1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.125 ml crème fraîche 1 teentje knoflook fijngehakt 50 g jonge kaas geraspt 1 tl gedroogde dille 300 g zalmblokjes 2 el roomkaasMeng de crème fraîche met de knoflook, geraspte jonge kaas en gedroogde dille. Bak de zalmblokjes in olie in ca. 1 min. p... bekijk recept »
8 takjes verse dille 4 eetlepels olijfolie ½ citroen (geperst) 4 stukken zalmfilet 1 komkommer 6 plakjes ontbijtspek (in reepjes) 4 tomaten (zonder zaadjes en in stukjes) ½ theelepel suiker chilipoeder1. Blaad... bekijk recept »
250 g witte asperges 3 blaadjes gelatine 2 el crème fraîche 0,5 el mayonaise 1 el dille 1 snufje zout 1 snufje peper 1 keukenmachine1. Schil de asperges van het kopje naar beneden en snijd het onderste stugge stukje eraf. Kook de ... bekijk recept »
200 g eendenlever 20 cl extra zuivere olijfolie 1 potje gehakte dille 120 g gerookte zalm 2 grijze sjalotten 1 limoen 600 g verse zalmfilets 50 g zalmeitjes1. Meng de olie, het limoensap en de dille tot een gladde emulsie. Voeg zout en peper naar eig... bekijk recept »
fleur de sel 1 komkommer 50 cl magere yoghurt notenolie 50 cl ontvette gevogeltebouillon peper van de molen 1 bosje dille 12 walnoten1. Was de komkommer. Verwijder de uiteinden en snij vervolgens in de lengte in vier. Haal de pitjes eruit en snij in... bekijk recept »
50 g gekookte rode bieten 3 takjes dille 2 el gesnipperde rode uitjes 400 g Brabants roggebrood 200 g hüttenkäse 250 g warmgerookte zalmstukken 1. Snijd de rode biet in kleine blokjes en snijd 2/3 van de dille fijn. Meng de rode biet met... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 2 stronkjes witlof in smalle reepjes gesneden 2 teentjes knoflook fijngeperst 2 groentebouillonblokjes 2 el geschaafde amandelen 100 g geitenkaas 2 el dille grofgehakt In diepe pan olie verhitten en ui 3 minuten zacht... bekijk recept »
1 eetlepel bloem 80 g zachte boter 2 eetlepels gehakte dille guérande-zout 1 teentje knoflook 1 kruidentuiltje 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel pastis plukje dille 1 sinaasappel 2 knollen venkel 2 zeeduivelfilets (± 200 g stuk) zwarte peper1. Snij d... bekijk recept »
1 limoen (schoongeboend) 1 komkommer 2 schaaltjes zalmgehakt (a 250 g) 1 ei 1 bakje verse dille ((15 g), fijngesneden) 50 g bloem 3 el olijfolie 1 stokbrood 4 el dijonnaise (pot a 210 g)1. Rasp de schil van de limo... bekijk recept »
1/2 zakje verse dille (a 15 g) 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g) 4 eetlepels olijfolie extra vierge 1 eetlepel grove mosterd 1/2 eetlepel honing vierseizoenenpeper (korrels, grofgemalen of geplet) 2 Schotse zalmhaasjes ... bekijk recept »