Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Champignonsoep

1 sjalot of kleine ui 250 gram kastanjechampignons 1 eetlepel boter of margarine 1/2 liter groentebouillon (van een tablet) 1 pakje koksroom (2 dl) zout en peper 2 eetlepels gehakte peterselie Hak de sjalot fijn. Maak de champignons schoon. Snij e... bekijk recept »

Luikse balletjes

voor 4 personen: 500 g gehakt, gemengd 4 sneetjes brood, 100 ml melk 3 kl siroop, Luikse 8 el water 100 g rozijnen 1 sjalot (gesnipperd) 1 ui (gesnipperd) 2 eieren (losgeklopt) 1 kl bonenkruid ½ kl tijm nootmuskaat ½ el bonenkruid olie peperWeek het ... bekijk recept »

carpaccio van asperges en garnaaltjes

voor 4 personen: 12 witte Flandria-asperges, het sap van 1/2 citroen, 1 sjalot, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels notenolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels witte wijn, 100 g gepelde grijze garnalen, een handvol blaadjes raketsla, 3 eetlepel... bekijk recept »

Spanje:Andalousische Salade

200 g. zilvervliesrijst (snelkook)/ 1/2 ui/ 1/2 sjalot/ 1/4 rode paprika/ 1/4 gele paprika/ 1/4 groene paprika/ 1 teentje knoflook/ 1 tomaat/ wat peterselie/ 1 blikje artisjokharten/ zout en peper/ 3 eetlepels olijfolie/ 2 eetlepels kruidenazijn Vina... bekijk recept »

Andalousische Salade

200 g. zilvervliesrijst (snelkook) 1/2 ui 1/2 sjalot 1/4 rode paprika 1/4 gele paprika 1/4 groene paprika 1 teentje knoflook 1 tomaat wat peterselie 1 blikje artisjokharten zout en peper 3 eetlepels olijfolie2 eetlepels kruidenazijn Rijst opzetten in... bekijk recept »

Gebakken Risotto Met Garnalen

Voor risotto : risottorijst 200 gr grijze gepelde garnalen 150 gr paddestoelen 250 gr gemaken parmesan 50 gr sjalot fijngehakt 50 gr klontje boter 1/2 citroen uitgeperst voor de saus : grijze ongepelde garnalen 200 gr 1 dl witte wijn 1 potje t... bekijk recept »

Paddestoelen-Boursinrisotto

• 1 l groentebouillon • olijfolie • 1 sjalotfijngesneden • 250 g risottorijst • 100 g kastanje champignonsin plakjes • 6 el Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden • 1 courgette • peper en zout • sap van ½ citroen • 2 el Parmezaanse kaasvoor g... bekijk recept »

Tomatenrisotto

1 sjalotje 1 teentje knoflook 2 trostomaten 1 el olijfolie 75 g snelkook zilvervliesrijst 1,5 dl kruidenbouillon 100 g doperwten (diepvries) zout versgemalen peper 30 g rucola 25 g geraspte Parmezaanse kaas Pel en snipper de sjalot en knoflook. Ontve... bekijk recept »

Rode Wijn Risotto

-1 sjalot (fijn gesnipperd) -3 tenen knoflook (uit de knijper) -olijfolie -200 g rondkorrelige rijst -3/4 liter rode bordeauxwijn -1 bos bosuitjes -1,5 dl slagroom -1 eierdooier -boter -zoutpeper -150 g geraspte Parmezaanse kaas -verwarm een beetje o... bekijk recept »

Risotto Met Verse Grijze Garnalen

1 kg verse ongepelde grijze garnaal (of 300 g gepelde garnaal) - 1 kop (Arborio) rijst - 1 sjalot - tijmlaurier en peterseliestelen - 1 glas witte wijn - olijfolie - zure room - versgeraspte Parmesaan kaas - 2 eetlepels boter - peper en zout De sjalo... bekijk recept »

Pagina 95 van 100