijngesneden verse munt of 1/2 theelepe... bekijk recept »
600 gr. kabeljauwfilet (goedkopere vervanger is koolvisfilet) 5 dl. vis- of kruidenbouillon (evt. van blokjes)_ 1/2 dl. droge witte wijn (ik gebruik gewone Blanc de Blancsaltijd lekker) 125 ml. slagroom 125 gr. roze garnalen peper zout 2 el. dille (e... bekijk recept »
1 soeplepel fijngehakte dille 2 tomaten 2 wortels 2 takjes groene selder 250 gr heilbotfilet 2 soeplepels olijfolie 2 pampelmoessen peper en zout 100 gr Spirelli 1/2 bosje kleine uien Hulpmiddelen [img_plain Hulpmiddelen - [img_plain Bereid... bekijk recept »
per persoon 1 artisjok citroensap water Voor de saus: 0.5 roomkaasje (Boursin naturel) 2 eetlepels grapefruitsap 1 eetlepel appelazijn 1 eetlepel zeer fijngehakte peterselie 1 eetlepel fijngehakte munt 1 eetlepl gehakte dille 1 stijfgeklopt eiwit zou... bekijk recept »
Voorgerecht voor 4 personen bereidingstijd: 1 0 tot 20 minuten 196 kcal / 822 kj p.p. 1 ontvelde gefileerde schol (4 filets) 2 eetlepels fijngehakte dille zout Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Leg de scholfilets met de graatkant naar boven op... bekijk recept »