1000 recepten met sjalot
4 wijtingen 4 sjalotten 2 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 60 g boter (bakboter) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen peper zoutDe vissen schoonmaken, onder stromend water afspoelen en droogdeppen. De sjalot fijnsnipperen. Een vuurvaste sch... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden Zeeuws spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderbouillon (van tablet) 400 ml appelsap 16 olijven zonder pit 1 thee... bekijk recept »
Gebakken kabeljauw met zuurkool,aardappelsaus en gedroogd spek Voor 4 personen: 2 grote aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderboui... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g mozzarella 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel fijngesneden olijven 1 eetlepel fijngesneden gedroogde tomaten 1 eetlepel fijngesneden sjalot groene kruiden (bieslook, kervel, ...) 8 eetlepels olij... bekijk recept »
per persoon: Voor 100 gram groentemix: wortel erwtjes tomaat komkommer maïs paprika sjalot ...aan te vullen naar eigen smaak Voor de dressing (10 gram): 3/4 olie 1/4 azijn ( kan ook vervangen worden door citroensap, limoensap of mosterd) peper en zo... bekijk recept »
Voor 2 personen: 500 gram aardappelen 1 sjalotje 3 takjes selderij 3 takjes peterselie 1 eetlepel dille (vers of diepvries) peper, zout 2 eetlepels olieSchil de aardappelen en kook ze in 10 minuten halfgaar. Laat de aardappelen afkoelen en rasp ze gr... bekijk recept »
500 gram vastkokende aardappels 1 sjalotje 1 appel 4 eetlepel olijfmayonaise citroensap zout, peper 3 stronkjes witlof 1 blikje ansjovisSchil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in ruim water met zout in ca. 8 minuten gaar (a... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 theelepels shoarmakruiden 2 sjalotten, gesnipperd 500 g rundergehakt 6 eetlepels olijfolie 1/2 theelepel cayennepeper 1 zakje amandelschaafsel (55 g) 1 envelopje saffraan 300 ml vloeibare honingShoarmakruiden, helft van sjalot en z... bekijk recept »
2 à 3 vlezige varkensribben per persoon, 2 eetlepels sesamzaadjes Voor de marinade : 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels dijonmosterd, 6 eetlepels witte-wijnazijn, 8 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels ketchup, 2 eetlepels bruine suiker, peper &am... bekijk recept »
4 grote aardappelen, gewassen en in de oven gebakken op 170°C 50 g boschampignons 1 sjalot, fijngesneden 2 el bieslook en peterselie, fijngehakt 1 dl room 1 1/2 dl geraspte parmezaankaas 1/2 dl witte truffelolie zout peper 100 g varkensgehaktBak de s... bekijk recept »