1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.2 x 400 g sperziebonen 2 blikjes rode zalm (a 213 g) 4 sneetjes witbrood 1 ei 2 eetlepels gedroogde dille 4 eetlepels boter 1 pak aardappelpuree à la minute (180 g) 1 bekertje crème fraîche (200 ml)1. Sperziebonen schoonm... bekijk recept »
2 groene courgettes 1 teentje look 30 cl magere melk 1 l ontvette gevogeltebouillon cayennepeper 4 takjes dille 4 ronde courgettes zout en peper1. Schil de courgettes en snij ze in blokjes. 2. Snij het hoedje van elke ronde courgette (op ongeveer 2 ... bekijk recept »
800 g meirapen (meiknollen) 8 el olijfolie 3 tenen knoflook (ongepeld) 15 g dille (bakje 15 g) 10 peterselie (zakje 30 g) 13 g bieslook (bakje 25 g) 3 el gedroogde dragon 1 citroen (schoongeboend) 75 g feta1. ... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 125 ml crème fraîche 8 takjes dille ((zakje a 15 g), fijngesneden) 1 blikje rode zalm (105 g) 6 sneetjes wit-casinobrood 100 g gerookte zalm1. Rasp de gele schil van de citroen. Meng het rasp, de crè... bekijk recept »
600 g kipfilet 1 eetlepel olijfolie 1 nootje boter peper en zout 2 eetlepels fijngehakte peterselie 4 eetlepels fijngehakte dille 2 uien 2 teentjes knoflook 25 cl lichte, verse room1. Verwarm de olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Bak de filets ... bekijk recept »
500 g witte asperges 450 g krieltjes 1 citroen 15 g verse dille 426 g rode zalm (blik à 213 g) 100 g boter1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Ko... bekijk recept »
100 g pannenkoekenmix 2 dl melk 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)) ½ zakje verse dille 200 g zalm (vers) 200 ml slagroom 1 vleesbouillontablet 1 dl witte wijn 2 el mosterd1. Flensjesbeslag met melk en eierdooi... bekijk recept »
2 eieren 1 friszure appel (bijv. Granny Smith) 1 schaal Hollandse Nieuwe ((haring, 3 stuks), in piepkleine blokjes) 1 sjalot (fijngesnipperd) 2 zure augurken (fijngesneden) 1 bakje dille ((15 g), fijngesneden) 1 t... bekijk recept »
1/2 bosje dille 1 eetlepel citroensap 8 diepgevroren rôstis Delhaize 200 g gerookte zalm 10 cl room 100 g verse kaas zout en peper1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Bekleed met bakpapier en bak hierop de nog bevroren... bekijk recept »
4 eieren 4 blaadjes gelatine (zakje 12 stuks) 400 ml visbouillon (van tablet) 2 tomaten (in 8 partjes) ½ bakje dille (a 15 g) 1 pakje gerookte zalm ((100 g), in reepjes)1. Kook de eieren 8 min. Laat schrikken o... bekijk recept »