1000 recepten met sjalot
Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer1 sjalot. 4 knoflooktenen. 5 rijpe tomaten. 20 gedroogde chilipepertjes. 1 dl. maiskiemolie. 1 theel. oregano. 1/2 eetl. suiker. zout en peper. Voorbereiding Pel en snipper de sjalot en knoflook. Maak de tomaten schoonsnijd ze in stukken en kook ze i... bekijk recept »
3 el. olijfolie1 sjalot1 teentje knoflook100 gr. champignons2 el. balsamico-azijn2 el. creme fraiche200 gr. gerookte kipfilet (van de vleesafdelinggeen vleeswaar)250 gr. (verse) tagliatellezout2 el. pijnboompitten2 tl. suikerkoffiemelk. 2 el. olie ve... bekijk recept »
1 grote sinaasappel 1 half bosje muntblaadjes 1 kleine sjalot 1-1/2 el Dijon mosterd 1 el witte wijn azijn peper uit de molen (naar smaak) zout naar smaak 175ml olijfolie 12 olijvenontpit en fijngesneden Voeg dan de sjalot, mosterd, azijn, zwarte pep... bekijk recept »
300 gr lamsfilet 2 pistachenoten 2 hazelnoten 2 walnoten 1 sjalot 4 eetlepels olijfolie 1 theelepel mosterd 1/2 theelepel tijm Voor het garnituur: rode krulsla knolselderij het sap van 1 citroen radijsjes peperzout Bereidingswijze Rol de lamsfilet in... bekijk recept »
6 dl kippebouillon (van tabletten) 1 tl fijngesneden gemberwortel 1 kleine sjalotfijngesneden wat serehpoeder blikje kokosmelk van 2 dl gedroogde chilipeper of poeder 50 gr chinese vermicelli of glasnoedels 100 gram gerookte kip in reepjes 1 of 2 eet... bekijk recept »
- 12 eieren - 1 vleestomaat - 1 teentje knoflook - 1 sjalotje - 1 avocado (rijp) - 1 stukje komkommer - 1 el Griekse yoghurt - 2 el limoensap - zout&peper uit de molen - ijsbergsla Kook de eieren hard. Tomaat in kokend water onderdompelen en ontvelle... bekijk recept »
200 gram paddestoelen soepmix20 gram boter1 sjalot4 pasteibakjes1 blik runderragout a 400 gram1 dun bosuitje4 toefjes peterselie Snijd de bosui in ringetjes. Snipper de sjalot. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Smelt de boter in ... bekijk recept »
4 karbonades5 cl oliehalve citroen5 cl witte wijn1 teentje knoflook1 sjalotje1 koffielepel mosterdworcestersauszoutpepertijm1 ui100 g boter. Smelt 50 gram boter in een pan. Laat de karbonades uitlekken en droog ze af met keukenpapier. Als de boter he... bekijk recept »
36 won tonvelletjes 50 gr Chinese kool 1 lente-ui of stukje prei 1 1/2 plakje verse gember 1 sjalotje 150 gr varkensgehakt 1 liter hete kippenbouillon sojasaus pale medium dry sherry olie sesamolie 1 ei maizena suiker zout peper Breng in een pan 2 li... bekijk recept »
250 gr. gemengde paddestoelen 1 sjalot 1 el boter of margarine 5 dl koksroom 1 dl kalfsfond 1 kopje expresso 1-1,5 tl. bouillonpoeder peper 1 prei olie Boter in pan laten smelten en sjalot glazig bakken. Paddestoelen toevoegen en plm. 4 min.... bekijk recept »