1000 recepten met sjalot
Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer250 g gemengde paddestoelen 1 sjalot 1 el boter 5 dl koksroom 1 dl kalfsfond 1 kopje espresso (ca. 5 el) 1/2 bouillonblokje (funghi porcini van Star) peper Eventueel: 1 prei olie Maak de paddestoelen schoon en snijd in stukken. Snij de sjalot fijn. S... bekijk recept »
2 el. olijfolie1 sjalotfijngesnedenm 2 Spaanse pepersfijngesnedenzaadjes verwijderd150 gram chorizoin kleine blokjes400 gram kerstomaatjesmespuntje suiker75 zwarte olijvenontpit225 gram (vlinder)pasta1? el. fijngesnende basilicum Bereidingswijze 1 el... bekijk recept »
3 sjalotten (75 g), 4 kalfsoesters van 160 g, 100 g witbrood (heel vers!) zonder korst, 4 g rozemarijnblaadjes, 4 g tijmblaadjes, 8 g peterselieblaadjes (zonder stelen), 8 g basilicumblaadjes (zonder stelen), Zout en peper, ½ dl olijfolie (extr... bekijk recept »
1 kleine aubergine olijfolie 1 sjalot 1 teentje knoflook 25 gr geraspte kokosnoot 1 eetl tomatenketchup 1 theel gemberpoeder zout cayennepeper 2 eetl vaste roomkwark sneetjes toastbrood gevulde olijven peterselie Bereidingswijze 1. Smeer de aubergine... bekijk recept »
30 gram sjalot,fijngesneden. 5 eetlepel sherry azijn5 eetlepel notenolie. 170 gram Eendenlever. 15 gram spek mager gerookt 5 gram suiker. peper en zout. Bereidingswijze 1) kook de sjalot,met de azijn,suiker en wat peper en zout. 2) Van het vuur halen... bekijk recept »
-1chilipeper(mag meer als je dat wil). -1knoflookteentje(ik doe meer). -1sjalot. -2takjes selderij. -1lenteuitje. -olijfolie. -1kg mosselen. -1eetlepel kerrie. -2dl witte wijn. Hulpmiddelen -Wok. -Mesje. -Houten lepel. Hulpmiddelen - -Wok. -Mesje. -... bekijk recept »
700 g boleten of eekhoorntjesbrood, 50 g boter, 1 teentje knoflook, halve sjalot, 4 dikke sneden wit brood, gehakte peterselie, peper en zout. Bereidingswijze Maak de paddestoelen zuiver met een bostel of met een vochtige doek. Verwijder eventueel de... bekijk recept »
1 sjalot 1 bosje lente-uitjes 1 - 2 kleineverse pepertjes 4 takjes koriander 4 eieren 1 eetl. arachideolie peper zout Bereidingswijze Pel de sjalot en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder het zaad van de pepertjes... bekijk recept »
2 sneetjes Pain Madeleinemaisbrood oudbakken - 7 eetlepels olijfolie - 125 gram pistachenoten - 1 sjalotgesnipperd - 1 teentje knoflookgeperst - 1 limoenuitgeperst - 1 theelepel Dijonmosterd - 1 theelepel gedroogde tijm - 1 zak friseesla a 200... bekijk recept »
2 sneetjes oudbakken maisbrood 7 el olijfolie 125 g pistachenoten 1 sjalotgesnipperd 1 teentje knoflookgeperst sap van 1 limoen 1 tl Dijonmosterd 1 tl gedroogde tijm 1 zak friseesla (200 g) 75 g rucola 1 bakje tuinkerslosgeknipt Hulpmiddelen Keukenm... bekijk recept »