Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Zomerblanquette van kabeljauw en tijm

4 stukken kabeljauw (filet pur) (diepvries) 1 kop erwtjes (diepvries) 1 kop tomatenblokjes (diepvries) 1 courgette 1 sjalot 1 teentje knoflook 4 dl visfond (bokaal) 2 dl vetarme room (15 % v.g.) 2 eetl. boter 1/2 koffiel. suiker sausbinder 1,5 koffie... bekijk recept »

Zeeuwse kreeft met asperges

Voor 4 personen: 2 Zeeuwse kreeften van ca. 600 g per stuk, 12 witte asperges, peper en zout, 100 g fijngesnipperde sjalot, 2 eetlepels sushi-azijn, 10 cl olijfolie, 100 gr ibericoham in fijne plakjes, 15 cl basilicumolie, mespunt geraspte citroensch... bekijk recept »

Zeebaarsreepjes

600 g zeebaars zout, peper, meel en paneermeel 3 eiwitten 2 dl Viskooknat 1 koffielepel tomatenconcentraat 1 koffielepel sojasaus 1 koffielepel oestersaus 2 koffielepels Luikse stroop 1 koffielepel azijn 1/2 gehakte sjalot 2 soeplepels olie klein g... bekijk recept »

Zeebaars met gefrituurde groentereepjes en broccol

- 4 zeebaarsfilets (diepvries, ) - 1 dikke wortel - 1 preiwit - 1 rode ui - 1/2 stronkje broccoli - 1 sjalot - 0,5 dl Noilly Prat - 1/2 tuinkruidenbouillonblokje - 0,5 dl lichte room - 1 dl olijfolie - 2 eetl. boter - 1/4 potje bieslook - 1 koffiel. ... bekijk recept »

Visfilet op een bedje van appel met tomatensaus

Voor 4 personen: ongeveer 600 g visfilets (b.v. kabeljauw, victoriabaars) 4 appelen (b.v. jonagold) 6 tot 8 tomaten 2 eetlepels margarine(bakken en braden) 1 ui 1 sjalot 2 koffielepels tomatenpuree 100 g geraspte gruyère Provençaalse kruiden, peter... bekijk recept »

Tomatensoep met basilicum en lookolie

12 tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 2 l kippenbouillon 2 knollen look 1/2 bot basilicum 2 dl Vitelma olie 1 ajuin 1 sjalot 1 aardappel 4 pladijsfiletsStoof de ajuin, sjalot en aardappel aan in Vitelma bakken en braden. Snij de tomaten in stukken e... bekijk recept »

Gevulde Champignons

8 reuzenchampignons 1 stengel bleekselderij, 2 eetlepels spekreepjes, 1 eetlepel kappertjes 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie 2 volle eetlepels roomkaas met sjalot (kuipje) geraspte kaasOven voorverwarmen op 175 graden celsius. Van 8 reuzencha... bekijk recept »

Hondstongrolletjes met een sherrysausje

Voor 4 personen: 100 gr noordzeegarnalen 8 hondstongrolletjes (diepvries) 2 vellen bladerdeeg. 20 x 20 cm 1 sjalot 1 stengel preiwit 100 g champignons 4 dl visfond 1 dl droge sherry 1 dl room 1 eetl. boter 1 ei 2 eidooiers 1 koffiel. dragon peper en ... bekijk recept »

Steak met roquefortsaus

Voor 4 personen: 4 steaks 30 gr boter 2 el ontbolsterde en fijngehakte noten 3 dl slagroom 1 sjalot peper en zout 150 gr roquefort 1 dl witte wijnHak de sjalot fijn en laat ze gaar worden in een pan met gesmolten boter. Als de stukjes doorzichtig zij... bekijk recept »

Steffi's crock

8 sneden donker brood (rogge) 4 sneden bayon ham 8 grote verse spinazieblaadjes 1 sjalot fijn gesnipperd 2 tomaten ontveld en in blokjes gesneden 1 koffielepel pijnboompitjes 1 eetlepel fijngesneden basilicum 1 koffielepel witte wijnazijn 1 koffielep... bekijk recept »

Pagina 96 van 100