Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Joodse Peperkip

-1 kip van circa 1,5 kg(gesneden in stukken) -2 eetlepels citroensapsuiker -snuifje zout -2 eetlepels plantaardige olie -1 th lepel kerriepoeder -350 g sjalotjes (gesnipperd) -6 teentjes knoflook (fijngehakt) -stukje gemberworten 2 cm (fijngehakt) -4... bekijk recept »

Thaise Gebakken Vis Met Tamarindesaus

1el tamrinde (verkrijgbaar in de chinese supermarkt) 2 el suiker 1 sjalot 2 teentjes look 2 el nam pla 1 vis 2-4 chili's 3 takjes koriander of peterselie olie Halve kop olie in de wok doen en de vis er in leggen en zacht laten bakken ongeveer ... bekijk recept »

Tonijn Salade

1/3 blikje tonijn-in-water (tonijn-in-olie kan ookmaar dan moet er minder olie in het sausje) kropsla 1 sjalot 1 grote tomaat 1½ eetlepel zoetzure augurk of komkommer teen knoflook olie + azijn zout+ peper Bedek een schaaltje of niet te ... bekijk recept »

Avocado Gevuld Met Zalmtartaar

2 rijpe avocado's400 g rauwe zalm zonder afval of graten.1 sjalot2 limoenen2 soeplepels olijfolie1 soeplepel gehakte bieslookenkele slablaadjespeper en zout. Vergewis u ervan dat er geen graten meer in de zalm zitten en hak hem fijn met een goed mes ... bekijk recept »

Aardappeltartaar

5 grote vastkokende aardappelen 2 kopjes olijfolie 2 el zongedroogde tomaat (op olie) 1 el kappertjes 1 el verse basilicum 1 sjalot 1 el roze peperbolletjes (op nat) 2 el artisjokbodem (vers of uit blik) Kooktijd aardappelen: 10 min Bereidings... bekijk recept »

Stengels Met Mango-kerriedip

8 plakken bladerdeeg (diepvries)1 ei40 gram geraspte parmezaanse kaas1 sjalotgesnipperd1 tl. olijfolie2 tenen knoflookgehakthalve el. kerriepoeder200 gram roomkaas3 el. mayonaise1 middelgrote mango Verwarm de oven voor op 190 graden. Bestrijk de vell... bekijk recept »

Palingtaartje

? 300 g gerookte palingfilet ? 1 sjalot ? 2 eetlepels mayonaise ? 2 eetlepels creme fraiche ? 4 plakken oudewijvenkoek (dun gesneden) ? 1 venkelknol ? 1 dl olijfolie ? 2 eetlepels citroensap ? 2 grote groene appels (Granny Smith) ? 2 eetlepels riet-... bekijk recept »

Portsaus

2 sjalotten1 dl rode port2 dl bouillon1/8 liter slagroomz p1 tl suiker Bereidingswijze Sjalot snipperen en ca 3 minuten fruiten in bakvet van vlees. Voeg de port en bouillon toe en breng de vloeistof aan de kook schraap hierbij aanbaksel van de bodem... bekijk recept »

Kabeljauw Met Dragon, Tomaat En Knoflook

4 Kabeljouw filets met vel van 150 gr. 3 dl kippenbouillon 3 teentjes knoflookgeperst stukje citroenschil 12 vastkokende aardappels zout en peper. 1 el fijngesneden sjalot 4 el fijngesneden dragon 125 gr boter 500 gr spinazie 4 tomaten. ontveldzaadje... bekijk recept »

Snelle Tacosaus

1 sjalot. 3 knoflooktenen. 2 jalape?opepers. 1 eetl. maiskiemolie. 175 gr. tomatenpuree. 5 dl. water. 1/2 eetl. rode wijnazijn. 1 theel. gedroogde oregano. 1/2 theel. gemalen komijn. 1/2 eetl. suiker. zout en peper. Verhit de olie en fruit de sjalot ... bekijk recept »

Pagina 99 van 100