1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.750 g aardappels (in stukken) 4 forellen 2 eetlepels zonnebloemolie ½ citroen (in plakjes) 15 g verse dille (fijngesneden) 2 komkommers (in blokjes) 1 rode ui (fijngesnipperd) 100 g volle kwark 30 g rucol... bekijk recept »
200 g freekeh 2 courgettes 7 el olijfolie 15 g basilicum 15 g dille 1 citroen (schoongeboend) 75 g peppadews (pot 420 g) 75 g Pecorino Romano (kaas) 50 g noten-fruitmix hazelnoot, goji, cranberry (zak 150 g)1. Kook... bekijk recept »
2 komkommers 3 bosuitjes 2 el olijfolie extra vierge 1 tl wittewijnazijn 2 mespunten versgemalen zwarte peper 15 g verse dille (bakje) 50 g witte kaas1. Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Schraap met een theelepel de zaa... bekijk recept »
1 bak mosselen (2 kg) 75 g boter 1 zak mosselgroenten (250 g) 250 ml droge witte wijn 4 pasteibakjes 60 g bloem 1 bekertje slagroom (125 ml) 1 bakje dille ((15 g), de helft fijngesneden)1. Spoel de mosselen in ruim k... bekijk recept »
2 bosuitjes 10 cherrytomaten 5 g dille 2 el rodewijnazijn 5 el olijfolie extra vierge 75 g rucolaslamelange1. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Knip de dille fijn. Meng in een kopje de azijn, peper, zout en de oli... bekijk recept »
3 takjes tijm 1 teentje knoflook 6 eetlepels olijfolie 1½ eetlepel limoensap 750 g lamsboutplakken à la minute 45 g pijnboompitten 300 g verse spinazie 3 bosuitjes 1 kleine venkelknol 7 g verse dille 2 blaadjes munt 2 eetle... bekijk recept »
250 ml halfvolle melk (biologisch) 1/2 zakje instant gist (a 7 g) 200 g bloem (biologisch) 2 eieren (biologisch) 1 tl suiker (biologisch) 60 g boter (biologisch) 1 bakje bieslook (25 g) 1 bakje dille&n... bekijk recept »
2 gekookte bietjes (schoongemaakt) 1 kg huzarensalade 2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje) 1 appel ((Elstar), fijngesnipperd) 2 eetlepels verse dille (fijngeknipt) 1 zakje knoflookbieslook ((20 g), fijngeknipt... bekijk recept »
1 bosje dille 10 cl droge witte wijn 1 snuifje fijne kristalsuiker fleur de sel, zwarte peper van de molen 4 teentjes knoflook 2 kg mosselen (jumbo’s) 2 eetlepels olijfolie 4 verse, goed rijpe tomaten1. Pel de teentjes knoflook en blancheer ze 5 min.... bekijk recept »
2 rode uien 1 kg gekookte bieten 4 aardappelen 2 el olijfolie 2 liter kippenbouillon van tablet 15 g verse dille 4 el Griekse yoghurt 100 g gorgonzola1. Snijd de ui fijn en de bieten in grove stukken. Schil en snijd de aardappelen in bl... bekijk recept »