1000 recepten met sjalot
1 sjalot of kleine ui 250 gram kastanjechampignons 1 eetlepel boter of margarine 1/2 liter groentebouillon (van een tablet) 1 pakje koksroom (2 dl) zout en peper 2 eetlepels gehakte peterselie Hak de sjalot fijn. Maak de champignons schoon. Snij e... bekijk recept »
voor 4 personen: 500 g gehakt, gemengd 4 sneetjes brood, 100 ml melk 3 kl siroop, Luikse 8 el water 100 g rozijnen 1 sjalot (gesnipperd) 1 ui (gesnipperd) 2 eieren (losgeklopt) 1 kl bonenkruid ½ kl tijm nootmuskaat ½ el bonenkruid olie peperWeek het ... bekijk recept »
voor 4 personen: 12 witte Flandria-asperges, het sap van 1/2 citroen, 1 sjalot, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels notenolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels witte wijn, 100 g gepelde grijze garnalen, een handvol blaadjes raketsla, 3 eetlepel... bekijk recept »
200 g. zilvervliesrijst (snelkook)/ 1/2 ui/ 1/2 sjalot/ 1/4 rode paprika/ 1/4 gele paprika/ 1/4 groene paprika/ 1 teentje knoflook/ 1 tomaat/ wat peterselie/ 1 blikje artisjokharten/ zout en peper/ 3 eetlepels olijfolie/ 2 eetlepels kruidenazijn Vina... bekijk recept »
200 g. zilvervliesrijst (snelkook) 1/2 ui 1/2 sjalot 1/4 rode paprika 1/4 gele paprika 1/4 groene paprika 1 teentje knoflook 1 tomaat wat peterselie 1 blikje artisjokharten zout en peper 3 eetlepels olijfolie2 eetlepels kruidenazijn Rijst opzetten in... bekijk recept »
Voor risotto : risottorijst 200 gr grijze gepelde garnalen 150 gr paddestoelen 250 gr gemaken parmesan 50 gr sjalot fijngehakt 50 gr klontje boter 1/2 citroen uitgeperst voor de saus : grijze ongepelde garnalen 200 gr 1 dl witte wijn 1 potje t... bekijk recept »
• 1 l groentebouillon • olijfolie • 1 sjalotfijngesneden • 250 g risottorijst • 100 g kastanje champignonsin plakjes • 6 el Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden • 1 courgette • peper en zout • sap van ½ citroen • 2 el Parmezaanse kaasvoor g... bekijk recept »
1 sjalotje 1 teentje knoflook 2 trostomaten 1 el olijfolie 75 g snelkook zilvervliesrijst 1,5 dl kruidenbouillon 100 g doperwten (diepvries) zout versgemalen peper 30 g rucola 25 g geraspte Parmezaanse kaas Pel en snipper de sjalot en knoflook. Ontve... bekijk recept »
-1 sjalot (fijn gesnipperd) -3 tenen knoflook (uit de knijper) -olijfolie -200 g rondkorrelige rijst -3/4 liter rode bordeauxwijn -1 bos bosuitjes -1,5 dl slagroom -1 eierdooier -boter -zoutpeper -150 g geraspte Parmezaanse kaas -verwarm een beetje o... bekijk recept »
1 kg verse ongepelde grijze garnaal (of 300 g gepelde garnaal) - 1 kop (Arborio) rijst - 1 sjalot - tijmlaurier en peterseliestelen - 1 glas witte wijn - olijfolie - zure room - versgeraspte Parmesaan kaas - 2 eetlepels boter - peper en zout De sjalo... bekijk recept »