1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.8 sneetjes witbrood 4 eieren 200 g crème fraîche 2 el dille 1 snufje zout 1 snufje peper 50 g gezouten roomboter 8 plakjes rosbief 25 g jonge bladsla 1 broodrooster1. Snijd met een rond schoteltje of kommetje grote cirkels uit h... bekijk recept »
16 plakjes bacon 3 aardappelen geschild 20 g verse dille 100 g garnalen 4 el mayonaise 4 el Griekse yoghurt of crème fraîche 1 kropsla toastVerwarm de oven voor tot 200°C. Schik de plakjes bacon in de ovenschaaltjes zodat de bodem en de zijkanten h... bekijk recept »
1 eetlepel boter 1 bosje dille 1 knoflookteentje 4 kg mosselen 1 dl pastis 1 dl room 1 venkelknol1. Spoel de mosselen grondig tot het water helder blijft. 2. Maak de venkel schoon en snijd hem in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snipper de dille fi... bekijk recept »
150 gram gerookte zalm in dunne plakjes100 gr Hollandse garnalen Verse dille1 eetl citroensap1 eelt mosterd-dille dressing75 ml creme fraiche Peper en zout Beetje olijfolieSla voor garnering(Optioneel decoratiesaus citroen mayonaise)Meng de creme fra... bekijk recept »
250 g wilde en witte rijst (pak) 400 g wilde zalmfilets (pak 750 g) 15 g dille 500 g worteltjes geschrapt (zak) 2 el zonnebloemolie 300 g gesneden prei (zak) 125 ml Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden (kuipje... bekijk recept »
1 bakje verse dille (15 g) 1 pot visfond (380 ml) 100 ml droge witte wijn 1 tl peperkorrels (gekneusd) 2 sjalotten (fijngesneden) 1 bekertje slagroom (125 ml) 1 zak aardappelen (pondje kriel (500 g)) 4 el b... bekijk recept »
325 g zelfrijzend bakmeel 225 g koude roomboter 1,5 tl bakpoeder 1,5 el gedroogde dille 1 snufje zout 6 el melk 2 eieren (M) 200 g gerookte zalm 1 stuk huishoudfolie 1 bakplaat1. Doe het bakmeel in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg ... bekijk recept »
4 limoenen 200 duozakje gerookte makreelfilet 1 teentje knoflook (uitgeperst) 2 eetlepels mayonaise 125 ml crème fraîche ½ eetlepel sojasaus 1 rode peper (zonder zaadjes fijngehakt) 1 zakje verse dille (15 g) zout ... bekijk recept »
1 bakje platte peterselie ((20 g), alleen de blaadjes) 1 bakje verse dille (15 g) 1 teen knoflook 2 el walnoten (bakje 60 g) 2 el citroen (schoongeboend en geraspt en uitgeperst) 3 el olijfolie1. Pureer met een staafmixe... bekijk recept »
olijfolie om in te bakken 1 klontje boter 700 g krieltjes zonder schil 1 rode paprika 0.5 bosje dille KrieltjesVerhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de krieltjes in circa 12 minuten goudbruin en krokant.... bekijk recept »