Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Gemarineerde Koteletten.

4 karbonades5 cl oliehalve citroen5 cl witte wijn1 teentje knoflook1 sjalotje1 koffielepel mosterdworcestersauszoutpepertijm1 ui100 g boter. Smelt 50 gram boter in een pan. Laat de karbonades uitlekken en droog ze af met keukenpapier. Als de boter he... bekijk recept »

Won Tonsoep

36 won tonvelletjes 50 gr Chinese kool 1 lente-ui of stukje prei 1 1/2 plakje verse gember 1 sjalotje 150 gr varkensgehakt 1 liter hete kippenbouillon sojasaus pale medium dry sherry olie sesamolie 1 ei maizena suiker zout peper Breng in een pan 2 li... bekijk recept »

Paddenstoelen-espresso

250 gr. gemengde paddestoelen 1 sjalot 1 el boter of margarine 5 dl koksroom 1 dl kalfsfond 1 kopje expresso 1-1,5 tl. bouillonpoeder peper 1 prei olie Boter in pan laten smelten en sjalot glazig bakken. Paddestoelen toevoegen en plm. 4 min.... bekijk recept »

Portsaus

2 sjalotten1 dl rode port2 dl bouillon1/8 liter slagroomz p1 tl suiker Bereidingswijze Sjalot snipperen en ca 3 minuten fruiten in bakvet van vlees. Voeg de port en bouillon toe en breng de vloeistof aan de kook schraap hierbij aanbaksel van de bodem... bekijk recept »

Luikse balletjes

voor 4 personen: 500 g gehakt, gemengd 4 sneetjes brood, 100 ml melk 3 kl siroop, Luikse 8 el water 100 g rozijnen 1 sjalot (gesnipperd) 1 ui (gesnipperd) 2 eieren (losgeklopt) 1 kl bonenkruid ½ kl tijm nootmuskaat ½ el bonenkruid olie peperWeek het ... bekijk recept »

Atlantische avocado

voor 4 personen: 2 avocado's 1 halve appel 2 tomaten (200g) 4 kleine augurken 1 sjalot 1 krulandijvie 50 g surimi (4 staafjes) sap van een halve citroen. Voor de saus: 1 koffielepel mayonaise 2 eetlepels magere verse kaas 2 eetlepels fijng... bekijk recept »

Etienne's tomatensoep met basilicum en vogelnestje

2 uien , 6 teentjes knoflook , 1 preiwit , 100gr knolselder , 1 kg verse tomaten , 1 1/2 etl tomatenpuree , 8 kwarteleitjes hard gekookt , 2 lt vleesboulion , 1/2 kg varkensgehakt , 1 sjalot , 1 etl peterselie fijn gehakt 1 etl bloem , 1etl broodkrui... bekijk recept »

Fazant met pistachevulsel, met een Saint-Emilion

Voor 4 personen: Fazant, 2 kg 50 g gepelde pistachenoten 200 g gerookt spek 1 ei Room Varkensnet Sjalot, boter, zout, peperFilet van de fazant snijden en apart houden. Rest van het vlees samen met het spek fijnmalen in de keukenrobot. Mengen met het ... bekijk recept »

Ingrid's pasta gerecht

Voor 4 personen: 600gr tagliatelle 300gr gerookte zalm 2 sjalotten 30gr boter 1 eetlepel olijfolie 2dl room 2 takjes gehakte dille versgemalen zwarte peperpel de sjalotten en hak fijn verhit de boter in een kookpannetje en fruit daarin de sjalot tot ... bekijk recept »

jerryke's gevulde venkel met zalm en kaassaus

Voor 4 personen: 2 venkelknollen 600 g zalmfilets 1 sjalot voor de kaassaus: 50 g vetstof 50 g bloem 1/2 l melk peper, zout nootmuskaat 150 g gemalen kaasVerwarm de oven voor op 175 Haal de venkel uit elkaar. Pocheer de venkel gedurende 5 minuten in ... bekijk recept »

Pagina 94 van 100