Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Wijting bercy

4 wijtingen 4 sjalotten 2 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 60 g boter (bakboter) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen peper zoutDe vissen schoonmaken, onder stromend water afspoelen en droogdeppen. De sjalot fijnsnipperen. Een vuurvaste sch... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met zuurkool, aardappelsaus en

Voor 4 personen: 2 aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden Zeeuws spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderbouillon (van tablet) 400 ml appelsap 16 olijven zonder pit 1 thee... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met zuurkool,aardappelsaus en g

Gebakken kabeljauw met zuurkool,aardappelsaus en gedroogd spek Voor 4 personen: 2 grote aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderboui... bekijk recept »

Gebakken roodbaars met mozzarella en specerijen

voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g mozzarella 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel fijngesneden olijven 1 eetlepel fijngesneden gedroogde tomaten 1 eetlepel fijngesneden sjalot groene kruiden (bieslook, kervel, ...) 8 eetlepels olij... bekijk recept »

Groentenmix met dressing

per persoon: Voor 100 gram groentemix: wortel erwtjes tomaat komkommer maïs paprika sjalot ...aan te vullen naar eigen smaak Voor de dressing (10 gram): 3/4 olie 1/4 azijn ( kan ook vervangen worden door citroensap, limoensap of mosterd) peper en zo... bekijk recept »

Kruidenrösti

Voor 2 personen: 500 gram aardappelen 1 sjalotje 3 takjes selderij 3 takjes peterselie 1 eetlepel dille (vers of diepvries) peper, zout 2 eetlepels olieSchil de aardappelen en kook ze in 10 minuten halfgaar. Laat de aardappelen afkoelen en rasp ze gr... bekijk recept »

Witlof met aardappelsalade en ansjovis

500 gram vastkokende aardappels 1 sjalotje 1 appel 4 eetlepel olijfmayonaise citroensap zout, peper 3 stronkjes witlof 1 blikje ansjovisSchil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in ruim water met zout in ca. 8 minuten gaar (a... bekijk recept »

Gekruide gehaktrolletjes met honingsaus

Voor 4 personen: 3 theelepels shoarmakruiden 2 sjalotten, gesnipperd 500 g rundergehakt 6 eetlepels olijfolie 1/2 theelepel cayennepeper 1 zakje amandelschaafsel (55 g) 1 envelopje saffraan 300 ml vloeibare honingShoarmakruiden, helft van sjalot en z... bekijk recept »

Gemarineerde ribbetjes

2 à 3 vlezige varkensribben per persoon, 2 eetlepels sesamzaadjes Voor de marinade : 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels dijonmosterd, 6 eetlepels witte-wijnazijn, 8 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels ketchup, 2 eetlepels bruine suiker, peper &am... bekijk recept »

Gepofte aardappel met parmezaankaas en varkensgeha

4 grote aardappelen, gewassen en in de oven gebakken op 170°C 50 g boschampignons 1 sjalot, fijngesneden 2 el bieslook en peterselie, fijngehakt 1 dl room 1 1/2 dl geraspte parmezaankaas 1/2 dl witte truffelolie zout peper 100 g varkensgehaktBak de s... bekijk recept »

Pagina 97 van 100