Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Gebakken Kipblokjes Met Een Pikante Dip

-500 g kipfilets (in blokjes gesneden van 3 x 3 cm) -1 1/2 eetlepel droge sherry -1 eetlepel lichte sojasaus -1 th lepel sesamolie -2 th lepel maizena -2 eetlepels arachideolie -100 g wortel (in dunne plakjes) -250 g komkommer (dunne plakjes) -3 bosu... bekijk recept »

Pikante Tonijnsalade

-500 g tonijnfilets (in blokjes gesneden van 3 x 3 cm -3 eetlepels vissaus of lichte sojasaus -3 eetlepels limoensap -1 1/2 eetlepel suiker -2 eetlepels arachideolie -250 g tomaten (in plakken gesneden) -6 bosuitjes (in ringetjes gesneden) -3 eetlepe... bekijk recept »

Varkensfricandeau Met Tuinkruiden

500g vrakensfricandeau - zout - peper - 75g boter - 1 sjalot - teentje knoflook gepelt - takje rosmarijn - takje verse dragon - enkele takjes kervel - enkele takjes peterselie - 1 t geraspte citroenschil - 200ml witte wijn - maizena - blaadjes verse ... bekijk recept »

Courgette Met Garnaal

1 courgette. 1 sjalot. 1 teen knoflook. 1/ bouillonblok. olijfolie. 1/3 kopje water. 1/3 fles tomaten sugo. P/Z. Italiaanse kruiden gedroogd. 12 grote garnalenstaarten. Vers stokbroodpasta of rijst. Fruit de zeer fijngesnipperde sjalot en knoflook in... bekijk recept »

Oudjaarrecept Pasteitjes Met Krabvulling

36 minipasteivormpjes (banketbakker of gebruik partycups)30 gram boter1 el. gehakte sjalot20 gram bloem125 ml. melk300 gram krabsticks (surimikoelvak of blik)1 afgestreken el. zoete kerriepoedersnufje gemalen komijn1 el. verse basilicum in reepjesplu... bekijk recept »

Bonito Op Mediterrane Groenten En Sjalottenjus

2 bonito's of 4 bonitosteaks 1 aubergine 2 sjalotjes 50 gram gedroogde tomaatjes 1 teen knoflook 1/8 bos basilicum 2 dl kalfsjus 2 eetlepels olijfolie Snijd de aubergine in blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Snipper 1 sjalot en ... bekijk recept »

Kruidenkaasrondjes Met Bacon

Voor 15 hapjes: 4 el. olijfolie2 plakken bacon1 sjalotgesnipperd200 gram roomkaas1 el. bieslookgehaktplus wat extra om te garneren1 el. verse basilicumgehakt1 el. verse rozemarijngehakt50 gram hazelnotengeroosterd en gehakt1 stokbrood40 gram rucola B... bekijk recept »

Twisker Zalmsalade

1 ons gekookte aardappels ? blikje zalm (of meerals je dat lekker lijkt) van goede kwaliteit 1 sjalot 1 ei eetlepel zilveruitjes eetlepel zoet-zure komkommerplakjes of augurkjes eetlepel halvanaise beetje peterselie Snipper de sjalot. Snijd de aardap... bekijk recept »

Mosselen A L'Escargot

Ca. 32 gekookte mosselen (met schelp) ? 2 tenen knoflook ? 10 gram sjalot of ui ? 0,5 bosje peterselie ? 1 tl citroensap ? 1 tl tijm ? mp cayennepeper of scherpe paprika ? boter. Laat de (room)boter op kamertemperatuur komen en verwarm de oven... bekijk recept »

Ossenworst Burgertjes

250 g ossenworst2 sjalotjes2 kleine tomaten12 mini-bolletjes3 eetl. mayaonaise50 g veldsla1/2 dl barbecuesaus. Bereidingswijze Snijd de ossenworst in 12 plakken. pel de sjalotjes en snijd ze evenals de tomaten elk dun in 6 plakjes. Snijd de broodjes ... bekijk recept »

Pagina 98 van 100