1000 recepten met sjalot
2 sjalotten1 dl rode port2 dl bouillon1/8 liter slagroomz p1 tl suiker Bereidingswijze Sjalot snipperen en ca 3 minuten fruiten in bakvet van vlees. Voeg de port en bouillon toe en breng de vloeistof aan de kook schraap hierbij aanbaksel van de bodem... bekijk recept »
300 gr lamsfilet 2 pistachenoten 2 hazelnoten 2 walnoten 1 sjalot 4 eetlepels olijfolie 1 theelepel mosterd 1/2 theelepel tijm Voor het garnituur: rode krulsla knolselderij het sap van 1 citroen radijsjes peperzout Bereidingswijze Rol de lamsfilet in... bekijk recept »
36 won tonvelletjes 50 gr Chinese kool 1 lente-ui of stukje prei 1 1/2 plakje verse gember 1 sjalotje 150 gr varkensgehakt 1 liter hete kippenbouillon sojasaus pale medium dry sherry olie sesamolie 1 ei maizena suiker zout peper Breng in een pan 2 li... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets zonder vel1 fijgesneden sjalot4 gedroogde tomaten4 tomaten4 eetlepels geroosterde pijnboompittenverse basilicum6 eetlepels olijfolie3 eetlepels witte wijnazijnwitte peperzoutmosterd- Verwarm de grill voor. - Vet het rooster met wat ... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets van ongeveer 180 gr.aardappelpuree1 kleine prei100 gr rucola2 el olijfolie1 broccoli1 zongedroogde tomaat in olie, in reepjes gesneden[color=blue:e0aa5dd2d9]**Voor de saus[/color:e0aa5dd2d9]40 ml olijfolie40 gr gehakte sjalot100 ml ... bekijk recept »
1 1/2 eetlepel zonnebloemolie 1 sjalot, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 2 tl sambal badjak 1/2 potje pindakaas met stukjes noot ? 350 g 1 pakje kokosmelk ? 2 dl melk 4 porties varkenssate van 3 stokjes- Verhit de olie en fruit de sjalot met... bekijk recept »
300 g pastaschelpjes 1 tl mosterd 5 el olijfolie 1 el ciderazijn peper van de molen en zout 1 sjalot 2 el gehakte kruiden: dragon, peterselie, bieslook, kervel, basilicum 1 appel (Golden) 2 tomaten stuk Provolone-kaasBereiding - Kook de pasta ... bekijk recept »
Voor 2 personen nodig: 2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg 1 sjalotje 1 rode paprika 1 eetlepel boter 100 gram kastanjepuree (uit blik) 3 eetlepels slagroom 1 ei 2 eetlepels geraspte oude kaas 1 theelepel majoraan 1 eetlepel fijngehakte peterseli... bekijk recept »
4 wijtingen 4 sjalotten 2 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 60 g boter (bakboter) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen peper zoutDe vissen schoonmaken, onder stromend water afspoelen en droogdeppen. De sjalot fijnsnipperen. Een vuurvaste sch... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden Zeeuws spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderbouillon (van tablet) 400 ml appelsap 16 olijven zonder pit 1 thee... bekijk recept »