1000 recepten met sjalot
4 karbonades5 cl oliehalve citroen5 cl witte wijn1 teentje knoflook1 sjalotje1 koffielepel mosterdworcestersauszoutpepertijm1 ui100 g boter. Smelt 50 gram boter in een pan. Laat de karbonades uitlekken en droog ze af met keukenpapier. Als de boter he... bekijk recept »
36 won tonvelletjes 50 gr Chinese kool 1 lente-ui of stukje prei 1 1/2 plakje verse gember 1 sjalotje 150 gr varkensgehakt 1 liter hete kippenbouillon sojasaus pale medium dry sherry olie sesamolie 1 ei maizena suiker zout peper Breng in een pan 2 li... bekijk recept »
250 gr. gemengde paddestoelen 1 sjalot 1 el boter of margarine 5 dl koksroom 1 dl kalfsfond 1 kopje expresso 1-1,5 tl. bouillonpoeder peper 1 prei olie Boter in pan laten smelten en sjalot glazig bakken. Paddestoelen toevoegen en plm. 4 min.... bekijk recept »
2 sjalotten1 dl rode port2 dl bouillon1/8 liter slagroomz p1 tl suiker Bereidingswijze Sjalot snipperen en ca 3 minuten fruiten in bakvet van vlees. Voeg de port en bouillon toe en breng de vloeistof aan de kook schraap hierbij aanbaksel van de bodem... bekijk recept »
voor 4 personen: 500 g gehakt, gemengd 4 sneetjes brood, 100 ml melk 3 kl siroop, Luikse 8 el water 100 g rozijnen 1 sjalot (gesnipperd) 1 ui (gesnipperd) 2 eieren (losgeklopt) 1 kl bonenkruid ½ kl tijm nootmuskaat ½ el bonenkruid olie peperWeek het ... bekijk recept »
voor 4 personen: 2 avocado's 1 halve appel 2 tomaten (200g) 4 kleine augurken 1 sjalot 1 krulandijvie 50 g surimi (4 staafjes) sap van een halve citroen. Voor de saus: 1 koffielepel mayonaise 2 eetlepels magere verse kaas 2 eetlepels fijng... bekijk recept »
2 uien , 6 teentjes knoflook , 1 preiwit , 100gr knolselder , 1 kg verse tomaten , 1 1/2 etl tomatenpuree , 8 kwarteleitjes hard gekookt , 2 lt vleesboulion , 1/2 kg varkensgehakt , 1 sjalot , 1 etl peterselie fijn gehakt 1 etl bloem , 1etl broodkrui... bekijk recept »
Voor 4 personen: Fazant, 2 kg 50 g gepelde pistachenoten 200 g gerookt spek 1 ei Room Varkensnet Sjalot, boter, zout, peperFilet van de fazant snijden en apart houden. Rest van het vlees samen met het spek fijnmalen in de keukenrobot. Mengen met het ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600gr tagliatelle 300gr gerookte zalm 2 sjalotten 30gr boter 1 eetlepel olijfolie 2dl room 2 takjes gehakte dille versgemalen zwarte peperpel de sjalotten en hak fijn verhit de boter in een kookpannetje en fruit daarin de sjalot tot ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 venkelknollen 600 g zalmfilets 1 sjalot voor de kaassaus: 50 g vetstof 50 g bloem 1/2 l melk peper, zout nootmuskaat 150 g gemalen kaasVerwarm de oven voor op 175 Haal de venkel uit elkaar. Pocheer de venkel gedurende 5 minuten in ... bekijk recept »