1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.300 g tuinerwten 10 vellen filodeeg (diepvries) 4 el verse dille 1 citroen 500 g zalmfilet 200 g roomkaas light knoflook & fijne kruiden 100 g boter1. Laat de tuinerwten en filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.... bekijk recept »
4 Hollandse Nieuwe haringen 1 tl olijfolie 8 radijsjes (grof geraspt) 2 el crème fraîche 1 el citroensap 1 1/2 el verse dille (fijngesneden)1. Verwijder het staartje van de haringen en snijd de haringfilets in kleine blokjes (3-4 ... bekijk recept »
1 meergranen stokbrood 4 el olijfolie extra vierge 1 citroen (schoongeboend) 125 crème fraîche 15 g dille 200 g gerookte zalm1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het brood in plakken van ca. 1 cm dik. Rol ze plat met de deegroller ... bekijk recept »
bieslook voor de afwerking 1 citroen in dunne schijfjes citroensap dillegroen 1.5 koffielepel fijn zout 4 fijngehakte takjes dille 1 gehakte sjalot 2 groene appelen (Granny Smith) krullen grana padano 2,5 koffielepel mierikswortel 2,5 koffielepel roz... bekijk recept »
1 kg vastkokende aardappel 355 g zure haringen 500 g gekookte bieten 2 friszure appels 15 g verse dille (bakje 15 g) 125 g crème fraîche 2 el mierikswortel 3 bosuitjes1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (bru... bekijk recept »
300 g tagliatelle (zak ) 2 courgette 1 citroen 1 teen knoflook 2 el olijfolie 320 g tonijnmoot in olijfolie 8 g dille (bakje à 15 g) 125 ml slagroom1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer on... bekijk recept »
300 g zalmfilet 6 bosuitjes 15 g dille 300 g rauwe & gepelde garnalen (diepvries, ontdooid) 270 g bladerdeeg 1 el grove mosterd 125 g crème fraîche light 3 eieren 100 g geitenkaas blanc 501. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ... bekijk recept »
24 panklare krieltjes 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 2 theelepels vloeibare (honing) 1 sjalotje 15 g verse dille 2 haringen1. Krieltjes onder koud stromend water afspoelen en in pan met weinig water in ca. 5 minuten beet... bekijk recept »
1 kg iets kruimige, roodschillige aardappel 250 g tuinerwten (diepvries) 4 eieren 15 g dille 2 el magere kwark 2 el mayonaise 2 el kappertjes 2 el wittewijnazijn 60 g rucola 250 g warmgerookte zalmstukken1. Snijd de aardappelen... bekijk recept »
2 noordzeetongen* 15 g boter 75 g winterpeen (in stukjes) 1 ui (gesnipperd) 1 kleine prei (gewassen en in ringetjes) 1 stengel bleekselderij (in boogjes) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 0.125 l droge witte wijn ... bekijk recept »