Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Portsaus

2 sjalotten1 dl rode port2 dl bouillon1/8 liter slagroomz p1 tl suiker Bereidingswijze Sjalot snipperen en ca 3 minuten fruiten in bakvet van vlees. Voeg de port en bouillon toe en breng de vloeistof aan de kook schraap hierbij aanbaksel van de bodem... bekijk recept »

Lamscarpaccio

300 gr lamsfilet 2 pistachenoten 2 hazelnoten 2 walnoten 1 sjalot 4 eetlepels olijfolie 1 theelepel mosterd 1/2 theelepel tijm Voor het garnituur: rode krulsla knolselderij het sap van 1 citroen radijsjes peperzout Bereidingswijze Rol de lamsfilet in... bekijk recept »

Won Tonsoep

36 won tonvelletjes 50 gr Chinese kool 1 lente-ui of stukje prei 1 1/2 plakje verse gember 1 sjalotje 150 gr varkensgehakt 1 liter hete kippenbouillon sojasaus pale medium dry sherry olie sesamolie 1 ei maizena suiker zout peper Breng in een pan 2 li... bekijk recept »

Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum

4 roodbaarsfilets zonder vel1 fijgesneden sjalot4 gedroogde tomaten4 tomaten4 eetlepels geroosterde pijnboompittenverse basilicum6 eetlepels olijfolie3 eetlepels witte wijnazijnwitte peperzoutmosterd- Verwarm de grill voor. - Vet het rooster met wat ... bekijk recept »

Roodbaars met saffraanboter

4 roodbaarsfilets van ongeveer 180 gr.aardappelpuree1 kleine prei100 gr rucola2 el olijfolie1 broccoli1 zongedroogde tomaat in olie, in reepjes gesneden[color=blue:e0aa5dd2d9]**Voor de saus[/color:e0aa5dd2d9]40 ml olijfolie40 gr gehakte sjalot100 ml ... bekijk recept »

Sate met pittige pindasaus

1 1/2 eetlepel zonnebloemolie 1 sjalot, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 2 tl sambal badjak 1/2 potje pindakaas met stukjes noot ? 350 g 1 pakje kokosmelk ? 2 dl melk 4 porties varkenssate van 3 stokjes- Verhit de olie en fruit de sjalot met... bekijk recept »

Schelpjes met tuinkruiden en cidervinaigrette

300 g pastaschelpjes 1 tl mosterd 5 el olijfolie 1 el ciderazijn peper van de molen en zout 1 sjalot 2 el gehakte kruiden: dragon, peterselie, bieslook, kervel, basilicum 1 appel (Golden) 2 tomaten stuk Provolone-kaasBereiding - Kook de pasta ... bekijk recept »

Kastanjepureetaartjes

Voor 2 personen nodig: 2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg 1 sjalotje 1 rode paprika 1 eetlepel boter 100 gram kastanjepuree (uit blik) 3 eetlepels slagroom 1 ei 2 eetlepels geraspte oude kaas 1 theelepel majoraan 1 eetlepel fijngehakte peterseli... bekijk recept »

Wijting bercy

4 wijtingen 4 sjalotten 2 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 60 g boter (bakboter) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen peper zoutDe vissen schoonmaken, onder stromend water afspoelen en droogdeppen. De sjalot fijnsnipperen. Een vuurvaste sch... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met zuurkool, aardappelsaus en

Voor 4 personen: 2 aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden Zeeuws spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderbouillon (van tablet) 400 ml appelsap 16 olijven zonder pit 1 thee... bekijk recept »

Pagina 100 van 100