1000 recepten met sjalot
Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer12 tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 2 l kippenbouillon 2 knollen look 1/2 bot basilicum 2 dl Vitelma olie 1 ajuin 1 sjalot 1 aardappel 4 pladijsfiletsStoof de ajuin, sjalot en aardappel aan in Vitelma bakken en braden. Snij de tomaten in stukken e... bekijk recept »
8 reuzenchampignons 1 stengel bleekselderij, 2 eetlepels spekreepjes, 1 eetlepel kappertjes 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie 2 volle eetlepels roomkaas met sjalot (kuipje) geraspte kaasOven voorverwarmen op 175 graden celsius. Van 8 reuzencha... bekijk recept »
Voor 4 personen: 100 gr noordzeegarnalen 8 hondstongrolletjes (diepvries) 2 vellen bladerdeeg. 20 x 20 cm 1 sjalot 1 stengel preiwit 100 g champignons 4 dl visfond 1 dl droge sherry 1 dl room 1 eetl. boter 1 ei 2 eidooiers 1 koffiel. dragon peper en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 steaks 30 gr boter 2 el ontbolsterde en fijngehakte noten 3 dl slagroom 1 sjalot peper en zout 150 gr roquefort 1 dl witte wijnHak de sjalot fijn en laat ze gaar worden in een pan met gesmolten boter. Als de stukjes doorzichtig zij... bekijk recept »
8 sneden donker brood (rogge) 4 sneden bayon ham 8 grote verse spinazieblaadjes 1 sjalot fijn gesnipperd 2 tomaten ontveld en in blokjes gesneden 1 koffielepel pijnboompitjes 1 eetlepel fijngesneden basilicum 1 koffielepel witte wijnazijn 1 koffielep... bekijk recept »
600 g wijtingfilet 1 wit van prei 1 sjalot 10 spruiten 20 g snijbonen 100 g boterbonen 100 g boschampignons 1/2 dl gevogeltebouillon 50 g hoeveboter olijfolie 4 eetlepels gehakte bieslook 20 g pistachenoten 1 teentje look erwtenscheuten voor de garne... bekijk recept »
50 gram boter60 gram bloem1 sjalot gesnipperd2 flinke bossen fijngesneden bieslook1/2 liter kippenbouillon1/2 liter melk1 dl room1 dl creme fraiche- Laat de boter smelten en uitbruisen. Voeg de gesneden sjalot toe en fruit dit lichtjes aan. Voeg de b... bekijk recept »
6 wilde duiven, 12 gele ptissons, 12 gedraaide courgettes, 12 staafjes wortelen, 100 g pommes dauphines, boter, 10 cl rode wijn, 15 cl duivenfond, 20 g Emmentaler, 20 g Gruyère en 20 g Appenzeller; 1 sjalot, luzernescheuten, 1 ei, bladerdeeg, room, o... bekijk recept »
voor 4 personen: 12 mini witloofjes (uit de volle grond) 12 raviolivellen 150 g shii-take's 150 g oesterzwammen 150 g witte champignons 1 sjalot 1 dl truffelsap, 1 citroen, 1 dl hazelnotenolie enkele wolkjes pom-pom champignon 20 g truffels (als ve... bekijk recept »
12 kleine witloofjes12 raviolivellen150 g shii-take's150 g oesterzwammen1 sjalot150 g witte champignons1 dl truffelsap1 citroen1 dl hazelnotenolieenkele wolkjes pom-pom champignon20 g truffels (als versiering)nootmuskaat- De witloofjes laten garen in... bekijk recept »